Buitengewoon
Scheveningen

From winter to spring!

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Buitengewoon ondernemend

Dat stille wateren diepe gronden hebben dat is algemeen bekend. Daarom blijft het ook even stil als we de man achter het bedrijf Young Digital proberen te strikken voor een interview. Maar toch is het gelukt om deze man die liever op de achtergrond blijft, eens naar voren te schuiven en in de spotlight op Scheveningen te zetten. En hoe! Dus dames en heren, van de coulissen naar het podium presenteren wij vandaag met trots ons interview met dit digitale wonder; Michael Weterings!

Meer Michael

Opgegroeid tussen de kassen in het Westland had je verwacht dat Michael inmiddels wel op de trekker zou rijden, of tomaten zou plukken. Hoewel hij op een blauwe maandag nog molucellas (zoek maar even op, was geen pretje) heeft geplukt, heeft hij toch voor een andere richting gekozen.Na school is hij naar het Grafisch Lyceum in Rotterdam gegaan, en heeft daar Crossmedia gestudeerd. Tijdens zijn studie ontwikkelde hij een passie voor coderen en zette hij zijn bedrijf Young Digital op. En van alles wat hij tijdens zijn studie heeft opgebouwd, plukt hij nu de vruchten!

Michael is naar Scheveningen verhuisd waar hij erg graag in de zee dobbert, met een surfplank. Daar kan hij niet alleen op ronddobberen maar ook nog een aardig potje op staan.

Ook geeft hij niet onverdienstelijk surfles hier en daar. Het is naar eigen zeggen wel iets minder geworden sinds hij veel uren doorbrengt achter de computer, tja de nadelen van een kantoorlichaam...

Young Digital

Al een paar jaar codeert Michael er dus lustig op los. Zijn bedrijf Young Digital floreert op Scheveningen door de ondernemende cultuur en zijn ondernemende natuur.

Andere ondernemers weten Young Digital dan ook feilloos te vinden als ze een nieuwe website nodig hebben. En omdat hij samenwerkt met vooraanstaande andere jonge creatievelingen (Buro Streep, Glitterstudio, Rodivision), is een logo, huisstijl of filmpje ook binnen handbereik. De mogelijkheden zijn eindeloos en het talent weergaloos.

Het kantoor onder de vuurtoren is dan ook een inspirerende plek en in de pauze wordt er graag een duikje genomen of een haring gehapt. Michael is erg dankbaar voor zijn werkplek en de mensen daar om hem heen.

Hotspots

Natuurlijk hangt Michael graag op zijn kantoor, want wat wil je met zo'n uitzicht op zee? Maar doet hij de plaatselijke horeca graag een duit in de portemonnee.

"Mijn favoriete stukje Scheveningen is denk ik bij de bankjes naast de vuurtoren, wat ook de perfecte plek is om de laatste uurtjes zon mee te pikken na een dag gewerkt te hebben."

En buiten kantoor en de bankjes kan je hem bij The Shore vinden. Dit vindt Michael een aanrader voor de goeie bakkies en lekkere pancakes.

Of je kan er surfplanken huren, en af en toe zijn er leuke feestjes. Dat wordt, vanwege de winterstop, wel nog even wachten tot april, maar dat is de moeite waard.

Er zijn veel plekken waar je een lekker bakkie kunt halen, zegt hij, maar The Fat Mermaid en The Shore staan toch wel boven aan m’n lijstje. Al misstaan de bakkies bij Michael op kantoor ook niet (niet allemaal massaal op de stoep staan).

Van lekker eten is Michael niet vies. Een van zijn favoriete plekjes om even snel iets te halen is bij Par Hasard op de Pier of voor goede indo is de Javaan op de Fred ook een aanrader, zegt hij. En in de binnenstad Vincenzo's of Chiapas op de Prins Hendrikstraat. Leuk detail is dat hij dankzij de (mede)eigenaar hiervan ook zijn kantoor heeft!

Tot slot wil hij alle bezoekers van Scheveningen mee geven om een keer een duikje in zee te nemen, en daarna de warmte op te zoeken in een van de strandtenten. Dit kan natuurlijk jaarrond nu, dus je hoeft niet tot de zomer te wachten.

"Kijk verder dan de eerste strandopgang, er zijn een hoop leuke plekken."

Met deze prachtige quote sluiten we dit stuk af. En als je een digitaal feest voor het oog nodig hebt, weet jij nu wie je moet zoeken. Graag gedaan!

(photo: VICE, links: Michael Weterings, rechts: Wouter de Wolf )


Delen

Bekijk ook deze items

'Scheveningen ademt surfen!'

Dorien Hoekstra begon op haar 14e met windsurfen. Dat is niet vroeg, maar ook zeker niet te laat. Toen Dorien 18 was, reisde ze namelijk al de hele wereld over als professioneel windsurfster. Nog steeds doet ze dat, maar dan als coach van het talententeam – waar haar kinderen ook in zitten – met als thuisbasis Scheveningen. Want de badplaats is de ideale locatie om surftalent te ontwikkelen!“Rond mijn 18e was er een omslagmoment, dat ik mij realiseerde dat ik het talent had om ver te komen met windsurfen”, vertelt Dorien, terwijl ze terugdenkt aan haar begindagen. “Ik ging beter...

Lees verder

Buitengewone residenten

Afgelopen maand heb je al kunnen genieten van een vleugje klassiek aan het strand. Met onze actie in samenwerking met het Residentie Orkest. En met dit blog geven wij je nog wat extra mooie klanken, en wel die uit de mond van Ronald Touw, violist bij het Residentie Orkest. Pak een kopje thee, en geniet nog even van de nazomerzon met dit blog dat je als muziek in de ogen zal klinken. Even voorstellenRonald Touw, speelt met zijn 56 jaren al dertig jaar met veel plezier in het Haagse Residentie Orkest. Deze violist schittert in dit symfonieorkest met internationale allure....

Lees verder

Beeldige Scheveningers: Roderik Patijn

Zijn het de prachtige luchten, of is het de woeste Noordzee? Misschien zijn het de lange zandstranden of pittoreske vissershuisjes onder de vuurtoren. Scheveningen heeft altijd al een aantrekkingskracht gehad op kunstenaars en creatievelingen, die de beste plek aan zee vereeuwigen in beeld. Een van deze lokale talenten, is filmmaker Roderik Patijn die we vandaag voor jullie in beeld brengen met woorden (en een hele gezellige foto).Roderik Patijn (36) heeft één van de betere uitzichten bij zijn bakkie pleur in de ochtenden. Zijn video productie bedrijfje Rodivision zit sinds kort onder de vuurtoren langs de duinen. Je kan zo uitkijken...

Lees verder