Buitengewoon
Scheveningen

Spring has arrived

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Buitengewone Scheveningers

We bekijken Scheveningen graag van de zonnige kant, en wie dat ook doet is de buitengewone Scheveninger die wij voor een interview hebben weten te strikken. En dat is een feest aan zee, want als je door deze jongen geen zin krijgt in de zomer weten wij het ook niet meer. Overdag Sjoerd en 's avonds Sunny en binnenkort misschien wel burgemeester van de nacht! Hoe hij al deze ballen in de lucht houdt, is ons een raadsel maar een ding is zeker: Sjoerd is een voltreffer!

Even voorstellen

Sjoerd van Schuylenburch (36) verhuist naar eigen zeggen eerder naar het buitenland dan naar een andere stad.

De liefde die hij heeft voor stad en strand uit zich dan ook in vele vormen. Hij organiseert met Indigo ieder seizoen strandfeesten, is presentator op festivals, en op het moment werkzaam in het campagneteam van de Haagse Stadspartij.

Ook is hij nog kandidaat Nachtburgemeester, in het weekend DJ Sunny Sjoerd en bezig met een nieuw museum te openen in het centrum van Den Haag. Dit laatste zal je binnenkort vanzelf meer over gaan horen.

Kortom, wij denken wel dat je kan zeggen dat Sjoerd niet stil zit. En daar zijn we blij mee, want dat betekent veel beweging in de stad en op het strand!Sunny Hotspots

Je kan Sjoerd sowieso spotten op het stukje strand tussen het Puntje en Naturel. Ondanks het feit dat hij Sunny is, gaat hij niet zo vaak op het strand liggen, want hij is meer een man van de strandtenten.

"Maar als ik daar loop denk ik altijd, wat wonen we toch op een mooie plek."

Ook houdt hij van de The Shore op zondagmiddag, ondanks dat het dan een grote hectische kinderspeelplaats is kom je er toch tot rust.

Maar Het Zwarte Pad blijft favoriet. Want zo zegt Sjoerd:

"Ze hebben zich de laatste jaren weten te onderscheiden door echt kwalitatief voedsel te bieden en je zit midden in de natuur. Je hebt geen bebouwing achter je. Het is er ook niet zo toeristisch."

En als je wilt weten waar je moet eten volgens Sjoerd op Scheveningen, noemt hij ook de strandtenten. Maar welke is lastig om te zeggen op dit moment.

Omdat ze de koks maar 8 maanden werk kunnen bieden ligt de roulatie vrij hoog. Het zou zo maar kunnen dat zijn favoriete plek nu een andere chef heeft. Hij gaat aan het begin van het seizoen een rondje maken en dan kan hij meer vertellen!

Foto MARK DAVID


Meer favorieten

Als we hem vragen waar je toch een keer langs moet zijn geweest, noemt hij het reuzenrad. En even de Keizerstraat op en neer struinen.

Wat wil Sjoerd mensen die Scheveningen bezoeken nog meer meegeven?

"Ik kan erg genieten van die families die op een mooie dag met de auto naar Scheveningen komen. Papa zit dan al twee uur in de auto met een overhitte vrouw naast zich en twee ontevreden kinderen op de achterbank. Om dan nog een uur in de file te staan ín Scheveningen. Ik fiets dan slingerend tussen die auto’s door en denk parkeer je auto toch lekker iets verder weg en pak de tram het laatste stukje."

En dat je 9 juni vast in je agenda moet zetten. Dat ook! Want volgens Sjoerd barst er dan een groots feest aan zee los, en hij kan het weten (hij is niet vies van een goed feestje).

Hoe dan ook brengt Sjoerd leven in de brouwerij op Scheveningen, en we hopen dat hij die zonnige energie meeneemt de binnenstad in!

Delen

Bekijk ook deze items

Oogje op Scheveningen

Afgelopen jaar hebben jullie de mooiste foto's gemaakt en met ons gedeeld! De foto met de meeste likes werd verkozen tot foto van de maand (zoals deze) en met achtergrond informatie op onze website geplaatst. Tot en met 10 februari 2018 kun je op onze Facebook pagina je stem uitbrengen op deze foto. De uiteindelijke winnaar wordt beloond met een overnachting aan zee inclusief ontbijt bij het Carlton Beach Hotel!Even voorstellenDe fotografe die ons altijd trouw tagged in haar foto's op Instagram, en de fotowedstrijd heeft gewonnen van de afgelopen maand is Irene Verbaan. Ze is 27 jaar jong, en...

Lees verder

Fotowedstrijd Oogje op Scheveningen

Afgelopen jaar hebben jullie de mooiste foto's gemaakt en met ons gedeeld! De foto met de meeste likes werd verkozen tot foto van de maand (zoals deze) en met achtergrond informatie op onze website geplaatst. Tot en met 10 februari 2018 kun je op onze Facebook pagina je stem uitbrengen op deze foto. De uiteindelijke winnaar wordt beloond met een overnachting aan zee inclusief ontbijt bij het Carlton Beach Hotel!Even voorstellenDeze maand werden er weer de sterren van de hemel gefotografeerd, zo wel letterlijk als figuurlijk. Maar zoals Hennie Huisman ooit zei: er kan er maar 1 de winnaar zijn....

Lees verder

Tip van An: Max Health

De moed verzamelen om in dit gure weer wat aan beweging te blijven doen gaat niet altijd van een leien dakje. Maar wij zitten altijd boordevol buitengewone energie om jullie te voorzien van de nodige tips om toch een duwtje in de rug te krijgen. En zoals je begrijpt is schrijven alleen niet genoeg, oftewel praatjes vullen geen gaatjes (wel mondjes in dit geval). Je bent nieuwsgierig he? Goedzo lees maar even mee, want dit ging ons ook niet in de koude kleren zitten!Tip van AnVoordat we verder gaan, zal ik mij even netjes voorstellen zodat je niet denkt: wie...

Lees verder