Buitengewoon
Scheveningen

Spring has arrived

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Buitengewone Scheveningers

Wij hebben hart voor buitengewoon ondernemende Scheveningers, en die steken we ze ook graag onder de riem. Dit keer een altijd vrolijke en lieve ondernemende vrouw, die vooral let op de kleintjes en daar veel aandacht aan besteedt. Hoog tijd dus voor een interview met Lieke Demenint. De jongste Scheveningers onder ons, neemt ze met veel verve onder haar vleugel. Wij kunnen niet wachten op de nieuwste aanwinst in Scheveningen voor kinderen; de BSO Kind aan Zee!

Even voorstellen

Voor de liefde is ze vanuit Rotterdam naar het heerlijke Scheveningen gekomen. Inmiddels woont ze hier ruim 8 jaar (met diezelfde liefde) en kinderen van vijf en zeven jaar.

"Ik kan me niet indenken hier ooit nog weg te gaan en het strand, de zee en de duinen te moeten missen."


Vooral de gezelligheid van het ‘ons kent ons’ is het aspect wat Lieke zo leuk vindt aan Scheveningen. Dat is iets dat ze niet kende in het Rotterdamse.

Dus ze vindt het dan ook heerlijk om haar (en binnenkort ook andere) kinderen de mix van strand, dorp en vrijheid mee te geven.

Het strand en de duinen van Scheveningen zijn inmiddels onderdeel van haar werk geworden. Na lang dromen en plannen opent 14 mei 2018 BSO - Kind aan Zee haar deuren.

Kind aan zee

Dit wordt een huiselijke plek voor schoolgaande kinderen vanaf vier jaar gericht op muziek, creativiteit en natuurbeleving op Scheveningen.

Kleinschaligheid, warmte en persoonlijk contact met zowel het kind als de ouder zijn voor Lieke de basis voor een goede opvang voor kinderen.

Kind aan Zee zal zich gaan vestigen in het voormalige Meevers Sport pand aan de Neptunusstraat 76. Dus dat is op steenworp afstand van het strand.

Hotspots

Waar Lieke zelf graag komt ligt een beetje aan haar stemming.

"Ik ben toch wel erg verknocht aan mijn eigen straatje in het Renbaankwartier. De sfeer, de buren en de nostalgie van de wijk maken het een hele fijne plek om te wonen. Het leven speelt hier zomers op de stoep af, gezellig met een bakkie of een wijntje."

Uiteraard komt ze graag aan het strand en dan met name daar waar het niet al te druk is, of op dagen dat het juist rustig is (maar de zon wel schijnt).

Sinds een paar jaar heeft Lieke ontdekt hoe fijn het is om buiten te sporten waarbij ze dan het liefst richting het Noorderstrand en richting Meijendel loopt. De duinen zijn daar echt prachtig!

En zodra de strandtenten weer staan komt ze graag bij Patagonia, The Shore, Sol en ’t Puntje. Meneer Chocola is overigens het hele jaar door een heerlijke plek om een bakkie te doen!

Het beste bakkie staat voor Lieke dan ook met stip op nummer een bij meneer Chocola, maar dat is niet zo verrassend. Sterker nog, daar heeft ze koffie leren drinken jaren terug toen ze nog op de Wassenaarsestraat zaten.

Voor een gezellig avondje met heerlijke Gin Tonics moet je absoluut bij de Snoeshaen zijn en Patagonia vindt Lieke qua eten altijd erg goed. Een lekker brood haalt ze bij bakkerij ‘t Hofje van Noman en zo zijn er nog veel meer leuke plekken.

"Ik doe hier absoluut wat zaakjes tekort want ik ontdek geregeld (voor mij) nog nieuwe plekken."

En dat is ook het leuke aan Scheveningen, dat er altijd wat te beleven valt en veel wordt ondernomen. Dus er zijn altijd nieuwe plekken te ontdekken.

En wat betreft dat ontdekken wil Lieke iedereen nog meegeven:

"Sla het 'drukke Scheveningen over’, maar ga juist kijken in het oude Scheveningen zoals de Zeilstraat en de Ankerstraat of een van de nostalgische hofjes die we hier hebben. Bezoek de Keizerstraat en fiets door de duinen. Scheveningen is zoveel meer dan de Boulevard."

Op Scheveningen is het het hele jaar door een feest aan zee. Maar het grootste feest aan zee dit jaar voor Lieke blijft het opzetten en openen van haar eigen buitenschoolse opvang - Kind aan Zee!

Delen

Bekijk ook deze items

Buitengewoon Feest aan Zee

Volg je ons al op Instagram? Nee? Zonde, want er staan werkelijk de meest kunstige kiekjes op. Afgelopen jaar stond ons account in het teken van fotografie en een oogje hebben op Scheveningen. Mensen lieten Scheveningen door hun ogen zien aan ons, en stegen met hun camera's zelfs naar grote hoogten. Komend jaar kondigen we een nieuw thema aan, en dat vieren we met dit artikel!Feest aan ZeeZoals je waarschijnlijk al in de wandelgangen en de duinpaden gehoord hebt, vieren we het komende jaar Feest aan Zee. We vieren namelijk het 200 jarig bestaan van de badplaats, Scheveningen.We vieren dit...

Lees verder

VISSCH!

Zo. Dat is gelukt. VISSCH staat wat mij betreft op de kaart van jaarlijks terugkerende festivals in Scheveningen. Met bijna 10.000 bezoekers in 1 weekend heeft het visfestival zichzelf overtroffen!Op vrijdag 9 oktober toog ik met man en kinderen naar de visafslag in de Scheveningse eerste binnenhaven voor een avondje vishappen. Vorig jaar waren wij al van de partij bij VISSCH en dit jaar wilden wij zeker niet missen, want nieuwe locatie (de Visafslag), openingsavond én manlief was een van de genodigden om mee te varen op de Tholen 10, een viskotter, om garnalen te vissen om een krat vol...

Lees verder

Zomer in je bol

Een ode aan dit seizoen, een verheerlijking van de zweetdruppels op je bovenlip, de sproeten op je huid, zomerblonde lokken, voeten in het zand. Ja wij hebben hier bij Buitengewoon de zomer is onze bol. Onze favoriete dag met tropische temperaturen komt tot leven op ons blog. OntwakenHet licht speelt op de muren en ik wil met haar mee. Het hangt in de lucht. Het wordt zo'n dag. Ja zeker weten, zo'n zomerse dag. Nog een keer uitrekken en dan sta ik op. Wakker worden in Scheveningen, wat een geluk! Eerst ontbijten? Of een yogasessie aan zee.Mijn ogen nog vol...

Lees verder