Buitengewoon
Scheveningen

Spring has arrived

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

​Buitengewone Scheveningers: Valentine Schuitema

Soms kom je mensen tegen die je gelijk een goed gevoel geven en je op je gemak stellen. Vaak zijn dit goedlachse mensen die ook veel aandacht hebben voor anderen, een altijd luisterend oor (of twee) bezitten, dicht bij zichzelf staan en open zijn. Deze mensen verdienen natuurlijk zelf ook eens even in het zonnetje gezet te worden. Daarom deze week het verhaal van Valentine, een buitengewone Scheveningse die een Body Talk praktijk is gestart. Wat zeg je, Body Talk?! Ja dat lees je goed hoor, je bent nieuwsgierig geworden he? Mooi zo, lees maar even mee!

Valentine talk

Maar eerst wat meer over Valentine, die is geboren en opgegroeid vlakbij het strand van Scheveningen. Hierover vertelt ze heel openlijk en formuleerde ze zulke mooie zinnen dat we het niet weg wilden editen. Zie hieronder!

“In mijn jeugd hebben wij met de familie, mijn vader, moeder, oudere broer en jongere zusje 5 jaar in een gezellige wijk in Frankrijk gewoond, waar ik mijn eerste Franse woordjes heb geleerd. Toen ik 8 jaar oud werd, zijn wij terugverhuisd naar Scheveningen, waar ik niet weg te slaan was van het strand, in de zomer lekker in de zon en de golven spelen, en in de winter lekker uitwaaien en met de hond wandelen.Toen mijn ouders uit elkaar besloten te gaan, ben ik samen met mijn moeder, broer en zusje nog een stukje dichter bij het strand in Scheveningen gaan wonen, misschien een klein voordeeltje van een groot nadeel. Wij hebben een hechte band en zien we elkaar veel!”

Liefde voor het strand

Na een mooie reis door Australië werd Valentine op slag verliefd, nee niet op een Aussie maar op surfen. “Na een paar maanden terug van deze droomreis ben ik natuurlijk meteen op zoek gegaan naar de dichtsbijzijne surfspot... deze bleek mijn hele leven al voor mijn deur te liggen, in Scheveningen! Bummmeer dat ik dat niet eerder wist.”

Haar eerste board kocht ze bij Hart Beach Surfshop, waar je al een paar keer eerder over kon lezen op onze site (leuke kleding, surflessen, super en hete choco naast het haardvuur). Hier is ze Event Manager geworden en heeft ze haar man ontmoet! Een betere plek had ze dus niet kunnen kiezen.

Ze werkten in de zomers keihard samen op het strand, waardoor ze in de winters even lekker er tussenuit kunnen naar warmere oorden. Nu met twee schatten van kinderen zijn er wat andere tijden aangebroken. In 2011 kwam Valentine, tijdens een yoga & meditatie week in Spanje met een hele dierbare vriendin, in aanraking met BodyTalk. Daar ligt hedendaags de focus op, en dat gaat erg goed want Valentine heeft inmiddels een eigen plek in Scheveningen waar je bij haar langs kunt voor een sessie!

Body praat

Maar wat is BodyTalk precies? Niet makkelijk uit te leggen, omdat het ook iets is wat je beter kan ervaren. De weldaad voor je lichaam is in ieder geval groots! We laten het Vaal even uitleggen: “Bodytalk, of wel communiceren met het lichaam, werd een van mijn nieuwe passie en studie. Symptomen en ziektebeelden zijn puur het lichaam dat probeert te communiceren op de enige manier dat het kan. Elke rugklacht, buikpijn of vermoeidheid heeft een eigen geschiedenis. Net als stress, hoofdpijn, een blessure of voedselallergie. Door simpelweg de symptomen te behandelen missen we de kans om te luisteren naar het lichaam en blijvende verbetering van de gezondheid te bereiken. Met BodyTalk maak ik contact met het onderbewuste, en kan ik het zelfhelende vermogen helpen om verstoorde communicatielijnen en blokkades te herstellen. Ook geef ik sinds kort lymfe drainages. Het ontgiften ondersteunt het lymfesysteem, dit is het immuunsysteem in actie én verbetert de spijsvertering."

Valentine’s favorites

Op de vraag waar Valentine zich graag begeeft, draait het vooral om warmte en dichtbij haar zelf zijn. Ze is graag veel met haar gezin, of een spontane avond thuis met vrienden en wijntjes. Verder houdt ze erg van de natuur, en daar heeft Scheveningen genoeg in te bieden; strand, zee, bos, en duinen.

Ze wordt gelukkig van mediteren, een BodyTalk sessie bij een van haar collega’s, plezier maken en vooral veel lachen. Dit zijn haar drijfveren om tot nieuwe inzichten te komen over zichzelf en het leven.

Voor een bakkie kan je Valentine vinden bij Hart Beach en Meneer Chocola voor de lekkerste cappuccino’s en bij Bayonne voor een biertje! En eten? Dat het liefst bij Kyoto Sushi: “Ik ben groot sushi fan, de mensen hier begrijpen het helemaal, zijn vriendelijk en hebben altijd heerlijke verse vis.”

En voor al onze lezers die Scheveningen komen bezoeken heeft Valentine nog wat tips wat je echt gedaan moet hebben, surfen en een bezoekje aan de nieuwe Pier. Maar vooral:

Kijk naar de lucht, raak de zee een keertje aan en adem 3 keer diep in en uit als je buiten op het strand staat!”

Dus dat lieve mensen leek ons een mooie zin om mee af te sluiten! Of nou ja, misschien nog even het volgende, mocht je meer willen weten van Body Talk of een sessie willen doen, dan hebben wij iets erg leuks voor jou in petto in samenwerking met Valentine. Let de komende dagen even op onze site bij de tips voor een wel erg leuke Scheveningen Zuivert aanbieding! Of als je niet kunt wachten, neem even een kijkje op de website!

Delen

Bekijk ook deze items

Schatten van het strand

Ralph Groenheijde is de man achter het inspirerende concept TrashUre Hunt. Met dit milieuvriendelijke idee gaat hij met kinderen (en steeds vaker ook met volwassenen) het strand af op zoek naar ‘schatten’. Het is een mooiere benaming voor afval en dat heeft de reden dat met dit afval uiteindelijk mooie, tijdelijke kunst wordt gemaakt door hem en de kinderen. Dat is niet alleen goed voor het strand, de zee en alle dieren, maar ook leuk! “Op deze manier levert iedereen een bijdrage, zie het als positieve gedragsverandering! Niet dat ik zelf altijd netjes ben trouwens, mijn huis kan best wel...

Lees verder

Oud-Hollands genieten bij Oma Toos

Scheveningen blijft zich ontwikkelen. Ondernemers starten de leukste initiatieven en Oma Toos in de Haven is daar één van. Eind maart opende zij haar deuren voor het grote publiek die net als de eigenaren Talisa en Jamal gek zijn op oer-Hollandse gerechten! Natuurlijk naar authentiek recept van de échte oma Toos van Talisa."Toen we stopten met ons andere project, Pier Zuid, waar Jamal een van de aandeelhouders was, reden we hier langs en wilden we hierin. Het Oma Toos concept lag al op de plank, maar dan met poffertjes en pannenkoeken erbij", vertelt Talisa in het splinternieuwe opgeleverde Oma Toos...

Lees verder

Ondernemend Scheveningen

Zoals je misschien al wel eens eerder hebt kunnen lezen is Scheveningen een magneet voor de ondernemende mens. Logisch, want dit walhalla aan zee is ook ontstaan door mensen die niet graag hun leven op het zitvlak doorbrachten. En wij zetten ze dan ook maar al te graag in het buitengewone zonnetje. Deze week Yaron Menneken, een van de ondernemendste mensen die wij kennen, en die jullie beter moeten leren kennen! Volg je het nog? Nee wij ook niet, maar goed lees mee met deze mini cursus hoe je een succesvolle ondernemer wordt, want dat is deze man!Toen Yaron een...

Lees verder