Buitengewoon
Scheveningen

Winter aan zee

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Fotowedstrijd Oogje op Scheveningen

Maak je mooiste foto, volg ons, en tag ons gek! De foto met de meeste likes wordt verkozen tot foto van de maand en met achtergrond informatie op onze site geplaatst. Eind 2017 wint de maker van de foto met de meeste likes onze fotowedstrijd! Doe je mee?

Even voorstellen

Deze fotograaf komt telkens voorbij met mooie foto's. Hij zat erg vaak dichtbij de foto van de maand. Maar nu is zijn foto het eindelijk geworden! En meer dan terecht.

Robin Bakker is naast getalenteerd fotograaf ook banket bakker bij een bakkerij. Mooie plaatjes en lekkere taartjes, een goede combinatie vinden wij.Hij woont op loop afstand van het strand. Dankzij zijn beroep is hij vrijwel altijd vroeg klaar. Zijn vrije tijd besteedt hij het liefst door te surfen of de golven te fotograferen.

De foto

En dat lukt dus aardig, zoals je wel aan deze foto kan zien. Het zal je ook niet ontgaan zijn dat het een stormachtige dag was met heel veel regen en harde wind.

Hij had met wat vrienden afgesproken in het water om foto's te maken. Na een half uur was hij er al weer helemaal klaar mee door de heftige stroming.

Gelukkig lag hij er net lang genoeg in om toch nog wat mooie plaatjes te kunnen schieten. Het resultaat is een foto vanuit een bijzondere hoek, en die de sfeer van een stormachtige Scheveningen goed weergeeft (met als lichtpuntje de vuurtoren die nog net boven de golven uitsteekt).

Scheveningen door de ogen van

Robin vindt dat Scheveningen in de zomer een hoop drukte op het strand geeft en ook de wegen naar het strand staan vaak vol.

Maar als dit hem dan even te veel wordt, kan hij zich prima terug trekken in het rustig straatje waar hij woont.

Verder ziet hij in de winter een heel rustig strand met goede golven. Reden dus om inderdaad ook in de winter Scheveningen een bezoekje te brengen beste mensen!

Het liefst komt hij bij The Shore in Scheveningen.

"Dat is een fantastische plek op het strand waar je terecht kan voor een goeie bak koffie, en een lekkere pannenkoek kan eten. Of ga er rustig een boekje lezen of zitten werken en als je wilt kan je er surf spullen huren en even skateboarden in de miniramp."

Klinkt erg ontspannen en dat gaan we dan ook zeker een keer doen Robin (hebben we stiekem ook al vaker gedaan).

En voor alle mensen die nog meer mooie werken van Robin willen zien of misschien zelfs aan hun muur willen hebben, vergeet niet zijn website te bezoeken. Of zijn Instagram account die hij naar eigen zeggen beter bijhoudt. We zien je binnenkort wel weer op het strand!


Delen

Bekijk ook deze items

​Wat reilt en zeilt in Scheveningen?

Vorige week stelde mijn collega redacteur Eileen zich voor, deze week is de beurt aan mij. Mijn naam is Hester, en samen met Eileen zorg ik voor Buitengewoon Scheveningen in digitale vorm, van website tot nieuwsbrief (ontvang jij hem al?) social media.De zee, het strand, de Pier en de kust zijn tenslotte de levensaderen van Scheveningen, that’s where the magic happens! Als freelancer ben ik onder andere betrokken bij diverse zeilregatta’s en sportieve evenementen in Scheveningen. Vanuit deze hoedanigheid probeer ik jullie op de hoogte te houden wat er zoal reilt en zeilt in Scheveningen.Wisten jullie dat de Scheveningse haven...

Lees verder

Met je voeten in de magische aarde

Als je binnenloopt in La Caldera voelt het alsof er een warme deken over je heen valt. De zuivere geuren, heldere stenen en zachte tonen zijn uitnodigend. Je bent welkom, je bent thuis. Al zestien jaar is deze plek een begrip in de Keizerstraat. En wij mochten het verhaal horen van twee hele bijzondere dames op Scheveningen, Irene en Jolanda, die deze hemel op aarde hun creatie mogen noemen.Er is een mineraal voor elke kwaalDe focus ligt in La Caldera erg op wat iemand die binnenstapt nodig heeft. Een fijne aanpak, want je kan dus gewoon jezelf zijn. Misschien wil...

Lees verder

Oogje op Scheveningen

Maak je mooiste foto, volg ons, en tag ons gek! De foto met de meeste likes word verkozen tot foto van de maand en met achtergrond informatie op onze site geplaatst. Eind 2017 wint de maker van de foto met de meeste likes onze fotowedstrijd! Doe je mee?Even voorstellenEn dan zit de eerste maand er op, van onze fotowedstrijd, en als je het niet gevolgd hebt, tja jammer voor je hoor. Je hebt echt wat gemist! Want wat hebben we toch een beeldig talent rondlopen hier in de buurt die maar al te graag Scheveningen op de gevoelige plaat willen...

Lees verder