Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Zomer in je bol

Een ode aan dit seizoen, een verheerlijking van de zweetdruppels op je bovenlip, de sproeten op je huid, zomerblonde lokken, voeten in het zand. Ja wij hebben hier bij Buitengewoon de zomer is onze bol. Onze favoriete dag met tropische temperaturen komt tot leven op ons blog.

Ontwaken

Het licht speelt op de muren en ik wil met haar mee. Het hangt in de lucht. Het wordt zo'n dag. Ja zeker weten, zo'n zomerse dag.

Nog een keer uitrekken en dan sta ik op. Wakker worden in Scheveningen, wat een geluk! Eerst ontbijten? Of een yogasessie aan zee.Mijn ogen nog vol zand, loop ik naar het strand. Na wat rekken en ook wat strekken, rommelt het in mijn buik. Een stapeltje pannenkoeken met fruit staat voor mijn neus.

Mijn favoriete iced coffee met havermelk er naast. Een slokje hier een hapje daar, dat kan allemaal bij The Shore. Ben ik wakker?

Mini vakantie

De zee lijkt een spiegel, die lonkt naar mij. Eerst een duikje in zee, kopje onder, voetjes eerst. Wakker! Tijd voor wat actie in de taxi.

Geen golven, dus dan een SUP. Peddel, peddel, peddel en plons. Nog een onverwachte duik krijg ik cadeau. Weer verder op mijn mini schip, knijp ik mijn ogen tot halve maantjes tegen de zon.

Schelpen zoeken in de branding, ik sta weer aan wal. Nog een kleine wandeling naar het havenhoofd en daarna het Haringhuisje voor een vis. Die nieuwe haring, die is niet mis.

Zullen we fietsen, naar Meijendel? Een stukje door het groen. Plassen met blauw water, ja laten we dat doen! Vakantie in eigen land.

Zonsondergang

Een hapje eten bij het Puntje, salade en een vis. Maar eerst wat kroketjes met kaas en spinazie, en een biertje wit.

We zitten met de voeten in het zand. Gaan we zo dansen bij Naturel? Nog even kijken naar het einde. Het einde van de dag. Zo'n dag wanneer ik blij ben, dat ik in Scheveningen wonen mag.

Het is stil, met ingehouden adem, zakt de zon naar benee. Ik hoor het bijna sissen, als hij valt in de zee. Wanneer was ik voor het laatst zo tevree?


Delen

Bekijk ook deze items

Op pad met Els Pols

Wie kent haar niet? De, in Scheveningen, redelijk beroemde Els Pols! Ok misschien is dat een beetje overdreven, maar deze bezige bij is wel vaak te spotten in het walhalla aan zee. Is ze niet op een feestje dan is ze wel een bakkie aan het doen; de lokale horeca en Els zijn wel goede vrienden zeg maar. En de beste bakkies zet ze trouwens ook zelf, hier en daar als ze nog tijd heeft naast haar huidige werk. Of misschien heb je haar rond zien fietsen op een grote bakfiets volgeladen met kinderen? Ze werkt voor een plaatselijke kinderopvang...

Lees verder

Buitengewone boswachter

De duinen van Scheveningen, je loopt wel eens door dit Nationale Park. Ja want dat is dit bijzondere natuurgebied. Een ecosysteem dat altijd in evenwicht moet blijven, en om dat te verzekeren krijgt ze de beste verzorging. Van wie? Een groot team van boswachters, vrijwilligers, ondernemers, overheden, en ga zo maar door. Wie beter te spreken dan iemand uit dat team en die eens in het zonnetje te zetten. Dus dames en heren, lieve lezers, hierbij het interessante interview met Mark Kras.Meer MarkMark is boswachter voor Staatsbosbeheer in een deel van het gebied Hollandse Duinen. Het gebied waar hij werkt...

Lees verder

Buitengewone Scheveningers: Rik Uiterwijk

Scheveningen heeft een aangezicht dat je niet snel vergeet. Maar andersom hebben we ook gezichten van mensen in Scheveningen, die je niet vergeet en overal ziet. Kortom gezichten van echte Scheveningers. Een goed voorbeeld hiervan is lokale held, surfer, en brandweerman Rik Uiterwijk. Het is hoog tijd dat wij deze waterman eens in het zonnetje zetten. Niet dat hij het nodig heeft, want deze man heeft jaarrond een lekker kleurtje!Een duikje in de geschiedenisRik Uiterwijk geboren in 1965, getogen in Den Haag. Samen met broer Jurjen, zus Tamar en twee lieve ouders woonde hij in de stad aan onze mooie...

Lees verder