Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Buitengewone Scheveningers

Deze week zetten we weer een Buitengewone Scheveninger in het zonnetje. Niet dat ze daar te weinig van krijgt, dat zonnetje, want ze zit vaker dan gemiddeld op het strand. Sasja van Kessel is een vrouw van het strand en de zee, en mede eigenaresse van een ontzettend leuke tent die daar staat. Toevallig toch? We mochten dit zonnetje in huis interviewen en kregen wat lessen in levensgenieten aan de kust.

Een stukje geschiedenis

Al op 15-jarige leeftijd begon de toekomst van Sasja vorm te krijgen toen ze op het strand begon te werken met vriendinnen. Dit deed ze naast haar opleiding in het toerisme. Op het strand werken vond Sasja toen al fantastisch, omdat ze elke dag de kans kreeg om in de buitenlucht te werken.Zo rond haar twintigste levensjaar, is ze verhuisd naar Scheveningen om er vervolgens nooit meer weg te gaan. En daar zijn wij weer heel erg blij mee, want: Mood Beach!

Maar dat is haar niet zomaar komen aanwaaien. Eerst werkte Sasja in de bediening, waarna ze bedrijfsleidster werd. Uiteindelijk is ze doorgegroeid naar mede-eigenaresse! En dit seizoen is alweer het vijfde jaar voor Mood Beach samen met Sandra Bouwer.

Sasja's Scheveningen

Er zijn een hoop leuke plekjes in Scheveningen, volgens Sasja, en dat weten wij maar al te goed!

Zij is graag bij De Waterkant in het Westbroekpark en bij Het Puntje, de laatste strandtent van Scheveningen.

Maar voor echte ontspanning moet ze naar eigen zeggen toch echt even Scheveningen uit. Niet gek ook, als je elke dag op het strand werkt, heeft dat qua ontspanning weinig effect meer begrijpen wij.

En voor een lekker broodje gaat ze het liefst naar de ZO zoet en zout, altijd gezellig en ze maken alles met liefde en dat proef je! Dit is stiekem ook een van onze lievelingstentjes, niet verder vertellen. Maar ze is natuurlijk het liefste bij haar Mood Beach!

"Tijdens het zomerseizoen drink ik het meeste onze eigen koffie; vind het lekker om 's ochtends je eigen bakkie te kunnen zetten in Mood Beach. Zeker voordat de drukte begint en nog een momentje voor jezelf hebt."

Net als wij, is Sasja gek op hapjes met veel knoflook, ook wel tapas genoemd. Als ze uiteten gaat vindt ze het leukste om eten te delen, onder het genot van een lekker glaasje wijn. Een vrouw naar ons hart!

Een tip van Sasja is La Tapa in het centrum, hier werd ze heel blij van! Heerlijke muziek, goed eten en gevoel dat je even op vakantie bent.

Een dagje strand

Volgens Sasja heeft Scheveningen vele gezichten die je allemaal moet leren kennen. Zoals de haven, de Keizerstraat, de boulevard en de sfeer op het Zwarte Pad. Ieder deel heeft weer zijn eigen leuke plekjes, zaakjes en feestjes.

Altijd gezellig in de zomer is de Parade in het Westbroekpark. En je moet zeker niet vergeten om van de zonsondergangen, te genieten aldus Sasja. Die zijn hier in Scheveningen het allermooiste!

En wat Mood Beach betreft, dat zal ieder jaar een stukje groeien. Maar niet teveel, want het moet wel zijn charme behouden.

"We zijn een zaakje in hart van de boulevard met onze eigen charme. Het zou de uitstraling van een strandtent blijven behouden en ook zeker de sfeer. Bij Mood Beach mag je zijn wie je bent, en we hopen dat de gasten zich thuis voelen."

Volgens mij doen alle lezers dat zeker, zich thuis voelen in Scheveningen. En Sasja's devies is dat je vooral moet genieten van alles om je heen, of je nou een lange wandeling wilt maken of genieten van de Pier of iets anders. Alles komt samen op het strand, dus tot snel!

Delen

Bekijk ook deze items

Oud-Hollands genieten bij Oma Toos

Scheveningen blijft zich ontwikkelen. Ondernemers starten de leukste initiatieven en Oma Toos in de Haven is daar één van. Eind maart opende zij haar deuren voor het grote publiek die net als de eigenaren Talisa en Jamal gek zijn op oer-Hollandse gerechten! Natuurlijk naar authentiek recept van de échte oma Toos van Talisa."Toen we stopten met ons andere project, Pier Zuid, waar Jamal een van de aandeelhouders was, reden we hier langs en wilden we hierin. Het Oma Toos concept lag al op de plank, maar dan met poffertjes en pannenkoeken erbij", vertelt Talisa in het splinternieuwe opgeleverde Oma Toos...

Lees verder

Buitengewone Scheveningers: Rik Uiterwijk

Scheveningen heeft een aangezicht dat je niet snel vergeet. Maar andersom hebben we ook gezichten van mensen in Scheveningen, die je niet vergeet en overal ziet. Kortom gezichten van echte Scheveningers. Een goed voorbeeld hiervan is lokale held, surfer, en brandweerman Rik Uiterwijk. Het is hoog tijd dat wij deze waterman eens in het zonnetje zetten. Niet dat hij het nodig heeft, want deze man heeft jaarrond een lekker kleurtje!Een duikje in de geschiedenisRik Uiterwijk geboren in 1965, getogen in Den Haag. Samen met broer Jurjen, zus Tamar en twee lieve ouders woonde hij in de stad aan onze mooie...

Lees verder

Fotowedstrijd Oogje op Scheveningen

Maak je mooiste foto, volg ons, en tag ons gek (op Instagram)! De foto met de meeste likes word verkozen tot foto van de maand en met achtergrond informatie op onze site geplaatst. Eind 2017 wint de maker van de foto met de meeste likes onze fotowedstrijd! Doe je mee?Even voorstellenDeze maand werden er weer de sterren van de hemel gefotografeerd, zo wel letterlijk als figuurlijk. Maar zoals Hennie Huisman ooit zei: er kan er maar 1 de winnaar zijn. Even een leuke anecdote; we belden de winnaar toen hij op een berg in Oostenrijk stond. De winnaar was enthousiast...

Lees verder