Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Buitengewoon ondernemend

Dat stille wateren diepe gronden hebben dat is algemeen bekend. Daarom blijft het ook even stil als we de man achter het bedrijf Young Digital proberen te strikken voor een interview. Maar toch is het gelukt om deze man die liever op de achtergrond blijft, eens naar voren te schuiven en in de spotlight op Scheveningen te zetten. En hoe! Dus dames en heren, van de coulissen naar het podium presenteren wij vandaag met trots ons interview met dit digitale wonder; Michael Weterings!

Meer Michael

Opgegroeid tussen de kassen in het Westland had je verwacht dat Michael inmiddels wel op de trekker zou rijden, of tomaten zou plukken. Hoewel hij op een blauwe maandag nog molucellas (zoek maar even op, was geen pretje) heeft geplukt, heeft hij toch voor een andere richting gekozen.Na school is hij naar het Grafisch Lyceum in Rotterdam gegaan, en heeft daar Crossmedia gestudeerd. Tijdens zijn studie ontwikkelde hij een passie voor coderen en zette hij zijn bedrijf Young Digital op. En van alles wat hij tijdens zijn studie heeft opgebouwd, plukt hij nu de vruchten!

Michael is naar Scheveningen verhuisd waar hij erg graag in de zee dobbert, met een surfplank. Daar kan hij niet alleen op ronddobberen maar ook nog een aardig potje op staan.

Ook geeft hij niet onverdienstelijk surfles hier en daar. Het is naar eigen zeggen wel iets minder geworden sinds hij veel uren doorbrengt achter de computer, tja de nadelen van een kantoorlichaam...

Young Digital

Al een paar jaar codeert Michael er dus lustig op los. Zijn bedrijf Young Digital floreert op Scheveningen door de ondernemende cultuur en zijn ondernemende natuur.

Andere ondernemers weten Young Digital dan ook feilloos te vinden als ze een nieuwe website nodig hebben. En omdat hij samenwerkt met vooraanstaande andere jonge creatievelingen (Buro Streep, Glitterstudio, Rodivision), is een logo, huisstijl of filmpje ook binnen handbereik. De mogelijkheden zijn eindeloos en het talent weergaloos.

Het kantoor onder de vuurtoren is dan ook een inspirerende plek en in de pauze wordt er graag een duikje genomen of een haring gehapt. Michael is erg dankbaar voor zijn werkplek en de mensen daar om hem heen.

Hotspots

Natuurlijk hangt Michael graag op zijn kantoor, want wat wil je met zo'n uitzicht op zee? Maar doet hij de plaatselijke horeca graag een duit in de portemonnee.

"Mijn favoriete stukje Scheveningen is denk ik bij de bankjes naast de vuurtoren, wat ook de perfecte plek is om de laatste uurtjes zon mee te pikken na een dag gewerkt te hebben."

En buiten kantoor en de bankjes kan je hem bij The Shore vinden. Dit vindt Michael een aanrader voor de goeie bakkies en lekkere pancakes.

Of je kan er surfplanken huren, en af en toe zijn er leuke feestjes. Dat wordt, vanwege de winterstop, wel nog even wachten tot april, maar dat is de moeite waard.

Er zijn veel plekken waar je een lekker bakkie kunt halen, zegt hij, maar The Fat Mermaid en The Shore staan toch wel boven aan m’n lijstje. Al misstaan de bakkies bij Michael op kantoor ook niet (niet allemaal massaal op de stoep staan).

Van lekker eten is Michael niet vies. Een van zijn favoriete plekjes om even snel iets te halen is bij Par Hasard op de Pier of voor goede indo is de Javaan op de Fred ook een aanrader, zegt hij. En in de binnenstad Vincenzo's of Chiapas op de Prins Hendrikstraat. Leuk detail is dat hij dankzij de (mede)eigenaar hiervan ook zijn kantoor heeft!

Tot slot wil hij alle bezoekers van Scheveningen mee geven om een keer een duikje in zee te nemen, en daarna de warmte op te zoeken in een van de strandtenten. Dit kan natuurlijk jaarrond nu, dus je hoeft niet tot de zomer te wachten.

"Kijk verder dan de eerste strandopgang, er zijn een hoop leuke plekken."

Met deze prachtige quote sluiten we dit stuk af. En als je een digitaal feest voor het oog nodig hebt, weet jij nu wie je moet zoeken. Graag gedaan!

(photo: VICE, links: Michael Weterings, rechts: Wouter de Wolf )


Delen

Bekijk ook deze items

Beeldige Scheveningers: Yuri Nieuwenhuizen

Hij is een van de beste surfleraren van Scheveningen, nr.1 kaas consument van Nederland, kluskoning, houtkunstenaar, creatieveling, zeefdrukker en eigenaar bij Mr. Meowgi. Ook shaped hij is zijn vrije tijd (waar haalt hij die vandaan?) nog wel eens een surfboardje. We hebben het natuurlijk over niemand minder dan Yuri Nieuwenhuizen dames en heren. En Buitengewoon Scheveningen wist hem te strikken voor een exclusief interview! Blijf je nog (z)even?Zoals hierboven genoemd heeft Yuri heel wat talenten vergaard door de jaren heen. En dus ook heel wat beroepen uitgeoefend (en doet dat nog steeds). Maar de kracht van creatie is toch zijn...

Lees verder

Met je voeten in de magische aarde

Als je binnenloopt in La Caldera voelt het alsof er een warme deken over je heen valt. De zuivere geuren, heldere stenen en zachte tonen zijn uitnodigend. Je bent welkom, je bent thuis. Al zestien jaar is deze plek een begrip in de Keizerstraat. En wij mochten het verhaal horen van twee hele bijzondere dames op Scheveningen, Irene en Jolanda, die deze hemel op aarde hun creatie mogen noemen.Er is een mineraal voor elke kwaalDe focus ligt in La Caldera erg op wat iemand die binnenstapt nodig heeft. Een fijne aanpak, want je kan dus gewoon jezelf zijn. Misschien wil...

Lees verder

‘Scheveningers hebben harten van goud’

Als er iemand laaiend enthousiast is over Scheveningen dan is dat de Haagse burgemeester Jozias van Aartsen, die zelf ook in de badplaats woont. Tenminste, de grens tussen Scheveningen en Den Haag is vaag, maar Van Aartsen woont ‘administratief’ gezien gewoon aan zee. Of naar eigen zeggen: “Scheveningen is tot waar de Scheveningsche Courant bezorgd wordt?” Een interview met de Haagse burgemeester over de leukste badplaats van Nederland.“Ik heb een enorme band met Scheveningen”, opent Van Aartsen, die daarna vertelt dat die band al teruggaat tot zijn vroegste kinderherinneringen. “Mijn vader was wethouder economie van 1949 tot 1958. Hij was...

Lees verder