Buitengewoon
Scheveningen

Winter aan zee

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Fotowedstrijd Oogje op Scheveningen

Maak je mooiste foto, volg ons, en tag ons gek! De foto met de meeste likes wordt verkozen tot foto van de maand en met achtergrond informatie op onze site geplaatst. Begin 2018 wint de maker van de foto met de meeste likes onze fotowedstrijd! Doe je mee?

Even voorstellen

We zagen ontzettend mooie plaatjes voorbij komen het hele jaar van deze fotograaf. Niet alleen maakt hij haarscherpe kiekjes, ook legt hij de sfeer goed vast.

De ijskoude onverbiddelijke Noordzee is zijn speelplaats, en de camera het speelgoed. We hebben het natuurlijk over Michal Pelka, een zeer fanatieke amateur fotograaf.

Zijn passie is om de Noordzee en de surfsport op een zo uniek mogelijke manier vast te leggen.

"Ik probeer de energie en het licht wat wij in de Noordzee hebben zo mooi mogelijk in een foto te vangen."


Hij hoopt dat mensen die niet veel verbinding met de zee voelen, de foto’s zien en dan geraakt worden door de uitstraling die onze Noordzee soms heeft en de energie en motivatie die de surfers uitstralen.

En dat lukt aardig al zeggen wij het zelf. Want Michal schiet bij weer of geen weer ook zijn plaatjes, en hij gaat ook ver (soms de zee in) om ze te schieten. Datzelfde doorzettingsvermogen van de surfers zie dus terug in Michal en zijn foto's.

De foto

De omstandigheden van de gemaakte foto zijn daarom ook zo tekenend. Deze foto werd gemaakt op een hele koude en mistige december ochtend.

"We hadden net gesurft en we zaten nog na te genieten van de golven toen ik het idee kreeg om deze foto te schieten. Het schrille contrast tussen de blokken en het subtiel balanceren van het surfboard op de hand van Marijn maakt het een geslaagde foto voor mij."

Wij vinden dat je hier goed een herkenbaar punt op Scheveningen ziet, maar echt door de ogen van de fotograaf. De bijzondere hoeken die Michal op zoekt maken zijn foto's voor ons erg interessant en mooi om naar te kijken!

Scheveningen door de ogen van

Scheveningen is voor Michal een unieke locatie in Nederland die veel mensen veel plezier brengt. Eigenlijk een 'Ultimate Playground' waarbij de grootste plezierigheden gratis zijn, namelijk het strand en de zee.

"Ik bevind mij meestal dicht bij de zee, rondom de Scheveningse Pier of het havengebied. Er zijn een heleboel fotogenieke plekken, het hangt ook af op welke dag en in welk weer je foto’s maakt. Er zijn zo veel mooie plekken…."

Zijn foto’s zijn het beste te bewonderen via Instagram of Facebook of op zijn website.

Af en toe geeft hij een mooie foto gratis weg via zijn Instagram en Facebook pagina dus als mensen daar kans op willen maken is het enige wat ze daarvoor hoeven te doen hem volgen via deze social media kanalen!

Wat wil je nog meer? Want Scheveningen mensen, dat is me toch een plaatje...En daar weet Michal alles van. Bedankt voor alle prachtige oogjes op Scheveningen het afgelopen jaar.

Delen

Bekijk ook deze items

Aan de slag met zeewier!

PESTO VAN DE ZEEDeze groene pesto heeft dankzij de kombu een zeer diepe en krachtige smaak. Het is een eenvoudig recept om te maken. Je kunt naar hartelust experimenteren met de ingrediënten. De rucola en basilicum kun je bijvoorbeeld vervangen door bladgroen naar wens en de pijnboompitten door allerlei soorten noten, zoals cashew- of hazelnoten, of gebruik bijvoorbeeld zonnebloempitten. Serveer de pesto op toastjes, op een boterham met gegrilde groente of bij een bord pasta.40 g verse kombu (of kombu en wakame) (gebruik gepekelde kombu uit de natuurwinkel van het merk Atlantica, spoel het pekelzout eerst goed af voor gebruik)50...

Lees verder

Ontspannend

Iedereen houdt ervan, iedereen doet het. Nee niet dat... ik heb het over ontspannen! Chillen, relaxen, de beentjes omhoog, je kent het wel. Daar gaan we het vandaag even over hebben. Want ontspannen dat kunnen wij buitengewoon hier op Scheveningen, naast hard werken dan. Dus vandaag mijn favoriete ontspanningsdag op Scheveningen, speciaal voor jou! Ga even zitten, adem in, adem uit, ontspan! O ja en lees natuurlijk...Een goed beginIs het halve werk toch? Dus een perfecte dag vol ontspanning, begint eigenlijk met een heerlijk ontbijtje. Als je dat in Scheveningen wilt dan raad ik je de ZO aan, want omg...

Lees verder

Op pad met Els Pols

Wie kent haar niet? De, in Scheveningen, redelijk beroemde Els Pols! Ok misschien is dat een beetje overdreven, maar deze bezige bij is wel vaak te spotten in het walhalla aan zee. Is ze niet op een feestje dan is ze wel een bakkie aan het doen; de lokale horeca en Els zijn wel goede vrienden zeg maar. En de beste bakkies zet ze trouwens ook zelf, hier en daar als ze nog tijd heeft naast haar huidige werk. Of misschien heb je haar rond zien fietsen op een grote bakfiets volgeladen met kinderen? Ze werkt voor een plaatselijke kinderopvang...

Lees verder