Buitengewoon
Scheveningen

Winter aan zee

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Buitengewoon ondernemend

Dat stille wateren diepe gronden hebben dat is algemeen bekend. Daarom blijft het ook even stil als we de man achter het bedrijf Young Digital proberen te strikken voor een interview. Maar toch is het gelukt om deze man die liever op de achtergrond blijft, eens naar voren te schuiven en in de spotlight op Scheveningen te zetten. En hoe! Dus dames en heren, van de coulissen naar het podium presenteren wij vandaag met trots ons interview met dit digitale wonder; Michael Weterings!

Meer Michael

Opgegroeid tussen de kassen in het Westland had je verwacht dat Michael inmiddels wel op de trekker zou rijden, of tomaten zou plukken. Hoewel hij op een blauwe maandag nog molucellas (zoek maar even op, was geen pretje) heeft geplukt, heeft hij toch voor een andere richting gekozen.Na school is hij naar het Grafisch Lyceum in Rotterdam gegaan, en heeft daar Crossmedia gestudeerd. Tijdens zijn studie ontwikkelde hij een passie voor coderen en zette hij zijn bedrijf Young Digital op. En van alles wat hij tijdens zijn studie heeft opgebouwd, plukt hij nu de vruchten!

Michael is naar Scheveningen verhuisd waar hij erg graag in de zee dobbert, met een surfplank. Daar kan hij niet alleen op ronddobberen maar ook nog een aardig potje op staan.

Ook geeft hij niet onverdienstelijk surfles hier en daar. Het is naar eigen zeggen wel iets minder geworden sinds hij veel uren doorbrengt achter de computer, tja de nadelen van een kantoorlichaam...

Young Digital

Al een paar jaar codeert Michael er dus lustig op los. Zijn bedrijf Young Digital floreert op Scheveningen door de ondernemende cultuur en zijn ondernemende natuur.

Andere ondernemers weten Young Digital dan ook feilloos te vinden als ze een nieuwe website nodig hebben. En omdat hij samenwerkt met vooraanstaande andere jonge creatievelingen (Buro Streep, Glitterstudio, Rodivision), is een logo, huisstijl of filmpje ook binnen handbereik. De mogelijkheden zijn eindeloos en het talent weergaloos.

Het kantoor onder de vuurtoren is dan ook een inspirerende plek en in de pauze wordt er graag een duikje genomen of een haring gehapt. Michael is erg dankbaar voor zijn werkplek en de mensen daar om hem heen.

Hotspots

Natuurlijk hangt Michael graag op zijn kantoor, want wat wil je met zo'n uitzicht op zee? Maar doet hij de plaatselijke horeca graag een duit in de portemonnee.

"Mijn favoriete stukje Scheveningen is denk ik bij de bankjes naast de vuurtoren, wat ook de perfecte plek is om de laatste uurtjes zon mee te pikken na een dag gewerkt te hebben."

En buiten kantoor en de bankjes kan je hem bij The Shore vinden. Dit vindt Michael een aanrader voor de goeie bakkies en lekkere pancakes.

Of je kan er surfplanken huren, en af en toe zijn er leuke feestjes. Dat wordt, vanwege de winterstop, wel nog even wachten tot april, maar dat is de moeite waard.

Er zijn veel plekken waar je een lekker bakkie kunt halen, zegt hij, maar The Fat Mermaid en The Shore staan toch wel boven aan m’n lijstje. Al misstaan de bakkies bij Michael op kantoor ook niet (niet allemaal massaal op de stoep staan).

Van lekker eten is Michael niet vies. Een van zijn favoriete plekjes om even snel iets te halen is bij Par Hasard op de Pier of voor goede indo is de Javaan op de Fred ook een aanrader, zegt hij. En in de binnenstad Vincenzo's of Chiapas op de Prins Hendrikstraat. Leuk detail is dat hij dankzij de (mede)eigenaar hiervan ook zijn kantoor heeft!

Tot slot wil hij alle bezoekers van Scheveningen mee geven om een keer een duikje in zee te nemen, en daarna de warmte op te zoeken in een van de strandtenten. Dit kan natuurlijk jaarrond nu, dus je hoeft niet tot de zomer te wachten.

"Kijk verder dan de eerste strandopgang, er zijn een hoop leuke plekken."

Met deze prachtige quote sluiten we dit stuk af. En als je een digitaal feest voor het oog nodig hebt, weet jij nu wie je moet zoeken. Graag gedaan!

(photo: VICE, links: Michael Weterings, rechts: Wouter de Wolf )


Delen

Bekijk ook deze items

Bayonne smaakt naar meer!

Met de rode wijn nog in mijn bloed denk ik met een glimlach terug aan de heerlijke avond bij Café de Bayonne. Waarom ben ik hier niet vaker geweest, vraag ik mij af? Dat gaat per nu veranderen!Sinds juli 2014 is de Keizerstraat een fijne hotspot rijker: Café de Bayonne! En zoals de naam al doet vermoeden, viert een Spaanse chef hier de scepter met gerechten geïnspireerd op het geliefde Baskenland. Gevestigd naast Meneer Chocola (dé bekende koffiezaak) serveert Café de Bayonne vijf avonden per week de lekkerste tapas, soepen, salades en allerlei specialiteiten als Pollo de Bayonne (kip gerold...

Lees verder

Fotowedstrijd Oogje op Scheveningen

Maak je mooiste foto, volg ons, en tag ons gek! De foto met de meeste likes wordt verkozen tot foto van de maand en met achtergrond informatie op onze site geplaatst. Begin 2018 wint de maker van de foto met de meeste likes onze fotowedstrijd! Doe je mee?Even voorstellenWe zagen ontzettend mooie plaatjes voorbij komen het hele jaar van deze fotograaf. Niet alleen maakt hij haarscherpe kiekjes, ook legt hij de sfeer goed vast. De ijskoude onverbiddelijke Noordzee is zijn speelplaats, en de camera het speelgoed. We hebben het natuurlijk over Michal Pelka, een zeer fanatieke amateur fotograaf.Zijn passie is...

Lees verder

Fotowedstrijd Oogje op Scheveningen

Maak je mooiste foto, volg ons, en tag ons gek (op Instagram)! De foto met de meeste likes word verkozen tot foto van de maand en met achtergrond informatie op onze site geplaatst. Eind 2017 wint de maker van de foto met de meeste likes onze fotowedstrijd! Doe je mee?Even voorstellenDeze maand werden er weer de sterren van de hemel gefotografeerd, zo wel letterlijk als figuurlijk. Maar zoals Hennie Huisman ooit zei: er kan er maar 1 de winnaar zijn. Even een leuke anecdote; we belden de winnaar toen hij op een berg in Oostenrijk stond. De winnaar was enthousiast...

Lees verder