Buitengewoon
Scheveningen

Winter aan zee

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

De grote oversteek

Aan zee wonen is fantastisch, dat weten wij maar al te goed hier op Scheveningen! Maar erover varen is ook niet verkeerd. En omdat we graag willen dat onze lezers de juiste koers varen, helpen we jullie een stukje op weg. Een avontuurlijk blog, vol reislust aan de kust!

In hetzelfde schuitje

We laten je niet zomaar het schip ingaan, maar het mooiste schip op Scheveningen! De bark EUROPA is een Nederlands Tall Ship en met haar lengte van 56 meter en 3 masten een imposante verschijning.

Aan boord werken 16 bemanningsleden en 48 trainees vanuit het Sail Training Programma. De EUROPA heeft een internationale crew en ook de trainees komen vanuit de hele wereld, de voertaal aan boord is dan ook Engels.

Aan boord worden de trainees die de kans krijgen om mee te varen meteen opgenomen in de EUROPA-familie én in het wachtsysteem. Iedereen helpt mee met zeilen, met het onderhoud van het schip en met het schoonmaken. Zeilervaring is geen vereiste bij de selectie.

Je voelt hem waarschijnlijk al aankomen; het schip zoekt bemanning! En dat kan jij zijn...Dus vis niet achter het net.De beste stuurlui

De bark EUROPA is opnieuw zoek naar Haagse jongeren tussen de 18 en 26 jaar die ervan dromen om de oceaan over te steken!

In 2017 zeilden de Haagse Matthijs Boesten en Lotte Linthorst mee van Kaapstad naar Boston. In mei en juni 2018 staat de oceaanoversteek van Kaapstad naar de Azoren op het programma.

De bemanning van de EUROPA heeft een speciale video boodschap voor Facebook gemaakt om zoveel mogelijk Haagse jongeren te bereiken en te vertellen over deze unieke kans! Avonturiers kunnen zich tot 18 februari aanmelden.

Dit jaar krijgen ook twee jongeren tussen 15 en de 18 jaar de unieke kans om mee te zeilen! Voor twee van hen is er tijdens de zomervakantie plek om mee te varen van Horta via Stavanger naar Harlingen. Een ideale besteding van de zomervakantie!

Achter het roer

Samen met de internationale bemanning van de EUROPA varen de geselecteerde jongeren in 54 dagen van Kaapstad naar Horta op de Azoren. De kans die het fonds 'Vrienden van EUROPA' creëert voor Haagse jongeren is uniek.

Behalve privé uitgaven zoals communicatie vanaf het schip (bellen of mailen via de satelliet) drankjes aan de bar, je eigen verzekeringen en eventuele kosten bij uitstapjes aan de wal, kost deze droomreis helemaal niets!

Het enige wat de Haagse avonturiers moeten doen is de rederij en de bemanning van de EUROPA ervan overtuigen dat zij de juiste persoon zijn om mee te nemen en uitleggen waarom deze reis nooit voor hen weggelegd zou zijn zonder hulp van het fonds 'Vrienden van EUROPA'.

Reizen op zee

De jongerenreizen in 2018 worden, net als in 2017, mogelijk gemaakt door het fonds 'Vrienden van EUROPA'. Het Nederlandse Tall Ship is eigendom van Rederij Bark Europa en vaart jaarlijks met betalende reizigers de wereld rond.

Het geld dat binnenkomt via deze reizen is nodig om het meer dan 100 jaar oude schip in de vaart te houden en te onderhouden.

“Een lange zeilreis met een schip als de EUROPA is een ervaring die je je leven lang meedraagt en je als mens verandert. Ik wil graag jonge mensen de kans geven dit mee te maken en nadat ik het succes ervan heb gezien bij Matthijs en Lotte kan ik niet anders dan het project in 2018 voortzetten.”

Na het succes van het project in 2017 is het project in overleg en samenwerking met Kees Gerritsen zelfs uitgebreid met eentweede, iets kortere, reis voor een jongere doelgroep.Delen

Bekijk ook deze items

Buitengewone residenten

Afgelopen maand heb je al kunnen genieten van een vleugje klassiek aan het strand. Met onze actie in samenwerking met het Residentie Orkest. En met dit blog geven wij je nog wat extra mooie klanken, en wel die uit de mond van Ronald Touw, violist bij het Residentie Orkest. Pak een kopje thee, en geniet nog even van de nazomerzon met dit blog dat je als muziek in de ogen zal klinken. Even voorstellenRonald Touw, speelt met zijn 56 jaren al dertig jaar met veel plezier in het Haagse Residentie Orkest. Deze violist schittert in dit symfonieorkest met internationale allure....

Lees verder

Het Scheveningen van de Wolf

Het is volop lente mensen! Maar dat had je misschien al door, en zit je 'as we speak' op het strand te genieten van een bakkie en de zon op je bol. Iemand die alles weet over genieten en het bourgondische leven aan zee is Wouter de Wolf. En met zijn 'The Wolf Agency' en de merken die hij vertegenwoordigt maakt hij de wereld een stukje beter gekleed en, ja eigenlijk gewoon, goodlooking. Maar deze man heeft niet alleen de looks, ook heeft hij wat te vertellen! Daarom deze week een kijkje op Scheveningen door de ogen van Wouter. A...

Lees verder

​Buitengewone Scheveningers: Valentine Schuitema

Soms kom je mensen tegen die je gelijk een goed gevoel geven en je op je gemak stellen. Vaak zijn dit goedlachse mensen die ook veel aandacht hebben voor anderen, een altijd luisterend oor (of twee) bezitten, dicht bij zichzelf staan en open zijn. Deze mensen verdienen natuurlijk zelf ook eens even in het zonnetje gezet te worden. Daarom deze week het verhaal van Valentine, een buitengewone Scheveningse die een Body Talk praktijk is gestart. Wat zeg je, Body Talk?! Ja dat lees je goed hoor, je bent nieuwsgierig geworden he? Mooi zo, lees maar even mee!Valentine talkMaar eerst wat...

Lees verder