Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Oogje op Scheveningen

Maak je mooiste foto, volg ons, en tag ons gek! De foto met de meeste likes wordt verkozen tot foto van de maand en met achtergrond informatie op onze site geplaatst. Eind 2017 wint de maker van de foto met de meeste likes onze fotowedstrijd! Doe je mee?

Even voorstellen

Deze kleurrijke strandfoto is gemaakt door Anuschka Odau, een styliste gespecialiseerd in fotostyling, interieurstyling en Instagram. Ze heeft haar eigen bedrijf Hipaholic, dat net zo kleurrijk oogt als de foto!

Ze is in Den Haag komen wonen toen ze ging studeren aan de Academie van Beeldende Kunsten. Waar ze destijds in Scheveningen mocht vertoeven, met een uitzicht dat voor veel inspiratie zorgde.

"Ik ging in Scheveningen op kamers wonen en ik heb er met veel plezier gewoond; lekker dicht bij het strand en uitzicht op het Kurhaus."


Na 8 jaren vol zon en zand is ze naar de binnenstad verhuisd, waar ze nog steeds met veel plezier woont. En Scheveningen is zo dichtbij, kwartiertje op de fiets, dat ze het strand niet hoeft te missen!

De foto

De foto maakte ze op een van de warmste dagen (30 graden) in mei van dit jaar. En dat straalt er ook wel vanaf vinden wij.

Haar zus met het gezin waren op bezoek en ze wilden even afkoelen op het strand. De foto is gemaakt bij het strand bij La Cantina. Het is echt een vrolijke zomerse foto geworden wat helemaal paste bij die dag.

Als Anuschka onderweg is neemt ze vaak haar Olympus Pen PL7 camera mee. Zo'n fijne camera, die handzaam is en waar je goede foto's mee maakt.

Scheveningen door de ogen van

Scheveningen is een gezellige badplaats en er is van alles te doen. Vaak vindt Anuschka het wel druk rondom de Pier met toeristen.

"Ik probeer altijd zoveel mogelijk de rustige en minder toeristische stukjes op te zoeken. Scheveningen heeft ook hele gezellige strandtenten. Het gedeelte bij het Zwarte Pad doet mij altijd denken aan Ibiza met veel hippie vibes."

Het hangt een beetje van haar stemming af waar ze heen gaat in Scheveningen. Anuschka gaat graag naar de haven, maar ook naar het strand bij tussen La Cantina en Strandpaviljoen Zuid.

Op haar geliefde strand fotografeert ze graag zonsondergangen. Ze houdt ook van het fotograferen van interieurs en vindt het altijd leuk om de strandtenten van binnen (en buiten) te fotograferen. Daar wordt altijd positief op gereageerd op haar Instagram pagina, door volgers van over de hele wereld!

Wil je meer prachtige platen bewonderen? Dat kan ook op haar kleurrijke Instagram. En geloof ons, dan waan je je even met de voeten in het zand op een zomerse dag op Scheveningen!

Delen

Bekijk ook deze items

‘Scheveningers hebben harten van goud’

Als er iemand laaiend enthousiast is over Scheveningen dan is dat de Haagse burgemeester Jozias van Aartsen, die zelf ook in de badplaats woont. Tenminste, de grens tussen Scheveningen en Den Haag is vaag, maar Van Aartsen woont ‘administratief’ gezien gewoon aan zee. Of naar eigen zeggen: “Scheveningen is tot waar de Scheveningsche Courant bezorgd wordt?” Een interview met de Haagse burgemeester over de leukste badplaats van Nederland.“Ik heb een enorme band met Scheveningen”, opent Van Aartsen, die daarna vertelt dat die band al teruggaat tot zijn vroegste kinderherinneringen. “Mijn vader was wethouder economie van 1949 tot 1958. Hij was...

Lees verder

'Scheveningen ademt surfen!'

Dorien Hoekstra begon op haar 14e met windsurfen. Dat is niet vroeg, maar ook zeker niet te laat. Toen Dorien 18 was, reisde ze namelijk al de hele wereld over als professioneel windsurfster. Nog steeds doet ze dat, maar dan als coach van het talententeam – waar haar kinderen ook in zitten – met als thuisbasis Scheveningen. Want de badplaats is de ideale locatie om surftalent te ontwikkelen!“Rond mijn 18e was er een omslagmoment, dat ik mij realiseerde dat ik het talent had om ver te komen met windsurfen”, vertelt Dorien, terwijl ze terugdenkt aan haar begindagen. “Ik ging beter...

Lees verder

Buitengewoon bewegen

Bewegen, als het goed is doe je dit elke dag. Het zit in onze natuur, en is ontzettend belangrijk. Niet alleen voor je lichamelijke gezondheid maar ook je mentale. Als je stilzit dan roest je vast; alles wordt stijver en je krijgt sneller last van kwaaltjes. Er wordt zelfs gezegd dat stilzitten het nieuwe roken is...Dus wij zijn in beweging gekomen om een van de leukste bewegingsspecialisten in Scheveningen te spreken! Linde Logtenberg is met haar eigen praktijk 'Natuurlijk Gezond' een beweging gestart die een nieuwe kijk heeft op de houdingen van het menselijk lichaam. Natuurlijk LindeLinde woont samen met...

Lees verder