Buitengewoon
Scheveningen

Winter aan zee

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Buitengewone Scheveningers: Yoshi Duivesteijn

Het beruchte huis naast de Intension, 'de Natte haring', herbergt vele kleurrijke persoonlijkheden. De bonte feestjes die er zo nu en dan worden gehouden hebben dit huis een legendarische status gegeven. Hoog tijd om een van de bewoners te spreken. Dit was een lastige klus, maar die hebben we toch weten te klaren. Deze handige jongen hebben we via zijn huisgenoten weten te strikken, en wij presenteren dan ook met trots het laatste blog van dit jaar, met Yoshi in de hoofdrol!

Even voorstellen

Deze blonde god uit Scheveningen wordt door zijn huisgenoten omschreven als een goedlachse jongeman. Een beetje leedvermaak mag, en zelfspot wordt niet geschuwd.

Ook gaat Yoshi een feestje niet uit de weg, maar dit weerhoudt hem niet van hard werken. Verder vond zijn omgeving het belangrijk om te melden dat hij zorgzaam en koppig is, en hierdoor een lieve en een irritante jongen is om mee te wonen.

Dit klinkt meer als een contact advertentie dan een blog inmiddels. Dus laten we daar nu nog even mee doorgaan. Blonde dames van Scheveningen: zoek je een jongen met een grote mond en een even groot hart? Ben je tussen de 18 en 50 jaar oud? Dan ben je bij Yoshi aan het goede adres.

Grapje natuurlijk! Waar je bij Yoshi wel voor aan het goede adres bent is een klus. Deze man runt namelijk zijn eigen bouwbedrijf Y. Duivesteijn Bouwkunde.Hoe hij zover heeft kunnen komen? Yoshi is opgegroeid in Duinoord, en zat op het Maruscollege. Na zijn middelbare school is hij een jaartje industrieel design gaan doen, wat hem niet zo beviel.

Zijn vader zit al zijn hele leven in de aannemerij, dus hij heeft het een beetje van huis uit meegekregen. Maar wilde er eigenlijk niks mee te maken hebben in het begin.

Toen heeft Yoshi als stage glas in lood gedaan en kwam voor het eerst in contact met het wereldje van de bouw wat hij heel erg leuk bleek te vinden.

Vanaf zijn zestiende is hij gaan reizen en heeft hij veel baantjes gehad om dit te kunnen bekostigen.

Op een dag werd hij gevraagd om mee te helpen verhuizen door iemand die aannemer was. Hier heeft hij nog meer ervaring opgedaan.

Na een tijdje kwam deze surfende bouwvakker erachter dat hij graag voor zichzelf wilde beginnen, zo gezegd zo gedaan. Na eerst nog wel even een jaartje Portugal te hebben meegepakt, maar dat terzijde.

Geen klus te groot voor deze man, dus mocht je hulp nodig hebben bij de renovatie van je stulp, vraag Yoshi om hulp.

Het Scheveningen van

Yoshi's favoriete stukje Scheveningen is het strand en de haven omdat hij veel surft maar ook graag een harinkie haalt.

"Als het zonnetje schijnt en ik heb een lekker biertje ben ik al snel tevreden. Maar als ik toch iets moet noemen, de Zuid en de Staat. Fijn sfeertje. In de winter drink ik graag een biertje in de Sien."

Het beste broodje eet je volgens hem bij het Haringhuisje. En het lekkerste authentieke bakkie is bij zijn omaatje thuis. Maar waar dat is blijft een goed bewaard Schevenings geheim.

Op woensdag eet Yoshi graag met de pot mee bij de bewonersmaaltijd in Jorplace door Durq. Een plek waar iedereen gezellig samen komt en een hapje en een drankje doet.

Nog een plek waar je volgens Yoshi geweest moet zijn, is op de Pier; je hebt hier een vrij uniek en mooi uitzicht.

En als je wilt weten waar je Yoshi nog meer tegen het gebruinde lijf kan lopen? Bij Zonnestudio Suncare Scheveningen natuurlijk!

Als laatste tip van 2017 wil Yoshi je meegeven dat je lekker moet struinen langs alle leuke pandjes die Scheveningen rijk is. En wij voegen daar aan toe dat je dat vaker moet komen doen, als je hier niet woont.

Kortom, tijd om de benen te strekken. En tijd voor 2018, proost op nog meer leuke interviews in het nieuwe jaar!

Delen

Bekijk ook deze items

Tussen de groene golven

Hans van den Broek woont al zo’n twintig jaar op Scheveningen. Niet alleen heeft hij een van de leukste en beste surfscholen van Nederland, surfles.nl. Ook is hij een zeer gerespecteerd surfer die zich altijd tot over z’n oren verdiept in de zee en sport. Hans? Dat is een beetje de ‘Godfather’ van het surfen zoals net iemand naast mij opmerkte tijdens het uittypen van dit verhaal. Hij heeft veel betekend voor de surfsport op Scheveningen. Zo heeft hij vele surfleraren opgeleid en toptalenten getraind. O ja en surft zelf trouwens ook niet onverdienstelijk. Niet alleen voor de sport, maar...

Lees verder

Buitengewone Scheveningers

Deze week zetten we weer een Buitengewone Scheveninger in het zonnetje. Niet dat ze daar te weinig van krijgt, dat zonnetje, want ze zit vaker dan gemiddeld op het strand. Sasja van Kessel is een vrouw van het strand en de zee, en mede eigenaresse van een ontzettend leuke tent die daar staat. Toevallig toch? We mochten dit zonnetje in huis interviewen en kregen wat lessen in levensgenieten aan de kust. Een stukje geschiedenisAl op 15-jarige leeftijd begon de toekomst van Sasja vorm te krijgen toen ze op het strand begon te werken met vriendinnen. Dit deed ze naast haar...

Lees verder

Winnaar Hart Beach surfcamp

Weten jullie nog die ontzettend leuke actie van vorige maand? Dat wij een kids surfcamp (!) mochten weg geven van Hart Beach?! Je raadt het al, daar hebben we nu de uitslag van. De winnaar kiezen was erg moeilijk, want iedereen was zo enthousiast! Toch sprong er een uit, en die mag nu een duik in het diepe nemen. Even voorstellenMogen wij even de winnares voorstellen: Sabine Pronk, en ze woont gewoon in Scheveningen. Ze is sportdocent op het ROC Mondriaan Lifestyle Sport en Bewegen. Nou ja winnares, ze heeft het voor iemand anders gewonnen zoals je al begrijpt, daarover...

Lees verder