Buitengewoon
Scheveningen

Winter aan zee

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Fotowedstrijd Oogje op Scheveningen

Maak je mooiste foto, volg ons, en tag ons gek! De foto met de meeste likes wordt verkozen tot foto van de maand en met achtergrond informatie op onze site geplaatst. Eind 2017 wint de maker van de foto met de meeste likes onze fotowedstrijd! Doe je mee?

Even voorstellen

De fotograaf van de afgelopen maand die de beste foto heeft gemaakt is Charissa. Maar naar eigen zeggen noemen de meeste mensen haar Charis.

Ze is 24 lentes jong, en woont in Den Haag. Ze moest wel even wennen toen ze hier vier jaar geleden kwam wonen. De oorspronkelijke Utrechtse vond het hier iets drukker, en ook de humor en al die Haagse gewoontes waren iets anders dan ze gewend was.

Gelukkig is ze inmiddels erg goed ingeburgerd en heeft ze met deze foto de essentie van Scheveningen in de winter weten vast te leggen!De foto

Omdat de binnenstad veel prikkels biedt, zoekt Charissa graag de rust op van het strand.

Het moment waarop de foto is vastgelegd was op een van de fijnste avonden van dit jaar, zegt Charissa.

"Samen met een goede vriendin maakte ik een avondwandeling waarop we getrokken werden door het licht. Het was rustig op het strand. Bijna verlaten. De lucht wat woest en de zee was hoorbaar. Het was heerlijk."

En wij vinden dan ook dat ze met deze foto een prachtig gevoel weergeeft dat je alleen op het strand kan vinden (of in de duinen). Natuurlijk alleen op Scheveningen, dat wel, niet op elk strand!

Scheveningen door de ogen van

Als we haar vragen hoe zij Scheveningen ziet dan denkt ze vooral aan mensen die genieten van het samen zijn, of het alleen zijn. In de buitenlucht naast de zee bijtanken en bijkomen van de alledaagse drukte.

Charissa heeft geen favoriete plekken want ze kan overal wel aarden. Vooral als ze zand onder haar zolen voelt!

Op haar website schrijft ze over de kleine dingen in het leven. De mooie momenten die ze beleeft, over de dagen waarop ze geen lucht heeft, maar toch wil beleven. Zeker de moeite waard om een blik op dat blog te werpen!

Tot slot wil ze iedereen die naar Scheveningen toe komt iets simpels maar bovenal belangrijks toe wensen (in deze drukke tijden met veel prikkels): beleef, lach en geniet! En dat gaan we zeker doen!

Delen

Bekijk ook deze items

Beeldige Scheveningers: Roderik Patijn

Zijn het de prachtige luchten, of is het de woeste Noordzee? Misschien zijn het de lange zandstranden of pittoreske vissershuisjes onder de vuurtoren. Scheveningen heeft altijd al een aantrekkingskracht gehad op kunstenaars en creatievelingen, die de beste plek aan zee vereeuwigen in beeld. Een van deze lokale talenten, is filmmaker Roderik Patijn die we vandaag voor jullie in beeld brengen met woorden (en een hele gezellige foto).Roderik Patijn (36) heeft één van de betere uitzichten bij zijn bakkie pleur in de ochtenden. Zijn video productie bedrijfje Rodivision zit sinds kort onder de vuurtoren langs de duinen. Je kan zo uitkijken...

Lees verder

De handen uit de mouwen steken op Scheveningen

Achter de duinen, aan de roemruchte Noordzee, ligt een ambachtelijke zeilmakerij verscholen waar een vak met liefde wordt beoefend, Zeilmakerij Stitch. Hier steekt Frederik Quaedvlieg graag zijn handen uit de mouwen voor reparatie, creatie en ontwerp van alle doek toepassingen. Lees even mee in de wereld waar af toe misschien een steekje los zit, maar geen steekjes vallen.Stukje geschiedenis Het kan best zijn dat je een keer bij een strandtent hebt gezeten op een kussen gemaakt door Stitch! Tegenwoordig maakt Frederik ook andere producten zoals boottenten, afdekzeilen, strandstoeltjes, tenten, kussens op maat, je kan het zo gek niet bedenken. Eigenlijk...

Lees verder

Noordzeeboerderij: "Zeewier is een echte smaakmaker"

Dat de zee vol mogelijkheden zit hoef je de organisatie achter de Noordzeeboerderij niet te vertellen. Na een geslaagde proef met zeewierteelt boven de Razende bol (bij Texel) gaat de Haagse stichting een zeewierboerderij beginnen voor de kust van Scheveningen. Want zeewier is niet alleen voor sushi, het is het voedsel van de toekomst.“Zeewier zit in allerlei producten,” vertelt Koen van Swam, woordvoerder van de Noordzeeboerderij, “tandpasta, kleding en make-up bijvoorbeeld. Het heeft een multifunctionele functie.” Niet alleen dat, de teelt in zee elimineert zaken als het gebruik van veel zoetwater, mest en land. Zaken die wel nodig zijn voor...

Lees verder