Buitengewoon
Scheveningen

Winter aan zee

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Fotowedstrijd Oogje op Scheveningen

Maak je mooiste foto, volg ons, en tag ons gek! De foto met de meeste likes wordt verkozen tot foto van de maand en met achtergrond informatie op onze site geplaatst. Eind 2017 wint de maker van de foto met de meeste likes onze fotowedstrijd! Doe je mee?

Even voorstellen

De man achter de foto van afgelopen maand is Elko Fousert. Hij komt uit Leusden, maar verblijft sinds ongeveer een half jaar heel veel bij zijn vriendin in Den Haag. Welkom hier, wat ontzettend gezellig dat je er bent Elko!Omdat hij door omstandigheden geen geld heb voor een officiële camera, maakt hij deze mooie foto's met zijn Samsung S7 Edge telefoon.

Hij is nu ongeveer een half jaar bezig met het maken van foto's van de zonsondergangen, mooie uit- en vergezichten.

De foto

Deze gouden foto heeft Elko gemaakt tijdens de zonsondergang en dat heeft hij met zijn telefoon gedaan. En het resultaat is niet onverdienstelijk!

"Eerst maakte ik gewoon foto's van de zonsondergang over het water heen, maar later ben ik meer gaan experimenteren met dichtbij de grond fotograferen en met weerspiegelingen met het water."

Hij kreeg bij het maken van dit plaatje al het gevoel dat het een schot in de roos was.

Volgens Elko is het een kwestie van timing en afwachten wat je voor een foto aantreft op je telefoon. Soms maakt hij wel 50 foto's op een avond om mooie foto's uit te zoeken en op Instagram te zetten. Dat is aardig wat moeite voor een Instagram post, en mag zeker gewaardeerd worden.

Scheveningen door de ogen van

Als je Scheveningen door zijn ogen bekijkt dan krijg je een kijkje in zijn wandelroutine. Die loopt altijd vanuit Duindorp bij zijn schoonmoeder vandaan langs de haven, de terrasjes en de boulevard naar de Pier.

Hij houdt er van om de meeuwen te zien, de watertaxi en genietende mensen met een drankje. Om vervolgens zelf te genieten van een drankje natuurlijk.

"Ik kom zeker in de zomer het liefst op de boulevard om van de zon en een lekker koud biertje te genieten. Het liefst maak ik foto's op het strand tijdens de zonsondergang."

Elko heeft geen website, maar zoals je al doorhad wel een ontzettend mooie Instagram, die zeker het volgen waard is. Hier zijn mensen vrij om foto's van hem te liken en hem te volgen, aldus Elko.

Het was een grote eer om mee te doen met deze fotowedstrijd zegt hij, en hij hoopt dan ook dat hij begin volgend jaar de overnachting op Scheveningen wint. Want zeg nou zelf, wie wil zo'n luxe overnachting nou niet?!


Delen

Bekijk ook deze items

Geen herfstblad voor de mond

Er moet ons iets van het hart, iets over Scheveningen, winkelen en eten. Het barst hier namelijk van de leuke kleine winkeltjes. En nu het kouder wordt, hebben wij behoefte aan comfort food. Toch wordt er vaak naar de grotere supermarkten gewandeld voor het gemak. Maar wij willen jullie er even aan helpen herinneren waar je nog meer eten kan halen. Tja waar het hart vol van is, loopt de mond van over. Leef je uitVoor groente en fruit kan je je hart ophalen in Scheveningen bij dit adresje. Wat dacht je van Krijn Pronk in de Marcelisstraat? Elke dag...

Lees verder

Bayonne smaakt naar meer!

Met de rode wijn nog in mijn bloed denk ik met een glimlach terug aan de heerlijke avond bij Café de Bayonne. Waarom ben ik hier niet vaker geweest, vraag ik mij af? Dat gaat per nu veranderen!Sinds juli 2014 is de Keizerstraat een fijne hotspot rijker: Café de Bayonne! En zoals de naam al doet vermoeden, viert een Spaanse chef hier de scepter met gerechten geïnspireerd op het geliefde Baskenland. Gevestigd naast Meneer Chocola (dé bekende koffiezaak) serveert Café de Bayonne vijf avonden per week de lekkerste tapas, soepen, salades en allerlei specialiteiten als Pollo de Bayonne (kip gerold...

Lees verder

One Fit op Scheveningen

Sporten op Scheveningen kan in overvloed op ons mooie sportstrand. Niet alleen staan daar toestellen, en een skatebaan maar ook kan je het uitgestrekte strand als gym gebruiken. Of wat dacht je van suppen en surfen? Er is veel mogelijk, maar met One Fit is bijna alles mogelijk! Dit abonnement is de sleutel tot fit worden op de manier die jij het leukste vindt. Wij hebben al wat mogen uitproberen, hier een voorproefje van deze gezonde mix. Te kust en te keurMaar voordat we onze bevindingen delen, misschien wel zo leuk om even uitleggen wat een One Fit abonnement precies...

Lees verder