Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Fotowedstrijd Oogje op Scheveningen

Maak je mooiste foto, volg ons, en tag ons gek! De foto met de meeste likes wordt verkozen tot foto van de maand en met achtergrond informatie op onze site geplaatst. Eind 2017 wint de maker van de foto met de meeste likes onze fotowedstrijd! Doe je mee?

Even voorstellen

Deze fotograaf komt telkens voorbij met mooie foto's. Hij zat erg vaak dichtbij de foto van de maand. Maar nu is zijn foto het eindelijk geworden! En meer dan terecht.

Robin Bakker is naast getalenteerd fotograaf ook banket bakker bij een bakkerij. Mooie plaatjes en lekkere taartjes, een goede combinatie vinden wij.Hij woont op loop afstand van het strand. Dankzij zijn beroep is hij vrijwel altijd vroeg klaar. Zijn vrije tijd besteedt hij het liefst door te surfen of de golven te fotograferen.

De foto

En dat lukt dus aardig, zoals je wel aan deze foto kan zien. Het zal je ook niet ontgaan zijn dat het een stormachtige dag was met heel veel regen en harde wind.

Hij had met wat vrienden afgesproken in het water om foto's te maken. Na een half uur was hij er al weer helemaal klaar mee door de heftige stroming.

Gelukkig lag hij er net lang genoeg in om toch nog wat mooie plaatjes te kunnen schieten. Het resultaat is een foto vanuit een bijzondere hoek, en die de sfeer van een stormachtige Scheveningen goed weergeeft (met als lichtpuntje de vuurtoren die nog net boven de golven uitsteekt).

Scheveningen door de ogen van

Robin vindt dat Scheveningen in de zomer een hoop drukte op het strand geeft en ook de wegen naar het strand staan vaak vol.

Maar als dit hem dan even te veel wordt, kan hij zich prima terug trekken in het rustig straatje waar hij woont.

Verder ziet hij in de winter een heel rustig strand met goede golven. Reden dus om inderdaad ook in de winter Scheveningen een bezoekje te brengen beste mensen!

Het liefst komt hij bij The Shore in Scheveningen.

"Dat is een fantastische plek op het strand waar je terecht kan voor een goeie bak koffie, en een lekkere pannenkoek kan eten. Of ga er rustig een boekje lezen of zitten werken en als je wilt kan je er surf spullen huren en even skateboarden in de miniramp."

Klinkt erg ontspannen en dat gaan we dan ook zeker een keer doen Robin (hebben we stiekem ook al vaker gedaan).

En voor alle mensen die nog meer mooie werken van Robin willen zien of misschien zelfs aan hun muur willen hebben, vergeet niet zijn website te bezoeken. Of zijn Instagram account die hij naar eigen zeggen beter bijhoudt. We zien je binnenkort wel weer op het strand!


Delen

Bekijk ook deze items

Beeldige Scheveningers: Yuri Nieuwenhuizen

Hij is een van de beste surfleraren van Scheveningen, nr.1 kaas consument van Nederland, kluskoning, houtkunstenaar, creatieveling, zeefdrukker en eigenaar bij Mr. Meowgi. Ook shaped hij is zijn vrije tijd (waar haalt hij die vandaan?) nog wel eens een surfboardje. We hebben het natuurlijk over niemand minder dan Yuri Nieuwenhuizen dames en heren. En Buitengewoon Scheveningen wist hem te strikken voor een exclusief interview! Blijf je nog (z)even?Zoals hierboven genoemd heeft Yuri heel wat talenten vergaard door de jaren heen. En dus ook heel wat beroepen uitgeoefend (en doet dat nog steeds). Maar de kracht van creatie is toch zijn...

Lees verder

Buitengewone residenten

Afgelopen maand heb je al kunnen genieten van een vleugje klassiek aan het strand. Met onze actie in samenwerking met het Residentie Orkest. En met dit blog geven wij je nog wat extra mooie klanken, en wel die uit de mond van Ronald Touw, violist bij het Residentie Orkest. Pak een kopje thee, en geniet nog even van de nazomerzon met dit blog dat je als muziek in de ogen zal klinken. Even voorstellenRonald Touw, speelt met zijn 56 jaren al dertig jaar met veel plezier in het Haagse Residentie Orkest. Deze violist schittert in dit symfonieorkest met internationale allure....

Lees verder

Noordzeeboerderij: "Zeewier is een echte smaakmaker"

Dat de zee vol mogelijkheden zit hoef je de organisatie achter de Noordzeeboerderij niet te vertellen. Na een geslaagde proef met zeewierteelt boven de Razende bol (bij Texel) gaat de Haagse stichting een zeewierboerderij beginnen voor de kust van Scheveningen. Want zeewier is niet alleen voor sushi, het is het voedsel van de toekomst.“Zeewier zit in allerlei producten,” vertelt Koen van Swam, woordvoerder van de Noordzeeboerderij, “tandpasta, kleding en make-up bijvoorbeeld. Het heeft een multifunctionele functie.” Niet alleen dat, de teelt in zee elimineert zaken als het gebruik van veel zoetwater, mest en land. Zaken die wel nodig zijn voor...

Lees verder