Buitengewoon
Scheveningen

Winter aan zee

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Fotowedstrijd Oogje op Scheveningen

Afgelopen jaar hebben jullie de mooiste foto's gemaakt en met ons gedeeld! De foto met de meeste likes werd verkozen tot foto van de maand (zoals deze) en met achtergrond informatie op onze website geplaatst. Tot en met 10 februari 2018 kun je op onze Facebook pagina je stem uitbrengen op deze foto. De uiteindelijke winnaar wordt beloond met een overnachting aan zee inclusief ontbijt bij het Carlton Beach Hotel!

Even voorstellen

De man achter de foto van afgelopen maand is Elko Fousert. Hij komt uit Leusden, maar verblijft sinds ongeveer een half jaar heel veel bij zijn vriendin in Den Haag. Welkom hier, wat ontzettend gezellig dat je er bent Elko!Omdat hij door omstandigheden geen geld heb voor een officiële camera, maakt hij deze mooie foto's met zijn Samsung S7 Edge telefoon.

Hij is nu ongeveer een half jaar bezig met het maken van foto's van de zonsondergangen, mooie uit- en vergezichten.

De foto

Deze gouden foto heeft Elko gemaakt tijdens de zonsondergang en dat heeft hij met zijn telefoon gedaan. En het resultaat is niet onverdienstelijk!

"Eerst maakte ik gewoon foto's van de zonsondergang over het water heen, maar later ben ik meer gaan experimenteren met dichtbij de grond fotograferen en met weerspiegelingen met het water."

Hij kreeg bij het maken van dit plaatje al het gevoel dat het een schot in de roos was.

Volgens Elko is het een kwestie van timing en afwachten wat je voor een foto aantreft op je telefoon. Soms maakt hij wel 50 foto's op een avond om mooie foto's uit te zoeken en op Instagram te zetten. Dat is aardig wat moeite voor een Instagram post, en mag zeker gewaardeerd worden.

Scheveningen door de ogen van

Als je Scheveningen door zijn ogen bekijkt dan krijg je een kijkje in zijn wandelroutine. Die loopt altijd vanuit Duindorp bij zijn schoonmoeder vandaan langs de haven, de terrasjes en de boulevard naar de Pier.

Hij houdt er van om de meeuwen te zien, de watertaxi en genietende mensen met een drankje. Om vervolgens zelf te genieten van een drankje natuurlijk.

"Ik kom zeker in de zomer het liefst op de boulevard om van de zon en een lekker koud biertje te genieten. Het liefst maak ik foto's op het strand tijdens de zonsondergang."

Elko heeft geen website, maar zoals je al doorhad wel een ontzettend mooie Instagram, die zeker het volgen waard is. Hier zijn mensen vrij om foto's van hem te liken en hem te volgen, aldus Elko.

Het was een grote eer om mee te doen met deze fotowedstrijd zegt hij, en hij hoopt dan ook dat hij begin volgend jaar de overnachting op Scheveningen wint. Want zeg nou zelf, wie wil zo'n luxe overnachting nou niet?!


Delen

Bekijk ook deze items

Oud-Hollands genieten bij Oma Toos

Scheveningen blijft zich ontwikkelen. Ondernemers starten de leukste initiatieven en Oma Toos in de Haven is daar één van. Eind maart opende zij haar deuren voor het grote publiek die net als de eigenaren Talisa en Jamal gek zijn op oer-Hollandse gerechten! Natuurlijk naar authentiek recept van de échte oma Toos van Talisa."Toen we stopten met ons andere project, Pier Zuid, waar Jamal een van de aandeelhouders was, reden we hier langs en wilden we hierin. Het Oma Toos concept lag al op de plank, maar dan met poffertjes en pannenkoeken erbij", vertelt Talisa in het splinternieuwe opgeleverde Oma Toos...

Lees verder

Fotowedstrijd Oogje op Scheveningen

Afgelopen jaar hebben jullie de mooiste foto's gemaakt en met ons gedeeld! De foto met de meeste likes werd verkozen tot foto van de maand (zoals deze) en met achtergrond informatie op onze website geplaatst. Tot en met 10 februari 2018 kun je op onze Facebook pagina je stem uitbrengen op deze foto. De uiteindelijke winnaar wordt beloond met een overnachting aan zee inclusief ontbijt bij het Carlton Beach Hotel!Even voorstellenDe fotograaf van de afgelopen maand die de beste foto heeft gemaakt is Charissa. Maar naar eigen zeggen noemen de meeste mensen haar Charis. Ze is 24 lentes jong, en...

Lees verder

De grote oversteek

Aan zee wonen is fantastisch, dat weten wij maar al te goed hier op Scheveningen! Maar erover varen is ook niet verkeerd. En omdat we graag willen dat onze lezers de juiste koers varen, helpen we jullie een stukje op weg. Een avontuurlijk blog, vol reislust aan de kust!In hetzelfde schuitjeWe laten je niet zomaar het schip ingaan, maar het mooiste schip op Scheveningen! De bark EUROPA is een Nederlands Tall Ship en met haar lengte van 56 meter en 3 masten een imposante verschijning. Aan boord werken 16 bemanningsleden en 48 trainees vanuit het Sail Training Programma. De EUROPA...

Lees verder