Buitengewoon
Scheveningen

Spring has arrived

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

In Spaanse sferen

Verscholen achter de duinen, verstoken van het boulevard gebruis ligt een toch wel beetje magische plek: Beachclub Indigo. De lampionnenboom, het kleurrijke pleintje bezaaid met lichtjes, plantjes en gezellige tafeltjes. Je laat je neerploffen in de zeeblauwe chesterfield en je zet je tanden in een sappige burger. Dan kijk je omhoog en daar staat een kleurrijke riksja die zelfs tegen de vuurrode zon fel afsteekt. Met een verse kokosnoot in je hand geniet je van de zonsondergang, met wat muziek op de achtergrond. Straks maar een kan Sangria bestellen en dansen op je blote voeten tot in de late uurtjes.


Nee wij van Buitengewoon Scheveningen zijn niet ineens sprookjes gaan schrijven. Dit is de wereld waar Dunja Spaans zich in de zomer dagelijks in mag onderdompelen. Samen met haar neef, Michel Varkevisser, runt zij het succesvolle Indigo. En wie beter aan de tand te voelen over de beste plekjes in Scheveningen? Juist slimmerd, je raadde het al: deze prachtige vrouw die (even tussen ons) naast koningin van Indigo ook een keukenprinses is.

Naast Indigo komt ze graag bij het Puntje omdat dit nog zo onbedwongen is en relaxed. Het komt waarschijnlijk niet als een verrassing voor de oplettende lezer, dat het favoriete stukje strand van Dunja, het Zwarte Pad is.

“ Het is rustig zonder toeristen, mooi aan de duinen en vernieuwend. “


Maar ook is Spaans graag in de Keizerstraat, want iedereen kent elkaar en er zitten veel gezellige tentjes. Het lekkerste bakkie kan je halen bij Meneer Chocola, volgens haar. En als deze op maandag dicht is, is het ook goed toeven bij de ZO. Als je iets meer buiten de toeristische zone wilt verblijven tipt Dunja De Waterkant waar je met een bootje door het Westbroekpark kan varen en een hapje/drankje kan doen. Deze theeschenkerij in het Rosarium is een verborgen en betoverende plek.

Het is in Scheveningen welbekend dat je voor de origineelste feestjes en lekkerste burgers (maar ook heerlijke andere gerechten!) bij Beachclub Indigo moet zijn. Toch is een burger van de Burgerz lekker om in te happen, zegt Dunja. En moet je zeker ook een keer van Fêtes de Bayonne hebben geproefd.

En als je nog nooit bij het Indiburn Festival bent geweest dan mag je jezelf eerst even voor je hoofd slaan en daarna gelijk even in je agenda de maand juli vrijhouden waarin dat georganiseerd wordt. Of blok je hele zomer agenda maar, want ook een doodgewone mooie zomerdag is volgens Dunja de moeite waard in het hoogseizoen! Waarom? Dan worden al die spontane events georganiseerd, zoals bijvoorbeeld de pop up pleinfeestjes bij Indigo.

Mocht je na het lezen van dit kijkje in Dunja’s gedachten denken: “Ik wil meer weten over deze geweldige strandtent en kan niet wachten tot het zomer is.” Nou niet meteen in een winterdepressie raken, want je kan A: Een paar hotspots gewoon bezoeken, die zijn in de winter ook open, en B: je kan voorlopig ook even online genieten van Indigo:

www.beachclubindigo.nl

https://www.facebook.com/BeachclubIndigo

Delen

Bekijk ook deze items

Fotowedstrijd Oogje op Scheveningen

Afgelopen jaar hebben jullie de mooiste foto's gemaakt en met ons gedeeld! De foto met de meeste likes werd verkozen tot foto van de maand (zoals deze) en met achtergrond informatie op onze website geplaatst. Tot en met 10 februari 2018 kun je op onze Facebook pagina je stem uitbrengen op deze foto. De uiteindelijke winnaar wordt beloond met een overnachting aan zee inclusief ontbijt bij het Carlton Beach Hotel!Even voorstellenEn dan zit de tweede maand er op, van onze fotowedstrijd, en als je het niet gevolgd hebt, tja jammer voor je hoor. Je hebt echt wat gemist! Want wat...

Lees verder

Buitengewone boswachter

De duinen van Scheveningen, je loopt wel eens door dit Nationale Park. Ja want dat is dit bijzondere natuurgebied. Een ecosysteem dat altijd in evenwicht moet blijven, en om dat te verzekeren krijgt ze de beste verzorging. Van wie? Een groot team van boswachters, vrijwilligers, ondernemers, overheden, en ga zo maar door. Wie beter te spreken dan iemand uit dat team en die eens in het zonnetje te zetten. Dus dames en heren, lieve lezers, hierbij het interessante interview met Mark Kras.Meer MarkMark is boswachter voor Staatsbosbeheer in een deel van het gebied Hollandse Duinen. Het gebied waar hij werkt...

Lees verder

Buitengewone Scheveningers: Anthony Renaud

Scheveningen is een magneet die veel jonge ondernemende mensen aantrekt, van heinde en verre. Het portret dat we deze week schetsen is van een jongen die je op elke hoek van de straat tegenkomt! Altijd met een glimlach op zijn gezicht. En die positieve energie willen wij maar al te graag met jullie delen. Bij deze dus een interview met de CEO van Kreativ Events, en (naast Pat Smith) de officieuze burgemeester van de Keizerstraat; Anthony Renaud!Even voorstellenAnthony Renaud is, zoals de naam al verklapt, geboren in Parijs. Maar hij is desalniettemin getogen achter de Haagse duinen in de wijk...

Lees verder