Buitengewoon
Scheveningen

From winter to spring!

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Buitengewone Scheveningers: Yoshi Duivesteijn

Het beruchte huis naast de Intension, 'de Natte haring', herbergt vele kleurrijke persoonlijkheden. De bonte feestjes die er zo nu en dan worden gehouden hebben dit huis een legendarische status gegeven. Hoog tijd om een van de bewoners te spreken. Dit was een lastige klus, maar die hebben we toch weten te klaren. Deze handige jongen hebben we via zijn huisgenoten weten te strikken, en wij presenteren dan ook met trots het laatste blog van dit jaar, met Yoshi in de hoofdrol!

Even voorstellen

Deze blonde god uit Scheveningen wordt door zijn huisgenoten omschreven als een goedlachse jongeman. Een beetje leedvermaak mag, en zelfspot wordt niet geschuwd.

Ook gaat Yoshi een feestje niet uit de weg, maar dit weerhoudt hem niet van hard werken. Verder vond zijn omgeving het belangrijk om te melden dat hij zorgzaam en koppig is, en hierdoor een lieve en een irritante jongen is om mee te wonen.

Dit klinkt meer als een contact advertentie dan een blog inmiddels. Dus laten we daar nu nog even mee doorgaan. Blonde dames van Scheveningen: zoek je een jongen met een grote mond en een even groot hart? Ben je tussen de 18 en 50 jaar oud? Dan ben je bij Yoshi aan het goede adres.

Grapje natuurlijk! Waar je bij Yoshi wel voor aan het goede adres bent is een klus. Deze man runt namelijk zijn eigen bouwbedrijf Y. Duivesteijn Bouwkunde.Hoe hij zover heeft kunnen komen? Yoshi is opgegroeid in Duinoord, en zat op het Maruscollege. Na zijn middelbare school is hij een jaartje industrieel design gaan doen, wat hem niet zo beviel.

Zijn vader zit al zijn hele leven in de aannemerij, dus hij heeft het een beetje van huis uit meegekregen. Maar wilde er eigenlijk niks mee te maken hebben in het begin.

Toen heeft Yoshi als stage glas in lood gedaan en kwam voor het eerst in contact met het wereldje van de bouw wat hij heel erg leuk bleek te vinden.

Vanaf zijn zestiende is hij gaan reizen en heeft hij veel baantjes gehad om dit te kunnen bekostigen.

Op een dag werd hij gevraagd om mee te helpen verhuizen door iemand die aannemer was. Hier heeft hij nog meer ervaring opgedaan.

Na een tijdje kwam deze surfende bouwvakker erachter dat hij graag voor zichzelf wilde beginnen, zo gezegd zo gedaan. Na eerst nog wel even een jaartje Portugal te hebben meegepakt, maar dat terzijde.

Geen klus te groot voor deze man, dus mocht je hulp nodig hebben bij de renovatie van je stulp, vraag Yoshi om hulp.

Het Scheveningen van

Yoshi's favoriete stukje Scheveningen is het strand en de haven omdat hij veel surft maar ook graag een harinkie haalt.

"Als het zonnetje schijnt en ik heb een lekker biertje ben ik al snel tevreden. Maar als ik toch iets moet noemen, de Zuid en de Staat. Fijn sfeertje. In de winter drink ik graag een biertje in de Sien."

Het beste broodje eet je volgens hem bij het Haringhuisje. En het lekkerste authentieke bakkie is bij zijn omaatje thuis. Maar waar dat is blijft een goed bewaard Schevenings geheim.

Op woensdag eet Yoshi graag met de pot mee bij de bewonersmaaltijd in Jorplace door Durq. Een plek waar iedereen gezellig samen komt en een hapje en een drankje doet.

Nog een plek waar je volgens Yoshi geweest moet zijn, is op de Pier; je hebt hier een vrij uniek en mooi uitzicht.

En als je wilt weten waar je Yoshi nog meer tegen het gebruinde lijf kan lopen? Bij Zonnestudio Suncare Scheveningen natuurlijk!

Als laatste tip van 2017 wil Yoshi je meegeven dat je lekker moet struinen langs alle leuke pandjes die Scheveningen rijk is. En wij voegen daar aan toe dat je dat vaker moet komen doen, als je hier niet woont.

Kortom, tijd om de benen te strekken. En tijd voor 2018, proost op nog meer leuke interviews in het nieuwe jaar!

Delen

Bekijk ook deze items

Aan de slag met zeewier!

PESTO VAN DE ZEEDeze groene pesto heeft dankzij de kombu een zeer diepe en krachtige smaak. Het is een eenvoudig recept om te maken. Je kunt naar hartelust experimenteren met de ingrediënten. De rucola en basilicum kun je bijvoorbeeld vervangen door bladgroen naar wens en de pijnboompitten door allerlei soorten noten, zoals cashew- of hazelnoten, of gebruik bijvoorbeeld zonnebloempitten. Serveer de pesto op toastjes, op een boterham met gegrilde groente of bij een bord pasta.40 g verse kombu (of kombu en wakame) (gebruik gepekelde kombu uit de natuurwinkel van het merk Atlantica, spoel het pekelzout eerst goed af voor gebruik)50...

Lees verder

Te kust en te fit

De zomer was dan misschien niet wat je ervan verwachtte; de druppels vielen veelvuldig in het zand. Maar we hebben toch nog wat mooie dagen gehad. De terrassen liepen nog heel wat dagen over. Daar vloeide de drank rijkelijk en er was eten in overvloed. Er bestaat zoiets als wintervacht, maar toch is zomerzwembandjes ook een fenomeen, althans voor ons. Dus doof de barbecue en lees even mee met deze tips om niet alleen in beweging te komen, maar ook gewoon lekker in je vel te zitten. Buiten sportenDe beste beweging is buiten, en die is nog gratis ook! Niet...

Lees verder

Stemmen Fotowedstrijd Oogje op Scheveningen

Een jaar lang maakten jullie de mooiste fotos en tagden ons gek op Instagram. Nu is het tijd dat de foto met de meeste likes verkozen wordt tot winnaar! Hoe dat verder is zijn werk gaat leggen we je natuurlijk even uit. Heel veel dank gaat uit naar alle trouwe lezers en volgers die de mooiste plaatjes hebben geschoten! Even voorstellenWat hebben we toch een beeldig talent rondlopen hier in de buurt die maar al te graag Scheveningen op de gevoelige plaat willen vast leggen. En het leuke is, talent komt vaak uit onverwachte hoeken, zoals je wel op de...

Lees verder