Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Buitengewone Scheveningers

Deze week zetten we weer een Buitengewone Scheveninger in het zonnetje. Niet dat ze daar te weinig van krijgt, dat zonnetje, want ze zit vaker dan gemiddeld op het strand. Sasja van Kessel is een vrouw van het strand en de zee, en mede eigenaresse van een ontzettend leuke tent die daar staat. Toevallig toch? We mochten dit zonnetje in huis interviewen en kregen wat lessen in levensgenieten aan de kust.

Een stukje geschiedenis

Al op 15-jarige leeftijd begon de toekomst van Sasja vorm te krijgen toen ze op het strand begon te werken met vriendinnen. Dit deed ze naast haar opleiding in het toerisme. Op het strand werken vond Sasja toen al fantastisch, omdat ze elke dag de kans kreeg om in de buitenlucht te werken.Zo rond haar twintigste levensjaar, is ze verhuisd naar Scheveningen om er vervolgens nooit meer weg te gaan. En daar zijn wij weer heel erg blij mee, want: Mood Beach!

Maar dat is haar niet zomaar komen aanwaaien. Eerst werkte Sasja in de bediening, waarna ze bedrijfsleidster werd. Uiteindelijk is ze doorgegroeid naar mede-eigenaresse! En dit seizoen is alweer het vijfde jaar voor Mood Beach samen met Sandra Bouwer.

Sasja's Scheveningen

Er zijn een hoop leuke plekjes in Scheveningen, volgens Sasja, en dat weten wij maar al te goed!

Zij is graag bij De Waterkant in het Westbroekpark en bij Het Puntje, de laatste strandtent van Scheveningen.

Maar voor echte ontspanning moet ze naar eigen zeggen toch echt even Scheveningen uit. Niet gek ook, als je elke dag op het strand werkt, heeft dat qua ontspanning weinig effect meer begrijpen wij.

En voor een lekker broodje gaat ze het liefst naar de ZO zoet en zout, altijd gezellig en ze maken alles met liefde en dat proef je! Dit is stiekem ook een van onze lievelingstentjes, niet verder vertellen. Maar ze is natuurlijk het liefste bij haar Mood Beach!

"Tijdens het zomerseizoen drink ik het meeste onze eigen koffie; vind het lekker om 's ochtends je eigen bakkie te kunnen zetten in Mood Beach. Zeker voordat de drukte begint en nog een momentje voor jezelf hebt."

Net als wij, is Sasja gek op hapjes met veel knoflook, ook wel tapas genoemd. Als ze uiteten gaat vindt ze het leukste om eten te delen, onder het genot van een lekker glaasje wijn. Een vrouw naar ons hart!

Een tip van Sasja is La Tapa in het centrum, hier werd ze heel blij van! Heerlijke muziek, goed eten en gevoel dat je even op vakantie bent.

Een dagje strand

Volgens Sasja heeft Scheveningen vele gezichten die je allemaal moet leren kennen. Zoals de haven, de Keizerstraat, de boulevard en de sfeer op het Zwarte Pad. Ieder deel heeft weer zijn eigen leuke plekjes, zaakjes en feestjes.

Altijd gezellig in de zomer is de Parade in het Westbroekpark. En je moet zeker niet vergeten om van de zonsondergangen, te genieten aldus Sasja. Die zijn hier in Scheveningen het allermooiste!

En wat Mood Beach betreft, dat zal ieder jaar een stukje groeien. Maar niet teveel, want het moet wel zijn charme behouden.

"We zijn een zaakje in hart van de boulevard met onze eigen charme. Het zou de uitstraling van een strandtent blijven behouden en ook zeker de sfeer. Bij Mood Beach mag je zijn wie je bent, en we hopen dat de gasten zich thuis voelen."

Volgens mij doen alle lezers dat zeker, zich thuis voelen in Scheveningen. En Sasja's devies is dat je vooral moet genieten van alles om je heen, of je nou een lange wandeling wilt maken of genieten van de Pier of iets anders. Alles komt samen op het strand, dus tot snel!

Delen

Bekijk ook deze items

Beeldige Scheveningers: Yuri Nieuwenhuizen

Hij is een van de beste surfleraren van Scheveningen, nr.1 kaas consument van Nederland, kluskoning, houtkunstenaar, creatieveling, zeefdrukker en eigenaar bij Mr. Meowgi. Ook shaped hij is zijn vrije tijd (waar haalt hij die vandaan?) nog wel eens een surfboardje. We hebben het natuurlijk over niemand minder dan Yuri Nieuwenhuizen dames en heren. En Buitengewoon Scheveningen wist hem te strikken voor een exclusief interview! Blijf je nog (z)even?Zoals hierboven genoemd heeft Yuri heel wat talenten vergaard door de jaren heen. En dus ook heel wat beroepen uitgeoefend (en doet dat nog steeds). Maar de kracht van creatie is toch zijn...

Lees verder

'Scheveningen ademt surfen!'

Dorien Hoekstra begon op haar 14e met windsurfen. Dat is niet vroeg, maar ook zeker niet te laat. Toen Dorien 18 was, reisde ze namelijk al de hele wereld over als professioneel windsurfster. Nog steeds doet ze dat, maar dan als coach van het talententeam – waar haar kinderen ook in zitten – met als thuisbasis Scheveningen. Want de badplaats is de ideale locatie om surftalent te ontwikkelen!“Rond mijn 18e was er een omslagmoment, dat ik mij realiseerde dat ik het talent had om ver te komen met windsurfen”, vertelt Dorien, terwijl ze terugdenkt aan haar begindagen. “Ik ging beter...

Lees verder

‘Scheveningers hebben harten van goud’

Als er iemand laaiend enthousiast is over Scheveningen dan is dat de Haagse burgemeester Jozias van Aartsen, die zelf ook in de badplaats woont. Tenminste, de grens tussen Scheveningen en Den Haag is vaag, maar Van Aartsen woont ‘administratief’ gezien gewoon aan zee. Of naar eigen zeggen: “Scheveningen is tot waar de Scheveningsche Courant bezorgd wordt?” Een interview met de Haagse burgemeester over de leukste badplaats van Nederland.“Ik heb een enorme band met Scheveningen”, opent Van Aartsen, die daarna vertelt dat die band al teruggaat tot zijn vroegste kinderherinneringen. “Mijn vader was wethouder economie van 1949 tot 1958. Hij was...

Lees verder