Buitengewoon
Scheveningen

Winter aan zee

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

VISSCH!

Zo. Dat is gelukt. VISSCH staat wat mij betreft op de kaart van jaarlijks terugkerende festivals in Scheveningen. Met bijna 10.000 bezoekers in 1 weekend heeft het visfestival zichzelf overtroffen!

Op vrijdag 9 oktober toog ik met man en kinderen naar de visafslag in de Scheveningse eerste binnenhaven voor een avondje vishappen. Vorig jaar waren wij al van de partij bij VISSCH en dit jaar wilden wij zeker niet missen, want nieuwe locatie (de Visafslag), openingsavond én manlief was een van de genodigden om mee te varen op de Tholen 10, een viskotter, om garnalen te vissen om een krat vol aan te kunnen bieden aan wethouder Karsten Klein voor de openingsceremonie van VISSCH.

Ware een echte visservrouw, zwaaiden mijn kroost en ik manlief uit toen de kotter de haven uit voer. Om hem ruim een uur later weer te onthalen alsof hij weken op zee geweest was. Ook leuk om eens te doen. Als ik manlief moet geloven, en dat doe ik, was het een geweldige ervaring om mee te de zee op te gaan om garnalen te vissen. De hardwerkende bemanning van de Tholen 10 heeft tijdens het vissen veel uitleg kunnen geven over hun dagelijkse werk. Interessant én belangrijk voor Scheveningen om onze vissers hun stem laten horen!

Na de behouden vaart werd het de hoogste tijd voor ons om te gaan proeven van al het lekkers dat op het festivalterrein werd aangeboden. In de visafslag stonden tal van food trucks en kraampjes opgesteld, afgewisseld met tafeltjes, een grote bar en een podium. Heel overzichtelijk en ruim opgezet, prettig dus. Dit alles omlijst door een relaxt muziekje dat door een dj de ruimte ingeslingerd werd, heerlijk.

Op zoek naar vissch dus om onze innerlijk mens tevreden te stellen. Nou, dat is gelukt. Het was werkelijk bijna niet mogelijk te kiezen uit het aanbod; lobsterburgers, amuses met tonijn of makreel, oesters, tortillachips met ceviche, paella, gefrituurde visjes… Volg je me nog? Echt, overheerlijk allemaal. En dit begeleid door een fris Schevenings biertje, de heerlijkste wijnen en een verse koffie toe. Aan het einde van de avond waren onze buikjes meer dan blij.

Tot volgend jaar VISSCH!


Fotografie: Mark Rooker
Delen

Bekijk ook deze items

Buitengewone Scheveningers

We hebben een blog deze week dat je als muziek in de oren zal klinken. Je bent vast wel bekend met Popagenda Scheveningen. De organisatie achter vele succesvolle culturele events in ons mooie paradijs aan zee. Wij hadden het genoegen om een van de mannen achter deze organisatie te spreken!Even voorstellenAlexander Serban werkt al sinds januari 2012 als freelance tekstschrijver. In zijn eigen bedrijfje, de Mediacentrale, kan hij zijn liefde voor de taal en oprechte interesse in de mens kwijt. Sinds kort is hij ook nog freelance verslaggever bij AD Haagsche Courant!Zijn passie voor muziek, cultuur én Scheveningen leidde in...

Lees verder

Fotowedstrijd Oogje op Scheveningen

Maak je mooiste foto, volg ons, en tag ons gek (op Instagram)! De foto met de meeste likes word verkozen tot foto van de maand en met achtergrond informatie op onze site geplaatst. Eind 2017 wint de maker van de foto met de meeste likes onze fotowedstrijd! Doe je mee?Even voorstellenOp welke foto alle ogen gericht waren afgelopen maand? Nou op deze parel van Jop Hermans. Hij woont sinds een aantal jaar in Scheveningen, waar hij naar eigen zeggen een 'thuis aan zee heeft gevonden'. En dat horen wij graag, dat iedereen zich thuisvoelt in Scheveningen! Na zijn afstuderen, Lichamelijke...

Lees verder

Op pad met Els Pols

Wie kent haar niet? De, in Scheveningen, redelijk beroemde Els Pols! Ok misschien is dat een beetje overdreven, maar deze bezige bij is wel vaak te spotten in het walhalla aan zee. Is ze niet op een feestje dan is ze wel een bakkie aan het doen; de lokale horeca en Els zijn wel goede vrienden zeg maar. En de beste bakkies zet ze trouwens ook zelf, hier en daar als ze nog tijd heeft naast haar huidige werk. Of misschien heb je haar rond zien fietsen op een grote bakfiets volgeladen met kinderen? Ze werkt voor een plaatselijke kinderopvang...

Lees verder