Buitengewoon
Scheveningen

Spring has arrived

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Jaap Pronk: "Kijk naar de gevels!"

Jaap Pronk is schipper bij de Koninklijke Nederlandse Reddingmaatschappij en is daar al jaren op zijn plek. “Ik startte in 1977 als vrijwilliger en kwam eind jaren tachtig in vaste dienst. Eerst als motordrijver, later als stuurman en toen als schipper. Dit is nooit gaan vervelend!” Jaap zal dit nog 4 jaar doen, want daarna moet hij stoppen. Echt weggaan bij de KNRM zal hij niet overigens. Als geboren Scheveninger met een vuurtorenwachter als vader, houdt hij van de zee, de witte huisjes en de vuurtoren.

Waar ga je graag eten en drinken?

“Wij gaan niet heel vaak uit eten, maar ik vind de Eetkamer wel gezellig. Op de Keizerstraat heb je ook nog een heel leuke Italiaan, Isola Sardegna. Het liefst ga ik met mijn vrouw en kleinkinderen naar het pannenkoekenhuis in Meijendel. Ik kom sowieso graag in Meijendel, het is er heerlijk rustig.”

Waar vind je rust op Scheveningen?

“Meijendel is heerlijk om het hoofd leeg te maken. De dijk tussen de vuurtoren en het havenhoofd, bij het marinebeeld, is ook heerlijk in de avond. Er zijn daar dan heel weinig mensen en je hebt zo’n mooi uitzicht, je kijkt over iedereen heen. Het is een nog niet ontdekt plekje!”

Wat maakt Scheveningen uniek?

“Ik heb het dorp meegemaakt in de jaren zestig en nu merk ik dat Scheveningen jammer genoeg wordt volgebouwd. Toch blijven de mensen uniek, ze zijn direct, en toch vriendelijk. Wat ik graag doe is door het dorp wandelen en naar de gevels te kijken. Dat is heel leuk! Kijk naar boven in plaats van naar de etalages! Het kan op de Badhuisstraat, Keizerstraat en in het dorp. Je ziet zoveel verschillende geveltjes, dat is wel leuk en gelukkig nog niet ‘verpest’. Natuurlijk begrijp ik dat er door ontwikkeld moet worden, maar het authentieke maakt Scheveningen uniek!”Benieuwd naar de KNRM? Ga dan langs tijdens de Reddingbootdag op zaterdag 30 april! En als je vrijwilliger wil worden kun je je aanmelden op het station Scheveningen boothuis.

Delen

Bekijk ook deze items

Jouw blog hier?

Stichting Marketing Scheveningen bouwt aan een Buitengewoon Scheveningen. Samen met ondernemers, inwoners en bezoekers van Scheveningen willen we Scheveningen nóg beter op de kaart zetten. We geven 4x per jaar een strandkrant en uit ondersteunen lokale initiatieven en evenementen. Op zoek naar buitengewone bloggersVia onze website en social media houden we onze fans, volgers en bezoekers op de hoogte van de leukste tips en things to do. Wil jij voor ons op pad om de leukste hotspots in en rondom Scheveningen in kaart te brengen, de lekkerste koffie te beschrijven, een workshop volgen, een nieuwe tentoonstelling te bezoeken, foto's te...

Lees verder

Buitengewone Scheveningers: Anthony Renaud

Scheveningen is een magneet die veel jonge ondernemende mensen aantrekt, van heinde en verre. Het portret dat we deze week schetsen is van een jongen die je op elke hoek van de straat tegenkomt! Altijd met een glimlach op zijn gezicht. En die positieve energie willen wij maar al te graag met jullie delen. Bij deze dus een interview met de CEO van Kreativ Events, en (naast Pat Smith) de officieuze burgemeester van de Keizerstraat; Anthony Renaud!Even voorstellenAnthony Renaud is, zoals de naam al verklapt, geboren in Parijs. Maar hij is desalniettemin getogen achter de Haagse duinen in de wijk...

Lees verder

Oogje op Scheveningen

Weet je nog onze fotowedstrijd Oogje op Scheveningen die dit hele jaar loopt? Daarbij kiezen we op Instagram elke maand een winnaar uit. Deze winnaar krijgt een blog op onze website, een beetje reclame zeg maar. Aan het einde van het jaar kiezen jullie uit deze twaalf gelukkigen weer de winnaar. En wat die gaat winnen, dat lees je hier! Oogje op ScheveningenNog even wat uitleg voor iedereen die het niet helemaal kon volgen. Je mag dus je mooiste foto maken, volg ons, en tag ons gek (op Instagram)! Dus geen foto's insturen of via Facebook ons taggen want die...

Lees verder