Buitengewoon
Scheveningen

From winter to spring!

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Buitengewone Scheveningers

Een van mooiste gebouwen op Scheveningen, zo niet het mooiste, herbergt ook nog eens bijzondere mensen. We hebben het over het Kurhaus, en de buitengewoon leuke PR manager Charlotte Los. We hebben haar niet alleen weten te strikken voor een interview maar ze is sinds dit jaar ook een waardevolle toevoeging aan het team van Buitengewoon Scheveningen!

Even voorstellen

Charlotte Los is geboren en getogen in Den Haag. Na haar studie en enkele jaren Amsterdam is ze weer teruggegaan naar Den Haag.

In die tijd werkte ze als projectmedewerker Den Haag Sculptuur op het Lange Voorhout en een aantal jaren later mocht ze aan het werk in het mooie museum Beelden aan Zee.

Sinds 2015 is ze werkzaam als PR manager bij Grand Hotel Amrâth Kurhaus en sinds januari dit jaar heeft ze Heino Walbroek zijn functie mogen overnemen bij Stichting Marketing Scheveningen.En daar zijn wij ontzettend blij mee! Charlotte is zelf ook onwijs enthousiast natuurlijk.

"In 2018 is het feest op Scheveningen en ik verheug mij erop dit feestjaar van dichtbij mee te kunnen maken."

Hotspots

De favoriete spot van Charlotte op Scheveningen is het Kurhaus natuurlijk maar als ze moet kiezen is haar favoriete stuk toch aan zee. Ze houdt van de grillen van de zee en lucht. Letterlijk elke dag is het anders.

Ze is uiteraard veel in het Kurhaus wat nooit verveelt en elke dag als ze de Badhuisweg op rijdt verbaast ze zich weer hoe mooi het gebouw is.

"Maar het liefst loop ik vanaf het Kurhaus richting de haven. Over de mooie nieuwe boulevard langs de sprookjesbeelden en de vuurtoren en dan de hoek om naar de eerste en tweede haven."

Een goed bakkie drinkt Charlotte het liefst bij de Waterreus mét appeltaart. Daarna loopt ze graag naar Hartbeach want die heeft volgens haar echt een hele goede keuken, maar ook Zo Zoet Zout slaat ze niet over.

Een biertje drinkt ze graag, en wat later op de avond wil ze nog wel eens belanden in de Big Bell. Ze houdt van die nostalgie. Of de Crazy Pianos. Maar eerlijk gezegd drinkt ze niet zo vaak een biertje op Scheveningen, behalve in de zomer bij de strandtenten.

Ze eet het liefst in de haven, waar Catch by Simonis haar favoriete restaurant is. Maar ook Encore is een mooie aanwinst. Tijdens elk seizoen is het een uitje om daar naar toe te gaan.

Ontspannen op Scheveningen

Dit jaar was ze voor het eerst bij Light Walk Scheveningen en was Charlotte erg onder de indruk van de verrassende locaties en installaties. Maar Life on the Beach vindt ze ook echt een aanwinst voor Scheveningen.

"Pak een fiets en ontdek de veelzijdigheid van Scheveningen. Van de mooie natuur, tot struinen over de boulevard, de bootjes in de haven tot de gemoedelijke Keizerstraat, de surfers op zee en vis eten bij de vele restaurants. Maar ook musea als Muzee en Beelden aan Zee zijn een bezoek waard. Er is aanbod voor jong en oud."

En ze gaat graag naar het zwarte pad in hoog en laag seizoen. Maar ze heeft ook wel eens een hotelkamer gezien van de Pier Suites en van dat uitzicht kom je wel tot rust.

Ze is vooral blij dat dankzij Feest aan Zee en de finish van de Volvo Ocean Race heel Nederland kan zien wat Scheveningen allemaal te bieden heeft. En dat vinden wij ook!

Delen

Bekijk ook deze items

Een beetje progressie boeken

Je hart volgen en voor iets gaan is niet voor iedereen weggelegd. De keuze op zich maken is vaak makkelijk, maar de juiste koers blijven varen en alle obstakels overwinnen die je tegenkomt is een tweede. En dan ook nog blijven lachen en op vrolijke voet doorgaan verdient wel een pluim, en een leuk verhaaltje op ons blog. Hier dan ook het verhaal van Ron Meijer, zijn Progress Surfcamps en zijn lievelingsplekken op Scheveningen!Er was eensHet is allemaal begonnen toen Ron in Scheveningen kwam wonen in 2011. Zijn toenmalige studie aan de HALO en zijn passie voor surfen dreven hem...

Lees verder

Buitengewoon bewegen

Bewegen, als het goed is doe je dit elke dag. Het zit in onze natuur, en is ontzettend belangrijk. Niet alleen voor je lichamelijke gezondheid maar ook je mentale. Als je stilzit dan roest je vast; alles wordt stijver en je krijgt sneller last van kwaaltjes. Er wordt zelfs gezegd dat stilzitten het nieuwe roken is...Dus wij zijn in beweging gekomen om een van de leukste bewegingsspecialisten in Scheveningen te spreken! Linde Logtenberg is met haar eigen praktijk 'Natuurlijk Gezond' een beweging gestart die een nieuwe kijk heeft op de houdingen van het menselijk lichaam. Natuurlijk LindeLinde woont samen met...

Lees verder

Draaien en pierewaaien

Als je aan de boulevard van Scheveningen denkt, denk je aan de draaimolen. Al jarenlang heeft deze 100 jaar oude beschilderde houten machine trouwe dienst geleverd, en kinderen blij gemaakt (en volwassen ook toch?). Wij spraken de eigenaar van de draaimolen over zijn Scheveningen! Een stukje geschiedenisGhani Minne, kwam als kleine jongen al op de draaimolen van zijn oom, dan mocht hij helpen kaartjes vangen en kreeg hij een krentenbol als lunch. "Ik zag de oude man het zeil met zijn grote handen oprollen. Nu 40 jaar later doe ik elke dag hetzelfde rondje in de molen. Zeil omhoog, draaiende...

Lees verder