Buitengewoon
Scheveningen

Winter aan zee

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Heerlijk Zoet en Zout

Ik ben Eva, 38 jaar oud, woonachtig in Scheveningen-Dorp, moeder van 2 dochters van 5 en 6 jaar en al bijna tien jaar gelukkig samen met Edward. Ik heb 12,5 jaar in de jeugdhulpverlening gewerkt tot afgelopen mei 2015. Nu breng ik mijn tijd door met mijn kinderen, op mijn supboard (Sol Sup Club) en op de mat voor een goede yogales (Yogaseads)! En wie weet wat de toekomst mij brengt!

Wij zijn een actief gezin en genieten erg van het wonen in Scheveningen! Wij zeggen wel eens gekscherend tegen elkaar: "Wat moet je toch in Voorburg?". Het strand, de duinen, de haven, de Keizerstraat, de boulevard en de nieuwe Pier zijn allemaal plekken waar we graag komen. Er is zoveel mogelijk in Scheveningen zowel voor jong als oud! Wij gaan hier niet meer weg!Oh, wat hou ik van ZO! Als Scheveningse heb ik vele favorieten in Scheveningen maar voor lunch staat ZO bij mij op nummer 1! Heel centraal, op het hoekje Duinstraat/Prins Willemstraat, tegenover het stadsdeelkantoor van Scheveningen, zit al 12 jaar deze parel onder de koffie-/ontbijt- en lunchtentjes.

Ondanks dat ZO op een druk kruispunt zit, heb je hier totaal geen last van als je eenmaal aan een tafeltje hebt plaatsgenomen. De sfeer bij ZO is informeel, ontspannen, toegankelijk en no-nonsense. Het publiek wat bij ZO komt is dan ook zeer uiteenlopend; van zakenman tot surfer, van moeders met hun kroost tot hippe studentenmeisjes en van toerist tot local. De service is prima; snel, geen bla-bla en met kennis van wat er verkocht wordt.

Bij ZO kun je, onder andere, terecht voor heerlijke broodjes, salades, verse sapjes, fruitshakes en home-made taartjes! Het brood is 100% biologisch, net als de volle melk, eieren, yoghurt en muesli. En ook het vlees is minimaal scharrel dan wel biologisch. Eerlijk eten dus. En dat zien we graag! De kaart biedt voldoende keuze voor iedereen. Naast de menukaart biedt ZO ook vaste en wisselende specials aan die op krijtborden in de winkel staan geschreven. Mijn favorieten zijn de detoxshake (wortel, gember, appel, citroen en jus d’orange) en de club of salade klassiek met kipfilet, avocado, bacon, komkommer en walnoot. Maar van horen zeggen weet ik dat de wrapper kip tikka, de club ZO en het kater ontbijtje ook niet te versmaden zijn.

Alle ingrediënten voor een geslaagde lunchroom zijn dus te vinden bij ZO; relaxte sfeer, biologische keuken en een goede locatie. Maar wat ZO eigenlijk echt uniek en opperbest maakt, is de liefde die je proeft bij elke hap of slok die je neemt!

N.B. Bij ZO kun je ook terecht voor borrels, vergaderingen, catering, diners en high tea.

ZO
Zoet & Zout

Duinstraat 1
2584 AV Den Haag
Tel 070 – 355 80 40
www.zozoetenzout.nl
Za-Zo open van 09.30 – 17.00
Keuken 10.00 – 16.00

Delen

Bekijk ook deze items

Dag dag

Als ik een leuke dag heb gehad, vliegt het voorbij en voor ik het weet zit ik weer achter de computer. Gelukkig heb ik een baan waarbij ik even kan terug denken aan de mooie dagen en er zelfs over mag schrijven. En om jullie niet te vervelen met verhalen over alle leuke nieuwe trucjes die mijn konijn kan (dit is geen grap ik heb echt een konijn), vertel ik jullie het liefst iets waar jullie wel wat aan hebben. En wat is dan een verhaal waar je wel op zit te wachten? Misschien iets met een tip, en wat...

Lees verder

Jaap Pronk: "Kijk naar de gevels!"

Jaap Pronk is schipper bij de Koninklijke Nederlandse Reddingmaatschappij en is daar al jaren op zijn plek. “Ik startte in 1977 als vrijwilliger en kwam eind jaren tachtig in vaste dienst. Eerst als motordrijver, later als stuurman en toen als schipper. Dit is nooit gaan vervelend!” Jaap zal dit nog 4 jaar doen, want daarna moet hij stoppen. Echt weggaan bij de KNRM zal hij niet overigens. Als geboren Scheveninger met een vuurtorenwachter als vader, houdt hij van de zee, de witte huisjes en de vuurtoren.Waar ga je graag eten en drinken?“Wij gaan niet heel vaak uit eten, maar ik...

Lees verder

Beeldige Scheveningers: Roderik Patijn

Zijn het de prachtige luchten, of is het de woeste Noordzee? Misschien zijn het de lange zandstranden of pittoreske vissershuisjes onder de vuurtoren. Scheveningen heeft altijd al een aantrekkingskracht gehad op kunstenaars en creatievelingen, die de beste plek aan zee vereeuwigen in beeld. Een van deze lokale talenten, is filmmaker Roderik Patijn die we vandaag voor jullie in beeld brengen met woorden (en een hele gezellige foto).Roderik Patijn (36) heeft één van de betere uitzichten bij zijn bakkie pleur in de ochtenden. Zijn video productie bedrijfje Rodivision zit sinds kort onder de vuurtoren langs de duinen. Je kan zo uitkijken...

Lees verder