Buitengewoon
Scheveningen

Winter aan zee

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Oogje op Scheveningen

Afgelopen jaar hebben jullie de mooiste foto's gemaakt en met ons gedeeld! De foto met de meeste likes werd verkozen tot foto van de maand (zoals deze) en met achtergrond informatie op onze website geplaatst. Tot en met 10 februari 2018 kun je op onze Facebook pagina je stem uitbrengen op deze foto. De uiteindelijke winnaar wordt beloond met een overnachting aan zee inclusief ontbijt bij het Carlton Beach Hotel!

Even voorstellen

Deze kleurrijke strandfoto is gemaakt door Anuschka Odau, een styliste gespecialiseerd in fotostyling, interieurstyling en Instagram. Ze heeft haar eigen bedrijf Hipaholic, dat net zo kleurrijk oogt als de foto!

Ze is in Den Haag komen wonen toen ze ging studeren aan de Academie van Beeldende Kunsten. Waar ze destijds in Scheveningen mocht vertoeven, met een uitzicht dat voor veel inspiratie zorgde.

"Ik ging in Scheveningen op kamers wonen en ik heb er met veel plezier gewoond; lekker dicht bij het strand en uitzicht op het Kurhaus."


Na 8 jaren vol zon en zand is ze naar de binnenstad verhuisd, waar ze nog steeds met veel plezier woont. En Scheveningen is zo dichtbij, kwartiertje op de fiets, dat ze het strand niet hoeft te missen!

De foto

De foto maakte ze op een van de warmste dagen (30 graden) in mei van dit jaar. En dat straalt er ook wel vanaf vinden wij.

Haar zus met het gezin waren op bezoek en ze wilden even afkoelen op het strand. De foto is gemaakt bij het strand bij La Cantina. Het is echt een vrolijke zomerse foto geworden wat helemaal paste bij die dag.

Als Anuschka onderweg is neemt ze vaak haar Olympus Pen PL7 camera mee. Zo'n fijne camera, die handzaam is en waar je goede foto's mee maakt.

Scheveningen door de ogen van

Scheveningen is een gezellige badplaats en er is van alles te doen. Vaak vindt Anuschka het wel druk rondom de Pier met toeristen.

"Ik probeer altijd zoveel mogelijk de rustige en minder toeristische stukjes op te zoeken. Scheveningen heeft ook hele gezellige strandtenten. Het gedeelte bij het Zwarte Pad doet mij altijd denken aan Ibiza met veel hippie vibes."

Het hangt een beetje van haar stemming af waar ze heen gaat in Scheveningen. Anuschka gaat graag naar de haven, maar ook naar het strand bij tussen La Cantina en Strandpaviljoen Zuid.

Op haar geliefde strand fotografeert ze graag zonsondergangen. Ze houdt ook van het fotograferen van interieurs en vindt het altijd leuk om de strandtenten van binnen (en buiten) te fotograferen. Daar wordt altijd positief op gereageerd op haar Instagram pagina, door volgers van over de hele wereld!

Wil je meer prachtige platen bewonderen? Dat kan ook op haar kleurrijke Instagram. En geloof ons, dan waan je je even met de voeten in het zand op een zomerse dag op Scheveningen!

Delen

Bekijk ook deze items

​Buitengewone Scheveningers: Valentine Schuitema

Soms kom je mensen tegen die je gelijk een goed gevoel geven en je op je gemak stellen. Vaak zijn dit goedlachse mensen die ook veel aandacht hebben voor anderen, een altijd luisterend oor (of twee) bezitten, dicht bij zichzelf staan en open zijn. Deze mensen verdienen natuurlijk zelf ook eens even in het zonnetje gezet te worden. Daarom deze week het verhaal van Valentine, een buitengewone Scheveningse die een Body Talk praktijk is gestart. Wat zeg je, Body Talk?! Ja dat lees je goed hoor, je bent nieuwsgierig geworden he? Mooi zo, lees maar even mee!Valentine talkMaar eerst wat...

Lees verder

Op bezoek bij: Brouwerij Scheveningen

Het was een onvervalste herfstige zaterdag vandaag, dus wat beter te doen dan een bezoekje brengen aan een buitengewoon Schevenings bedrijf? Wij gingen vandaag langs bij Brouwerij Scheveningen om eens een kijkje te nemen in hun ambachtelijke ‘bierkeuken’, waar de mout gemalen wordt en de vaten gevuld (na enig werk dan he). Zet die Herfstbock maar koud en lees mee met ons bierbrouw avontuur. Zoals je al een keer eerder hebt kunnen lezen op onze site is de Brouwerij aan de Treilerweg opgericht door Tony Lutz en Wesley Aarse. Het is allemaal twintig jaar geleden begonnen is het toenmalige Brouwcafe...

Lees verder

Buitengewone Scheveningers: Anthony Renaud

Scheveningen is een magneet die veel jonge ondernemende mensen aantrekt, van heinde en verre. Het portret dat we deze week schetsen is van een jongen die je op elke hoek van de straat tegenkomt! Altijd met een glimlach op zijn gezicht. En die positieve energie willen wij maar al te graag met jullie delen. Bij deze dus een interview met de CEO van Kreativ Events, en (naast Pat Smith) de officieuze burgemeester van de Keizerstraat; Anthony Renaud!Even voorstellenAnthony Renaud is, zoals de naam al verklapt, geboren in Parijs. Maar hij is desalniettemin getogen achter de Haagse duinen in de wijk...

Lees verder