Buitengewoon
Scheveningen

Winter aan zee

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Buitengewone Scheveningers

Deze week zetten we weer een Buitengewone Scheveninger in het zonnetje. Niet dat ze daar te weinig van krijgt, dat zonnetje, want ze zit vaker dan gemiddeld op het strand. Sasja van Kessel is een vrouw van het strand en de zee, en mede eigenaresse van een ontzettend leuke tent die daar staat. Toevallig toch? We mochten dit zonnetje in huis interviewen en kregen wat lessen in levensgenieten aan de kust.

Een stukje geschiedenis

Al op 15-jarige leeftijd begon de toekomst van Sasja vorm te krijgen toen ze op het strand begon te werken met vriendinnen. Dit deed ze naast haar opleiding in het toerisme. Op het strand werken vond Sasja toen al fantastisch, omdat ze elke dag de kans kreeg om in de buitenlucht te werken.Zo rond haar twintigste levensjaar, is ze verhuisd naar Scheveningen om er vervolgens nooit meer weg te gaan. En daar zijn wij weer heel erg blij mee, want: Mood Beach!

Maar dat is haar niet zomaar komen aanwaaien. Eerst werkte Sasja in de bediening, waarna ze bedrijfsleidster werd. Uiteindelijk is ze doorgegroeid naar mede-eigenaresse! En dit seizoen is alweer het vijfde jaar voor Mood Beach samen met Sandra Bouwer.

Sasja's Scheveningen

Er zijn een hoop leuke plekjes in Scheveningen, volgens Sasja, en dat weten wij maar al te goed!

Zij is graag bij De Waterkant in het Westbroekpark en bij Het Puntje, de laatste strandtent van Scheveningen.

Maar voor echte ontspanning moet ze naar eigen zeggen toch echt even Scheveningen uit. Niet gek ook, als je elke dag op het strand werkt, heeft dat qua ontspanning weinig effect meer begrijpen wij.

En voor een lekker broodje gaat ze het liefst naar de ZO zoet en zout, altijd gezellig en ze maken alles met liefde en dat proef je! Dit is stiekem ook een van onze lievelingstentjes, niet verder vertellen. Maar ze is natuurlijk het liefste bij haar Mood Beach!

"Tijdens het zomerseizoen drink ik het meeste onze eigen koffie; vind het lekker om 's ochtends je eigen bakkie te kunnen zetten in Mood Beach. Zeker voordat de drukte begint en nog een momentje voor jezelf hebt."

Net als wij, is Sasja gek op hapjes met veel knoflook, ook wel tapas genoemd. Als ze uiteten gaat vindt ze het leukste om eten te delen, onder het genot van een lekker glaasje wijn. Een vrouw naar ons hart!

Een tip van Sasja is La Tapa in het centrum, hier werd ze heel blij van! Heerlijke muziek, goed eten en gevoel dat je even op vakantie bent.

Een dagje strand

Volgens Sasja heeft Scheveningen vele gezichten die je allemaal moet leren kennen. Zoals de haven, de Keizerstraat, de boulevard en de sfeer op het Zwarte Pad. Ieder deel heeft weer zijn eigen leuke plekjes, zaakjes en feestjes.

Altijd gezellig in de zomer is de Parade in het Westbroekpark. En je moet zeker niet vergeten om van de zonsondergangen, te genieten aldus Sasja. Die zijn hier in Scheveningen het allermooiste!

En wat Mood Beach betreft, dat zal ieder jaar een stukje groeien. Maar niet teveel, want het moet wel zijn charme behouden.

"We zijn een zaakje in hart van de boulevard met onze eigen charme. Het zou de uitstraling van een strandtent blijven behouden en ook zeker de sfeer. Bij Mood Beach mag je zijn wie je bent, en we hopen dat de gasten zich thuis voelen."

Volgens mij doen alle lezers dat zeker, zich thuis voelen in Scheveningen. En Sasja's devies is dat je vooral moet genieten van alles om je heen, of je nou een lange wandeling wilt maken of genieten van de Pier of iets anders. Alles komt samen op het strand, dus tot snel!

Delen

Bekijk ook deze items

Buitengewoon bewegen

Bewegen, als het goed is doe je dit elke dag. Het zit in onze natuur, en is ontzettend belangrijk. Niet alleen voor je lichamelijke gezondheid maar ook je mentale. Als je stilzit dan roest je vast; alles wordt stijver en je krijgt sneller last van kwaaltjes. Er wordt zelfs gezegd dat stilzitten het nieuwe roken is...Dus wij zijn in beweging gekomen om een van de leukste bewegingsspecialisten in Scheveningen te spreken! Linde Logtenberg is met haar eigen praktijk 'Natuurlijk Gezond' een beweging gestart die een nieuwe kijk heeft op de houdingen van het menselijk lichaam. Natuurlijk LindeLinde woont samen met...

Lees verder

Jouw blog hier?

Stichting Marketing Scheveningen bouwt aan een Buitengewoon Scheveningen. Samen met ondernemers, inwoners en bezoekers van Scheveningen willen we Scheveningen nóg beter op de kaart zetten. We geven 4x per jaar een strandkrant en uit ondersteunen lokale initiatieven en evenementen. Op zoek naar buitengewone bloggersVia onze website en social media houden we onze fans, volgers en bezoekers op de hoogte van de leukste tips en things to do. Wil jij voor ons op pad om de leukste hotspots in en rondom Scheveningen in kaart te brengen, de lekkerste koffie te beschrijven, een workshop volgen, een nieuwe tentoonstelling te bezoeken, foto's te...

Lees verder

Aan de slag met zeewier!

PESTO VAN DE ZEEDeze groene pesto heeft dankzij de kombu een zeer diepe en krachtige smaak. Het is een eenvoudig recept om te maken. Je kunt naar hartelust experimenteren met de ingrediënten. De rucola en basilicum kun je bijvoorbeeld vervangen door bladgroen naar wens en de pijnboompitten door allerlei soorten noten, zoals cashew- of hazelnoten, of gebruik bijvoorbeeld zonnebloempitten. Serveer de pesto op toastjes, op een boterham met gegrilde groente of bij een bord pasta.40 g verse kombu (of kombu en wakame) (gebruik gepekelde kombu uit de natuurwinkel van het merk Atlantica, spoel het pekelzout eerst goed af voor gebruik)50...

Lees verder