Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Fotowedstrijd Oogje op Scheveningen

Maak je mooiste foto, volg ons, en tag ons gek! De foto met de meeste likes wordt verkozen tot foto van de maand en met achtergrond informatie op onze site geplaatst. Eind 2017 wint de maker van de foto met de meeste likes onze fotowedstrijd! Doe je mee?

Even voorstellen

De fotograaf van de afgelopen maand die de beste foto heeft gemaakt is Charissa. Maar naar eigen zeggen noemen de meeste mensen haar Charis.

Ze is 24 lentes jong, en woont in Den Haag. Ze moest wel even wennen toen ze hier vier jaar geleden kwam wonen. De oorspronkelijke Utrechtse vond het hier iets drukker, en ook de humor en al die Haagse gewoontes waren iets anders dan ze gewend was.

Gelukkig is ze inmiddels erg goed ingeburgerd en heeft ze met deze foto de essentie van Scheveningen in de winter weten vast te leggen!De foto

Omdat de binnenstad veel prikkels biedt, zoekt Charissa graag de rust op van het strand.

Het moment waarop de foto is vastgelegd was op een van de fijnste avonden van dit jaar, zegt Charissa.

"Samen met een goede vriendin maakte ik een avondwandeling waarop we getrokken werden door het licht. Het was rustig op het strand. Bijna verlaten. De lucht wat woest en de zee was hoorbaar. Het was heerlijk."

En wij vinden dan ook dat ze met deze foto een prachtig gevoel weergeeft dat je alleen op het strand kan vinden (of in de duinen). Natuurlijk alleen op Scheveningen, dat wel, niet op elk strand!

Scheveningen door de ogen van

Als we haar vragen hoe zij Scheveningen ziet dan denkt ze vooral aan mensen die genieten van het samen zijn, of het alleen zijn. In de buitenlucht naast de zee bijtanken en bijkomen van de alledaagse drukte.

Charissa heeft geen favoriete plekken want ze kan overal wel aarden. Vooral als ze zand onder haar zolen voelt!

Op haar website schrijft ze over de kleine dingen in het leven. De mooie momenten die ze beleeft, over de dagen waarop ze geen lucht heeft, maar toch wil beleven. Zeker de moeite waard om een blik op dat blog te werpen!

Tot slot wil ze iedereen die naar Scheveningen toe komt iets simpels maar bovenal belangrijks toe wensen (in deze drukke tijden met veel prikkels): beleef, lach en geniet! En dat gaan we zeker doen!

Delen

Bekijk ook deze items

Buitengewone residenten

Afgelopen maand heb je al kunnen genieten van een vleugje klassiek aan het strand. Met onze actie in samenwerking met het Residentie Orkest. En met dit blog geven wij je nog wat extra mooie klanken, en wel die uit de mond van Ronald Touw, violist bij het Residentie Orkest. Pak een kopje thee, en geniet nog even van de nazomerzon met dit blog dat je als muziek in de ogen zal klinken. Even voorstellenRonald Touw, speelt met zijn 56 jaren al dertig jaar met veel plezier in het Haagse Residentie Orkest. Deze violist schittert in dit symfonieorkest met internationale allure....

Lees verder

Te kust en te fit

De zomer was dan misschien niet wat je ervan verwachtte; de druppels vielen veelvuldig in het zand. Maar we hebben toch nog wat mooie dagen gehad. De terrassen liepen nog heel wat dagen over. Daar vloeide de drank rijkelijk en er was eten in overvloed. Er bestaat zoiets als wintervacht, maar toch is zomerzwembandjes ook een fenomeen, althans voor ons. Dus doof de barbecue en lees even mee met deze tips om niet alleen in beweging te komen, maar ook gewoon lekker in je vel te zitten. Buiten sportenDe beste beweging is buiten, en die is nog gratis ook! Niet...

Lees verder

Picknicken met Bysso

Vanaf april zullen bij Bysso uitgebreide picknicks te halen zijn met de lekkerste, biologische gerechten. Zoals we van Bysso gewend zijn zitten deze pakketten vol met verrassende en verse producten. Allemaal uit de regio, van lokale ondernemers en tegen een fijne prijs. Neem je picknick mee naar het strand, Westduinpark, de duinen of het Westbroekpark en breng de tas daarna weer terug naar Bysso in de Keizerstraat. Picknicken was nog nooit zo eenvoudig, ideaal toch? Weet je trouwens wat nóg fijner is? Er komt een speciaal Buitengewoon Scheveningen picknickpakket, waarvan we er al 1 voor 2 personen mogen weggeven! Het...

Lees verder