Buitengewoon
Scheveningen

From winter to spring!

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

VISSCH!

Zo. Dat is gelukt. VISSCH staat wat mij betreft op de kaart van jaarlijks terugkerende festivals in Scheveningen. Met bijna 10.000 bezoekers in 1 weekend heeft het visfestival zichzelf overtroffen!

Op vrijdag 9 oktober toog ik met man en kinderen naar de visafslag in de Scheveningse eerste binnenhaven voor een avondje vishappen. Vorig jaar waren wij al van de partij bij VISSCH en dit jaar wilden wij zeker niet missen, want nieuwe locatie (de Visafslag), openingsavond én manlief was een van de genodigden om mee te varen op de Tholen 10, een viskotter, om garnalen te vissen om een krat vol aan te kunnen bieden aan wethouder Karsten Klein voor de openingsceremonie van VISSCH.

Ware een echte visservrouw, zwaaiden mijn kroost en ik manlief uit toen de kotter de haven uit voer. Om hem ruim een uur later weer te onthalen alsof hij weken op zee geweest was. Ook leuk om eens te doen. Als ik manlief moet geloven, en dat doe ik, was het een geweldige ervaring om mee te de zee op te gaan om garnalen te vissen. De hardwerkende bemanning van de Tholen 10 heeft tijdens het vissen veel uitleg kunnen geven over hun dagelijkse werk. Interessant én belangrijk voor Scheveningen om onze vissers hun stem laten horen!

Na de behouden vaart werd het de hoogste tijd voor ons om te gaan proeven van al het lekkers dat op het festivalterrein werd aangeboden. In de visafslag stonden tal van food trucks en kraampjes opgesteld, afgewisseld met tafeltjes, een grote bar en een podium. Heel overzichtelijk en ruim opgezet, prettig dus. Dit alles omlijst door een relaxt muziekje dat door een dj de ruimte ingeslingerd werd, heerlijk.

Op zoek naar vissch dus om onze innerlijk mens tevreden te stellen. Nou, dat is gelukt. Het was werkelijk bijna niet mogelijk te kiezen uit het aanbod; lobsterburgers, amuses met tonijn of makreel, oesters, tortillachips met ceviche, paella, gefrituurde visjes… Volg je me nog? Echt, overheerlijk allemaal. En dit begeleid door een fris Schevenings biertje, de heerlijkste wijnen en een verse koffie toe. Aan het einde van de avond waren onze buikjes meer dan blij.

Tot volgend jaar VISSCH!


Fotografie: Mark Rooker
Delen

Bekijk ook deze items

Bakkie Leut met Ted

Boris Vermolen en Ted Hendriks mogen zich allebei al 6 jaar lang met recht Meneer Chocola noemen. De beste taarten, croissantjes, bonbons (we kunnen nog wel even doorgaan), en natuurlijk bakkies haal je bij deze heren. Sinds een paar jaar kan je ook bourgondisch genieten in de avond bij Café de Bayonne. En ja dames en heren, wij hebben DE Ted Hendriks gestrikt voor wat koffiepraat over VISSCH. Een van de leukste evenementen waar de heren van het goede chocolade leven ook dit jaar weer bij zullen zijn!De beste koks staan aan walWat kunnen we van deze keukenprinsen verwachten bij...

Lees verder

Buitengewone Scheveningers: Yoshi Duivesteijn

Het beruchte huis naast de Intension, 'de Natte haring', herbergt vele kleurrijke persoonlijkheden. De bonte feestjes die er zo nu en dan worden gehouden hebben dit huis een legendarische status gegeven. Hoog tijd om een van de bewoners te spreken. Dit was een lastige klus, maar die hebben we toch weten te klaren. Deze handige jongen hebben we via zijn huisgenoten weten te strikken, en wij presenteren dan ook met trots het laatste blog van dit jaar, met Yoshi in de hoofdrol!Even voorstellenDeze blonde god uit Scheveningen wordt door zijn huisgenoten omschreven als een goedlachse jongeman. Een beetje leedvermaak mag,...

Lees verder

Stemmen Fotowedstrijd Oogje op Scheveningen

Een jaar lang maakten jullie de mooiste fotos en tagden ons gek op Instagram. Nu is het tijd dat de foto met de meeste likes verkozen wordt tot winnaar! Hoe dat verder is zijn werk gaat leggen we je natuurlijk even uit. Heel veel dank gaat uit naar alle trouwe lezers en volgers die de mooiste plaatjes hebben geschoten! Even voorstellenWat hebben we toch een beeldig talent rondlopen hier in de buurt die maar al te graag Scheveningen op de gevoelige plaat willen vast leggen. En het leuke is, talent komt vaak uit onverwachte hoeken, zoals je wel op de...

Lees verder