Buitengewoon
Scheveningen

Winter aan zee

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Een buitengewoon Paviljoen

Ondernemende mensen op Scheveningen; wij houden ervan! Ze maken Scheveningen een stukje mooier. Zo ook Jurriaan Aalders, de General Manager van Paviljoen de Witte. En dat doet hij met ontzettend veel plezier en gedrevenheid, dus hoog tijd dat wij hem even aan de tand voelen over zijn Scheveningen.

Even voorstellen

Vandaag zetten we Jurriaan Aalders in het zonnetje. Hij is 39 jaar en opgegroeid in Scheveningen, in het Belgisch park.

Ruim twintig jaar geleden is hij gestart in de catering en evenementenbranche, waar hij ondermeer veelvuldig in Scheveningen heeft gewerkt voor Taat & de Regt op Paviljoen de Witte.

In 2003 is hij zijn eigen catering bedrijf begonnen Zest! Catering & Events gevestigd in Den Haag. Maar Jurriaan zat zeker niet stil!

Na een periode van tien jaar, waarin hij alle dromen waar heeft kunnen maken is hij ruim vier jaar verantwoordelijk geweest voor de Hospitality diensten van Van der Kroft’s Party Hands.Sinds enige tijd is hij begonnen als General Manager van twee prachtige evenementenlocaties Paviljoen de Witte in Scheveningen, The Hospitality Club in Rotterdam en zijn nieuwe catering label Pazazz Event Organizers.

De eigenaar Eric van Abbe kent hij uit zijn tijd bij Taat & de Regt, in die periode was Eric ook al verantwoordelijk voor Paviljoen de Witte.

De wens van hem en Eric is om deze twee prachtige evenementenlocaties te continueren op kwaliteit, service en dienstverlening. Grootse plannen dus op Scheveningen. Maar hoe kan het ook anders? Het is een inspirerend plekje aan zee.

Ze willen Pazazz Event Organizers als party catering label meer profileren in de markt en zorgen voor een totaal organisatie, vanuit de twee locaties, om samen met de opdrachtgevers en hun eigen netwerk volledig de markt te betreden.

Je bent ook meer dan welkom om jouw event te organiseren bij Paviljoen de Witte of een van de andere locaties. Denk bijvoorbeeld aan een zakelijke bijeenkomst, een bruiloft, receptie, of private diner.

En als kers op de taart organiseren ze met Tweede Kerstdag 2017 een exclusief kerstdiner. De deuren van Paviljoen gaan die dag open voor een avondje uit!

Scheveningen door de ogen van

Als je veel in Paviljoen de Witte bent geweest dan kunnen wij ons voorstellen dat je daar nogal verwend van wordt. Het heeft namelijk een prachtig uitzicht op zee en is ook niet het minste gebouw...

Maar gelukkig heeft Jurriaan ook nog heel veel andere plekken die hij ziet staan, en die hij vindt dat Scheveningen bijzonder maken.

Bijvoorbeeld het Belgisch Park, dat is waar hij is opgegroeid en actief is geweest op de tennisvereniging Metsbanen. Hij speelde in het Westbroekpark (tegenwoordig zit daar een hele, gezellige terras voor de lunch, De Waterkant) en hij liep rond met zijn hond in de Scheveningse bosjes.

Ook is hij graag op de nieuwe Pier, dit is volgens hem een leuke nieuwe plek in Scheveningen met een grote diversiteit aan winkels, leuke food concepten en activiteiten als bungy jump en het reuzenrad.

Meer hotspots aan zee

Ook komt Jurriaan graag bij Hart Beach, een prachtige strandtent met een eigen surfshop en surfschool die het gehele jaar blijft staan en open, in tegenstelling tot de andere strandtenten.

Eigenaren en broers Paul en Romke Schuitema hebben het bedrijf overgenomen van hun vader en doen ieder hun eigen ding binnen de organisatie. Dat spreek Jurriaan erg aan.

Ook eet hij graag bij Barbarossa Beach. Dit is tijdens het zomerseizoen een van de beste strandtenten waar je kunt genieten van een lekker drankje en heerlijk eten met een zeer elegante en hippe stijl op het Zwarte Pad, zo zegt Jurriaan.

"Museum Beelden aan Zee is een absolute aanrader voor een cultureel bezoek in Scheveningen."

Het is gesticht in 1994 door het verzamelaarsechtpaar Theo Scholten (1927-2005) en Lida Miltenburg (1922) De aandacht gaat uit naar moderne, hedendaagse internationale sculptuur, vooral van na de Tweede Wereldoorlog. In de Grote Zaal zijn driemaal à vier maal per jaar wisselende tentoonstellingen te zien. Die kunnen thematisch opgezet zijn, per stroming of rond de persoon van een kunstenaar.

"Het unieke vanuit onze eigen locatie Paviljoen de Witte is dat wij een interne doorgang hebben naar het Museum en dat wij daar zeer regelmatig onze dienstverlening vanuit Paviljoen verzorgen."

Verder wil hij onze lezers nog meegeven dat ze niet moeten vergeten om in de haven een overheerlijk vers visje te eten, bijvoorbeeld bij Simonis of het Haringhuisje.

Ook Madurodam is met uitstek geschikt voor een bezoek van ouders met jonge kinderen. De Nederlandse miniatuurstad heeft jaarlijks ongeveer 600.00 bezoekers en laat zien wat de meest Oer-Hollandse plekjes van Nederland zijn, met daar omheen allerlei activiteiten en attracties.

Je hoort het al; iemand die echt hart heeft voor zijn woonplek. Hij kent Scheveningen en de binnenstad door en door. Dus de tips komen niet van de minste, en wij raden iedereen aan om langs Paviljoen de Witte te gaan.

Delen

Bekijk ook deze items

Beeldige Scheveningers: Yuri Nieuwenhuizen

Hij is een van de beste surfleraren van Scheveningen, nr.1 kaas consument van Nederland, kluskoning, houtkunstenaar, creatieveling, zeefdrukker en eigenaar bij Mr. Meowgi. Ook shaped hij is zijn vrije tijd (waar haalt hij die vandaan?) nog wel eens een surfboardje. We hebben het natuurlijk over niemand minder dan Yuri Nieuwenhuizen dames en heren. En Buitengewoon Scheveningen wist hem te strikken voor een exclusief interview! Blijf je nog (z)even?Zoals hierboven genoemd heeft Yuri heel wat talenten vergaard door de jaren heen. En dus ook heel wat beroepen uitgeoefend (en doet dat nog steeds). Maar de kracht van creatie is toch zijn...

Lees verder

Winnaar Hart Beach surfcamp

Weten jullie nog die ontzettend leuke actie van vorige maand? Dat wij een kids surfcamp (!) mochten weg geven van Hart Beach?! Je raadt het al, daar hebben we nu de uitslag van. De winnaar kiezen was erg moeilijk, want iedereen was zo enthousiast! Toch sprong er een uit, en die mag nu een duik in het diepe nemen. Even voorstellenMogen wij even de winnares voorstellen: Sabine Pronk, en ze woont gewoon in Scheveningen. Ze is sportdocent op het ROC Mondriaan Lifestyle Sport en Bewegen. Nou ja winnares, ze heeft het voor iemand anders gewonnen zoals je al begrijpt, daarover...

Lees verder

Een Schevenings sprookje

Vallende vlokken op het witte zand, de Noordzee ijzig stil. Hier en daar gillende kinderen, handen gooien sneeuw. De duinen liggen bevroren tegen de grauwe lucht, hier valt nog een vlokje, en ook daar. Koning winter is met ons vissersdorp nog lang niet klaar. Een wandeling zo aan het strand vertelt een verhaal, loop eens langs de beelden en waan je met deze winterse dagen in een sprookje. Een beeldig verhaalOp de boulevard van Scheveningen is in 2004, op initiatief van Theo en Lida Scholten, de stichters van museum Beelden aan Zee, een groot buitenterras aangelegd met drieëntwintig sprookjesbeelden van...

Lees verder