Buitengewoon
Scheveningen

Winter aan zee

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Fotowedstrijd Oogje op Scheveningen

Afgelopen jaar hebben jullie de mooiste foto's gemaakt en met ons gedeeld! De foto met de meeste likes werd verkozen tot foto van de maand (zoals deze) en met achtergrond informatie op onze website geplaatst. Tot en met 10 februari 2018 kun je op onze Facebook pagina je stem uitbrengen op deze foto. De uiteindelijke winnaar wordt beloond met een overnachting aan zee inclusief ontbijt bij het Carlton Beach Hotel!

Even voorstellen

We zagen ontzettend mooie plaatjes voorbij komen het hele jaar van deze fotograaf. Niet alleen maakt hij haarscherpe kiekjes, ook legt hij de sfeer goed vast.

De ijskoude onverbiddelijke Noordzee is zijn speelplaats, en de camera het speelgoed. We hebben het natuurlijk over Michal Pelka, een zeer fanatieke amateur fotograaf.

Zijn passie is om de Noordzee en de surfsport op een zo uniek mogelijke manier vast te leggen.

"Ik probeer de energie en het licht wat wij in de Noordzee hebben zo mooi mogelijk in een foto te vangen."


Hij hoopt dat mensen die niet veel verbinding met de zee voelen, de foto’s zien en dan geraakt worden door de uitstraling die onze Noordzee soms heeft en de energie en motivatie die de surfers uitstralen.

En dat lukt aardig al zeggen wij het zelf. Want Michal schiet bij weer of geen weer ook zijn plaatjes, en hij gaat ook ver (soms de zee in) om ze te schieten. Datzelfde doorzettingsvermogen van de surfers zie dus terug in Michal en zijn foto's.

De foto

De omstandigheden van de gemaakte foto zijn daarom ook zo tekenend. Deze foto werd gemaakt op een hele koude en mistige december ochtend.

"We hadden net gesurft en we zaten nog na te genieten van de golven toen ik het idee kreeg om deze foto te schieten. Het schrille contrast tussen de blokken en het subtiel balanceren van het surfboard op de hand van Marijn maakt het een geslaagde foto voor mij."

Wij vinden dat je hier goed een herkenbaar punt op Scheveningen ziet, maar echt door de ogen van de fotograaf. De bijzondere hoeken die Michal op zoekt maken zijn foto's voor ons erg interessant en mooi om naar te kijken!

Scheveningen door de ogen van

Scheveningen is voor Michal een unieke locatie in Nederland die veel mensen veel plezier brengt. Eigenlijk een 'Ultimate Playground' waarbij de grootste plezierigheden gratis zijn, namelijk het strand en de zee.

"Ik bevind mij meestal dicht bij de zee, rondom de Scheveningse Pier of het havengebied. Er zijn een heleboel fotogenieke plekken, het hangt ook af op welke dag en in welk weer je foto’s maakt. Er zijn zo veel mooie plekken…."

Zijn foto’s zijn het beste te bewonderen via Instagram of Facebook of op zijn website.

Af en toe geeft hij een mooie foto gratis weg via zijn Instagram en Facebook pagina dus als mensen daar kans op willen maken is het enige wat ze daarvoor hoeven te doen hem volgen via deze social media kanalen!

Wat wil je nog meer? Want Scheveningen mensen, dat is me toch een plaatje...En daar weet Michal alles van. Bedankt voor alle prachtige oogjes op Scheveningen het afgelopen jaar.

Delen

Bekijk ook deze items

Buitengewone boswachter

De duinen van Scheveningen, je loopt wel eens door dit Nationale Park. Ja want dat is dit bijzondere natuurgebied. Een ecosysteem dat altijd in evenwicht moet blijven, en om dat te verzekeren krijgt ze de beste verzorging. Van wie? Een groot team van boswachters, vrijwilligers, ondernemers, overheden, en ga zo maar door. Wie beter te spreken dan iemand uit dat team en die eens in het zonnetje te zetten. Dus dames en heren, lieve lezers, hierbij het interessante interview met Mark Kras.Meer MarkMark is boswachter voor Staatsbosbeheer in een deel van het gebied Hollandse Duinen. Het gebied waar hij werkt...

Lees verder

Een Schevenings sprookje

Vallende vlokken op het witte zand, de Noordzee ijzig stil. Hier en daar gillende kinderen, handen gooien sneeuw. De duinen liggen bevroren tegen de grauwe lucht, hier valt nog een vlokje, en ook daar. Koning winter is met ons vissersdorp nog lang niet klaar. Een wandeling zo aan het strand vertelt een verhaal, loop eens langs de beelden en waan je met deze winterse dagen in een sprookje. Een beeldig verhaalOp de boulevard van Scheveningen is in 2004, op initiatief van Theo en Lida Scholten, de stichters van museum Beelden aan Zee, een groot buitenterras aangelegd met drieëntwintig sprookjesbeelden van...

Lees verder

Fotowedstrijd Oogje op Scheveningen

Afgelopen jaar hebben jullie de mooiste foto's gemaakt en met ons gedeeld! De foto met de meeste likes werd verkozen tot foto van de maand (zoals deze) en met achtergrond informatie op onze website geplaatst. Tot en met 10 februari 2018 kun je op onze Facebook pagina je stem uitbrengen op deze foto. De uiteindelijke winnaar wordt beloond met een overnachting aan zee inclusief ontbijt bij het Carlton Beach Hotel!Even voorstellenDeze maand werden er weer de sterren van de hemel gefotografeerd, zo wel letterlijk als figuurlijk. Maar zoals Hennie Huisman ooit zei: er kan er maar 1 de winnaar zijn....

Lees verder