Buitengewoon
Scheveningen

From winter to spring!

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Bakkie Leut met Ted

Boris Vermolen en Ted Hendriks mogen zich allebei al 6 jaar lang met recht Meneer Chocola noemen. De beste taarten, croissantjes, bonbons (we kunnen nog wel even doorgaan), en natuurlijk bakkies haal je bij deze heren. Sinds een paar jaar kan je ook bourgondisch genieten in de avond bij Café de Bayonne. En ja dames en heren, wij hebben DE Ted Hendriks gestrikt voor wat koffiepraat over VISSCH. Een van de leukste evenementen waar de heren van het goede chocolade leven ook dit jaar weer bij zullen zijn!


De beste koks staan aan wal

Wat kunnen we van deze keukenprinsen verwachten bij het culinaire visfestival van het jaar? Een foodtruck staat daar voor je klaar, gevuld met pasteis de nata en (ja klik maar even op de naam als je het niet weet) brownies om van te watertanden. Maar ook kan je een stukje Bayonne proeven; fameuze chipirones, oesters en andere heerlijkheden. Geef toe dat je nu nieuwsgierig bent geworden naar de rest, helaas kon Ted daar niks over loslaten. Zelf gaan kijken dus.

En wat er zo leuk is aan dit festival, volgens Ted, is de informele sfeer; leuk met niet teveel poeha. Er is veel contact met elkaar in een gezellige en unieke sfeer. "Voor Scheveningen is het een leuke springplank naar wat er allemaal te doen is: een kijkje in de lokale keuken en een kijkje in de hal van de Visafslag. Het is een hele koele steriele hal maar die wordt gezellig aangekleed."
Ted & Scheveningen

In het grote geheel van wat Scheveningen is voelt het wel knus en klein voor Ted. “Je kent veel gezichten, dat heeft natuurlijk deels met mijn werk te maken, en dat maakt het wel gezellig gemoedelijk en vertrouwd.

En wat Scheveningen voor hem echt aantrekkelijk maakt is de natuur; het strand en Meijendel. Een lekker ontspannen strandfrontje waar Ted wel raad mee weet. “Het Zwarte Pad is een leuk stuk strand, maar qua vis eten moet je het toch echt in de haven gaan zoeken. Catch doet het natuurlijk erg goed, maar dat moet je dan wel kunnen betalen”. Hij is zelf groot fan van Lemongrass en goed lekker eten voor niet teveel kan je bij De Dagvisser.De straat waar Meneer Chocola en Café de Bayonne zitten blijft ook niet achter volgens Ted. “Ik moet zeggen dat de Keizerstraat ook echt up and coming is, er is van alles aan het gebeuren, leuke nieuwe tentjes zoals De Snoeshaen”.

Kortom lieve mensen, allemaal luisteren naar Ted. Hij heeft genoeg redenen gegeven om nu, op dit moment, als de wiedeweerga naar Scheveningen te komen en deze heren een bezoekje op VISSCH te brengen. Morgen kan ook nog, en ja, anders volgend jaar. Of we zien we je vast snel voor een bakkie bij Choco.

Delen

Bekijk ook deze items

De ode aan de haring

Vlaggetjesdag is voorbij, en wij waren erbij! Wat was hij lekker, die nieuwe haring. Je hebt echt wat gemist, maar niet getreurd want wat in het vat zit verzuurt niet. Kortom je kan nog steeds elke dag naar Scheveningen komen voor deze befaamde vis. Om je alvast een voorproefje te geven, een ode aan de haring.Geschiedenis met een staartjeDie nieuwe haring en zijn dag kwamen niet uit de lucht vallen (maar uit de zee natuurlijk). Wanneer? Rond 1947 werd er een jaarlijkse feestdag in mei of juni gehouden, rondom het vissen van de nieuwe haring.In Scheveningen werd vlaggetjesdag aanvankelijk op...

Lees verder

Buitengewoon bewegen

Bewegen, als het goed is doe je dit elke dag. Het zit in onze natuur, en is ontzettend belangrijk. Niet alleen voor je lichamelijke gezondheid maar ook je mentale. Als je stilzit dan roest je vast; alles wordt stijver en je krijgt sneller last van kwaaltjes. Er wordt zelfs gezegd dat stilzitten het nieuwe roken is...Dus wij zijn in beweging gekomen om een van de leukste bewegingsspecialisten in Scheveningen te spreken! Linde Logtenberg is met haar eigen praktijk 'Natuurlijk Gezond' een beweging gestart die een nieuwe kijk heeft op de houdingen van het menselijk lichaam. Natuurlijk LindeLinde woont samen met...

Lees verder

Buitengewoon Feest aan Zee

Volg je ons al op Instagram? Nee? Zonde, want er staan werkelijk de meest kunstige kiekjes op. Afgelopen jaar stond ons account in het teken van fotografie en een oogje hebben op Scheveningen. Mensen lieten Scheveningen door hun ogen zien aan ons, en stegen met hun camera's zelfs naar grote hoogten. Komend jaar kondigen we een nieuw thema aan, en dat vieren we met dit artikel!Feest aan ZeeZoals je waarschijnlijk al in de wandelgangen en de duinpaden gehoord hebt, vieren we het komende jaar Feest aan Zee. We vieren namelijk het 200 jarig bestaan van de badplaats, Scheveningen.We vieren dit...

Lees verder