Buitengewoon
Scheveningen

From winter to spring!

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Heerlijk Zoet en Zout

Ik ben Eva, 38 jaar oud, woonachtig in Scheveningen-Dorp, moeder van 2 dochters van 5 en 6 jaar en al bijna tien jaar gelukkig samen met Edward. Ik heb 12,5 jaar in de jeugdhulpverlening gewerkt tot afgelopen mei 2015. Nu breng ik mijn tijd door met mijn kinderen, op mijn supboard (Sol Sup Club) en op de mat voor een goede yogales (Yogaseads)! En wie weet wat de toekomst mij brengt!

Wij zijn een actief gezin en genieten erg van het wonen in Scheveningen! Wij zeggen wel eens gekscherend tegen elkaar: "Wat moet je toch in Voorburg?". Het strand, de duinen, de haven, de Keizerstraat, de boulevard en de nieuwe Pier zijn allemaal plekken waar we graag komen. Er is zoveel mogelijk in Scheveningen zowel voor jong als oud! Wij gaan hier niet meer weg!Oh, wat hou ik van ZO! Als Scheveningse heb ik vele favorieten in Scheveningen maar voor lunch staat ZO bij mij op nummer 1! Heel centraal, op het hoekje Duinstraat/Prins Willemstraat, tegenover het stadsdeelkantoor van Scheveningen, zit al 12 jaar deze parel onder de koffie-/ontbijt- en lunchtentjes.

Ondanks dat ZO op een druk kruispunt zit, heb je hier totaal geen last van als je eenmaal aan een tafeltje hebt plaatsgenomen. De sfeer bij ZO is informeel, ontspannen, toegankelijk en no-nonsense. Het publiek wat bij ZO komt is dan ook zeer uiteenlopend; van zakenman tot surfer, van moeders met hun kroost tot hippe studentenmeisjes en van toerist tot local. De service is prima; snel, geen bla-bla en met kennis van wat er verkocht wordt.

Bij ZO kun je, onder andere, terecht voor heerlijke broodjes, salades, verse sapjes, fruitshakes en home-made taartjes! Het brood is 100% biologisch, net als de volle melk, eieren, yoghurt en muesli. En ook het vlees is minimaal scharrel dan wel biologisch. Eerlijk eten dus. En dat zien we graag! De kaart biedt voldoende keuze voor iedereen. Naast de menukaart biedt ZO ook vaste en wisselende specials aan die op krijtborden in de winkel staan geschreven. Mijn favorieten zijn de detoxshake (wortel, gember, appel, citroen en jus d’orange) en de club of salade klassiek met kipfilet, avocado, bacon, komkommer en walnoot. Maar van horen zeggen weet ik dat de wrapper kip tikka, de club ZO en het kater ontbijtje ook niet te versmaden zijn.

Alle ingrediënten voor een geslaagde lunchroom zijn dus te vinden bij ZO; relaxte sfeer, biologische keuken en een goede locatie. Maar wat ZO eigenlijk echt uniek en opperbest maakt, is de liefde die je proeft bij elke hap of slok die je neemt!

N.B. Bij ZO kun je ook terecht voor borrels, vergaderingen, catering, diners en high tea.

ZO
Zoet & Zout

Duinstraat 1
2584 AV Den Haag
Tel 070 – 355 80 40
www.zozoetenzout.nl
Za-Zo open van 09.30 – 17.00
Keuken 10.00 – 16.00

Delen

Bekijk ook deze items

​Het is altijd lente

Oooo wat ruikt het lekker buiten, en ik kan met zonder jas (dit zei jij vroeger ook), nou ja bijna dan. In ieder geval zien mijn melkwitte enkels weer eens het zonlicht. Hierdoor heeft de zon nu pijn aan zijn ogen, sorry zon. Ja mensen het is er dan eindelijk, een stukje lente. En daar gaat dit blog vandaag over, over dit ontzettend leuke weekend op Scheveningen, dat jij misschien gemist hebt. En hopelijk kan dit je overtuigen om nooit meer een weekendje te missen hier!VrijdagEn man man man wat begon ie goed he? Dit weekend. Een knaller van een...

Lees verder

Een beetje bewust

De zomer komt er weer aan en oh mijn jeetje wat kijk ik daar naar uit! Ok misschien is het soms wel even wat lastig om je woonplaats ineens met zoveel mensen te 'delen'. Want je zit in de zomer op Scheveningen soms redelijk hutje mutje, maar persoonlijk vind ik: 'hoe meer zielen hoe meer vreugd'. Toch houd ik mijn hart een klein beetje vast en heb ik een kleine 'guide to make Scheveningen great again' gemaakt in maar liefst 3 stappen, lees meer over het waarom!Strand aan kantJa lieve mensen weet je nog vroeger, toen je klein was? En...

Lees verder

Aan de slag met zeewier!

PESTO VAN DE ZEEDeze groene pesto heeft dankzij de kombu een zeer diepe en krachtige smaak. Het is een eenvoudig recept om te maken. Je kunt naar hartelust experimenteren met de ingrediënten. De rucola en basilicum kun je bijvoorbeeld vervangen door bladgroen naar wens en de pijnboompitten door allerlei soorten noten, zoals cashew- of hazelnoten, of gebruik bijvoorbeeld zonnebloempitten. Serveer de pesto op toastjes, op een boterham met gegrilde groente of bij een bord pasta.40 g verse kombu (of kombu en wakame) (gebruik gepekelde kombu uit de natuurwinkel van het merk Atlantica, spoel het pekelzout eerst goed af voor gebruik)50...

Lees verder