Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Geen herfstblad voor de mond

Er moet ons iets van het hart, iets over Scheveningen, winkelen en eten. Het barst hier namelijk van de leuke kleine winkeltjes. En nu het kouder wordt, hebben wij behoefte aan comfort food. Toch wordt er vaak naar de grotere supermarkten gewandeld voor het gemak. Maar wij willen jullie er even aan helpen herinneren waar je nog meer eten kan halen. Tja waar het hart vol van is, loopt de mond van over.

Leef je uit

Voor groente en fruit kan je je hart ophalen in Scheveningen bij dit adresje. Wat dacht je van Krijn Pronk in de Marcelisstraat?

Elke dag staan er verse groente en fruit in kratten en mandjes buiten uitgestald. Als je naar binnen in het knusse winkeltje loopt, is het een heus paradijs van verse artikelen. Ook huisgemaakte salades en stamppotjes kan je hier halen.

Van alle markten thuis



Elke donderdag is er natuurlijk de markt op de Stevinstraat, dus waar beter verse artikelen te halen dan daar? Ook kan je er gezellige praatjes maken en hangt er een gemoedelijke sfeer.

Naast alle verse etenswaren die je er voor in huis kan halen, raden wij je aan om zeker ook de sate van Otto te proberen. En als je er dan toch bent, op die Stevinstraat, loop dan ook nog even langs de Zonnestraal voor heerlijke biologische produkten of de huisgemaakte Indiase vegetarische gerechten!

Bak ze bruin

Brood daar zit wat in. En zeker als je hem vers van de bakker haalt! Naast Rodenrijs, van Kempen, Plasman en Driessen zijn wij ook erg fan van het Hofje van Noman!

Bij het Hofje in de Keizerstraat haal je heerlijk vers brood, en vergeet niet de tompoucen een keer te proberen (of volgens sommigen de aardbeienschelp). Als je een keer iets anders wilt, dan loop je even langs de Turkse bakker bij Pizza City voor een vers turks brood.

Goed vlees in de kuip

Een lekker stukje vlees op zijn tijd smaakt natuurlijk nog lekkerder als het van de slager komt. Ook daar zijn er een aantal van! Vooral de Zingende Slager in de Badhuisstraat klinkt ons goed in de oren.

Of ga naar Ies Boektje in de Neptunusstraat en ook Slagerij Paalvast in de Gentstestraat mag je niet vergeten. Dat lukt ook niet, want de kippetjes aan het spit die buiten staan zijn moeilijk te missen. En ook staan we wel eens in de etalage te watertanden, en de koekeloeren naar de verse maaltijden die in de schappen staan!

Verse verrassingen

De Turkse winkeltjes in de Keizerstraat, de kaaswinkel daar en ook de kaaswinkel in de Gentstestraat. Ja mensen we kunnen nog wel even doorgaan met tips waar je moet zijn.

Want Scheveningen zit tjokvol leuke winkeltjes, die iets ambachtelijker zijn dan de supermarkt. Dus wissel eens af, en loop een blokje verder dan je neus lang is. Tot slot verwennen we jullie met een heerlijk herfstrecept! En de ingredienten haal je natuurlijk bij....

Portobello picobello

  1. 5 portobello's.
  2. olijfolie.
  3. 100 gram gedroogde tomaten, fijngehakt.
  4. 1 kleine venkel.
  5. 50 gram Parmezaanse kaas, vers geraspt.
  6. 2 teentjes knoflook, fijngehakt.
  7. 75 gram taleggio, in plakjes gesneden.
  8. 4 eetlepels verse basilicum.

Maak eerst de vulling: snijd de venkel en 1 portobello in kleine stukjes en bak in 2 el olijfolie op zacht vuur in 5 – 10 minuten onder af en toe omscheppen gaar, de groente moet zacht zijn, maar niet bruin.

Voeg de zongedroogde tomaatjes (zelf geef ik de voorkeur aan de semi-zongedroogde tomaatjes) en de knoflook toe en bak nog 5 minuten. Laat afkoelen en meng dan de geraspte Parmezaan erdoor. Voeg naar smaak zout en peper toe.

Verwarm intussen de oven voor op 180’C en veeg de portobello’s schoon met een stukje keukenpapier (paddenstoelen nooit met water wassen, want ze nemen veel vocht op) en verwijder het steeltje.

Leg de portobello’s met de bolle kant op een met bakpapier beklede bakplaat. Druppel er wat olijfolie over en bestrooi ze met wat zout en peper. Bak ze 15 minuten in de oven, tot ze zacht beginnen te worden.

Haal de portobello’suit de oven en vul ze met het venkelmengsel. Verdeel er de plakjes taleggio over en zet ze nog 10 minuten in de oven tot de portobello’s warm zijn en de kaas gesmolten is. Serveer ze met nog wat olijfolie erover en rijkelijk bestrooid met verse basilicum.

Delen

Bekijk ook deze items

‘Non-fish Scheveningen’

Lisette Kreischer is een van de bedenkers van The Dutch Weed Burger. Een plantaardige burger met, jawel, zeewier. Dat is totaal geen vreemde toevoeging. Sterker nog, zeewier zal langzaam onderdeel worden van ons dieet. En dat is goed, want het is niet alleen heel gezond, maar ook goed voor onze planeet. Volgens Lisette is dat een win-win situatie en de reden dat zij samen met collega Roos en Stichting Noordzeeboerderij een handig receptenboek schreef over zeewier: Groente uit Zee.Lisette heeft het er maar druk mee, want al bellend op de fiets door een druk Amsterdam vertelt ze hoe ze als...

Lees verder

Het Scheveningen van de Wolf

Het is volop lente mensen! Maar dat had je misschien al door, en zit je 'as we speak' op het strand te genieten van een bakkie en de zon op je bol. Iemand die alles weet over genieten en het bourgondische leven aan zee is Wouter de Wolf. En met zijn 'The Wolf Agency' en de merken die hij vertegenwoordigt maakt hij de wereld een stukje beter gekleed en, ja eigenlijk gewoon, goodlooking. Maar deze man heeft niet alleen de looks, ook heeft hij wat te vertellen! Daarom deze week een kijkje op Scheveningen door de ogen van Wouter. A...

Lees verder

Cinco razones

Een tijdje geleden kon je in onze tips al lezen over het Venezolaanse/Latijns Amerikaanse restaurant, Ron y Sazon. Dit advies heb ik zelf nog een keer opgevolgd door nog meer van de kaart te proberen. Toen vond ik het wel lief en attent om even vijf redenen op een rijtje te zetten, voor de Buitengewone lezers, waarom je echt je smaakpapillen moet verwennen bij dit Scheveningse juweeltje! 1. Holy guacamole, de huisgemaakte knapperige tortilla chips zijn op zich al genoeg reden om naar dit restaurant te gaan. Maar de guacamole, o die guacamole! Hemelse groene dip, die smelt op je...

Lees verder