Buitengewoon
Scheveningen

Winter aan zee

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Bakkie Leut met Ted

Boris Vermolen en Ted Hendriks mogen zich allebei al 6 jaar lang met recht Meneer Chocola noemen. De beste taarten, croissantjes, bonbons (we kunnen nog wel even doorgaan), en natuurlijk bakkies haal je bij deze heren. Sinds een paar jaar kan je ook bourgondisch genieten in de avond bij Café de Bayonne. En ja dames en heren, wij hebben DE Ted Hendriks gestrikt voor wat koffiepraat over VISSCH. Een van de leukste evenementen waar de heren van het goede chocolade leven ook dit jaar weer bij zullen zijn!


De beste koks staan aan wal

Wat kunnen we van deze keukenprinsen verwachten bij het culinaire visfestival van het jaar? Een foodtruck staat daar voor je klaar, gevuld met pasteis de nata en (ja klik maar even op de naam als je het niet weet) brownies om van te watertanden. Maar ook kan je een stukje Bayonne proeven; fameuze chipirones, oesters en andere heerlijkheden. Geef toe dat je nu nieuwsgierig bent geworden naar de rest, helaas kon Ted daar niks over loslaten. Zelf gaan kijken dus.

En wat er zo leuk is aan dit festival, volgens Ted, is de informele sfeer; leuk met niet teveel poeha. Er is veel contact met elkaar in een gezellige en unieke sfeer. "Voor Scheveningen is het een leuke springplank naar wat er allemaal te doen is: een kijkje in de lokale keuken en een kijkje in de hal van de Visafslag. Het is een hele koele steriele hal maar die wordt gezellig aangekleed."
Ted & Scheveningen

In het grote geheel van wat Scheveningen is voelt het wel knus en klein voor Ted. “Je kent veel gezichten, dat heeft natuurlijk deels met mijn werk te maken, en dat maakt het wel gezellig gemoedelijk en vertrouwd.

En wat Scheveningen voor hem echt aantrekkelijk maakt is de natuur; het strand en Meijendel. Een lekker ontspannen strandfrontje waar Ted wel raad mee weet. “Het Zwarte Pad is een leuk stuk strand, maar qua vis eten moet je het toch echt in de haven gaan zoeken. Catch doet het natuurlijk erg goed, maar dat moet je dan wel kunnen betalen”. Hij is zelf groot fan van Lemongrass en goed lekker eten voor niet teveel kan je bij De Dagvisser.De straat waar Meneer Chocola en Café de Bayonne zitten blijft ook niet achter volgens Ted. “Ik moet zeggen dat de Keizerstraat ook echt up and coming is, er is van alles aan het gebeuren, leuke nieuwe tentjes zoals De Snoeshaen”.

Kortom lieve mensen, allemaal luisteren naar Ted. Hij heeft genoeg redenen gegeven om nu, op dit moment, als de wiedeweerga naar Scheveningen te komen en deze heren een bezoekje op VISSCH te brengen. Morgen kan ook nog, en ja, anders volgend jaar. Of we zien we je vast snel voor een bakkie bij Choco.

Delen

Bekijk ook deze items

De handen uit de mouwen steken op Scheveningen

Achter de duinen, aan de roemruchte Noordzee, ligt een ambachtelijke zeilmakerij verscholen waar een vak met liefde wordt beoefend, Zeilmakerij Stitch. Hier steekt Frederik Quaedvlieg graag zijn handen uit de mouwen voor reparatie, creatie en ontwerp van alle doek toepassingen. Lees even mee in de wereld waar af toe misschien een steekje los zit, maar geen steekjes vallen.Stukje geschiedenis Het kan best zijn dat je een keer bij een strandtent hebt gezeten op een kussen gemaakt door Stitch! Tegenwoordig maakt Frederik ook andere producten zoals boottenten, afdekzeilen, strandstoeltjes, tenten, kussens op maat, je kan het zo gek niet bedenken. Eigenlijk...

Lees verder

Fotowedstrijd Oogje op Scheveningen

Maak je mooiste foto, volg ons, en tag ons gek (op Instagram)! De foto met de meeste likes word verkozen tot foto van de maand en met achtergrond informatie op onze site geplaatst. Eind 2017 wint de maker van de foto met de meeste likes onze fotowedstrijd! Doe je mee?Even voorstellenWe zagen op onze Instagram feed een beeld voorbij komen dat niet heel recent is gemaakt. Maar omdat het zo beeldend is voor de tijd van het jaar, en veel zegt, hebben we hem toch geplaatst. En niet zonder resultaat, het was gelijk een hit! Iedereen herkent het vast wel;...

Lees verder

Oogje op Scheveningen

Maak je mooiste foto, volg ons, en tag ons gek! De foto met de meeste likes wordt verkozen tot foto van de maand en met achtergrond informatie op onze site geplaatst. Eind 2017 wint de maker van de foto met de meeste likes onze fotowedstrijd! Doe je mee?Even voorstellenDe fotografe die ons altijd trouw tagged in haar foto's op Instagram, en de fotowedstrijd heeft gewonnen van de afgelopen maand is Irene Verbaan. Ze is 27 jaar jong, en sinds april wonend op Scheveningen. En daar zijn wij ontzettend blij mee, want Irene maakt de mooiste plaatjes!Ze komt helemaal uit Brabant...

Lees verder