Buitengewoon
Scheveningen

Spring has arrived

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Buitengewone herfstvakantie

De herfstwind die waait, en Scheveningen waait mee! Er is voor ieder wat te beleven in de herfstvakantie op ons mooie Scheveningen. Niet alleen zijn er activiteiten voor kinderen maar ook de ouders kunnen hun lol op met deze bruisende tips.

Op de plank

Het nieuwe schooljaar is inmiddels begonnen, maar gelukkig heb je wel iets heel leuks om naar uit te kijken! Je kan namelijk deze herfstvakantie op de planken bij Hart Beach of Aloha!

Tijdens een camp in de herfstvakantie draait het om lekker veel het water in om te surfen, maar ook buiten uitwaaien, ravotten, stormchasen en skate longboarden. Als het wat kouder is klinkt een warme chocomelk drinken bij de open haard ook niet verkeerd...

Bij zowel Hart Beach als Aloha kan je voor 3 of 5 dagen boeken voor de kids, en misschien zelf ook nog een surflesje meepakken?Actie aan zee

Als je wilt surfen maar ook nog heel veel andere sporten wilt proberen, dan moet je bij de Action Academy zijn!

Bij de Action Academy kunnen kids, onder begeleiding van enthousiaste en gecertificeerde instructeurs, vier dagen lang action sports beoefenen.

Je kan daar niet alleen surfen, maar ook klimmen, skaten, free runnen, zwemmen, tokkelen en nog veel meer.

Tja waarom inderdaad een sport leren, als je ze ook allemaal kunt beoefenen? Op basis van de weersomstandigheden maakt het enthousiaste team bij The Shore (surfles.nl) het ideale actieschema zodat de kids de week van hun leven hebben. En elke dag overheerlijk biologisch verantwoord eten erbij, dan kan je vakantie niet meer stuk.

Knutselen aan de kust

Ook aan de binnen activiteiten hebben wij gedacht tijdens de herfstvakantie. En wel met een uitzicht op zee natuurlijk.

Na succesvolle eerdere edities is er deze vakantie weer een Kidsfest. Voor sommige activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd. De kosten hiervoor variëren van 1 tot 10 euro.

Op 17 oktober kan je knutselen, workshops volgen, en heerlijk eten. Ook is er live muziek en natuurlijk veel gezelligheid.

Vooraf aanmelden is niet noodzakelijk. Ouders hoeven zich niet te vervelen tijdens het Kidsfest, want die kunnen genieten bij één van de gezellige foodtentjes op De Pier.

Happen in de herfst

En aanstaande zaterdag 14 oktober kan je de vakantie al goed beginnen bij Bayonne, zij organiseren het jaarlijkse Fete de Bayonne.

Hier wil je zeker bij zijn, kinderen en ouders kunnen genieten van dit eetfestijn. Want dat is het, heerlijke happen onder het genot van een glaasje sangria.

Wat dacht je van oesters, paella en tapas? Wij weten het wel, en zien je daar om 17.00 stipt (of een beetje mediterraans later).

Met een korreltje Salt

Deze tip moet je zeker niet met een korreltje zout nemen, want dit is een markt die je niet wilt missen. De Salt Market op de Pier!

Op 14 & 15 oktober staat DePier in Scheveningen weer vol met leuke kraampjes. Van hippe kleding tot mooie brocante meubelen, zelfgemaakte sieraden en lokale producten, schapenvachtjes, hapjes en drankjes en op zondag live muziek.

En geen zorgen want de op de Pier gevestigde bedrijven zijn uiteraard gewoon open voor het publiek en de toegang is geheel gratis.

Honden aan zee

Warm weer is ver te zoeken, maar voor onze trouwe viervoeters is dit goed nieuws. Ze mogen weer los rondlopen.

We hebben het natuurlijk over alle lieve honden van Scheveningen (en daarbuiten). De dag waar de hondenstaarten sneller van gaan kwispelen, de dag waarop zij hun benen weer mogen strekken en door het Scheveningse zand mogen rollen.

Tijd voor een event dat de honden in de spotlight zet; Honden aan Zee. Wat er te doen is? Bezoek verschillende stands en verwen jouw trouwe viervoeter met een nieuwe accessoires en heerlijke delicatessen. Ook zijn er genoeg activiteiten waar je hond aan mee kan doen die dag.

Muzee

Van dinsdag 17 tot en met donderdag 19 oktober worden er workshops ‘Vincent van Gogh in jezelf!’ gegeven voor kinderen van 4-12 jaar van 10.30 tot 12.00 en van 13.00 tot 14.30 uur.

Het Muzee in Scheveningen organiseert elke herfstvakantie weer de leukste activiteiten voor kinderen (en stiekem ook voor volwassenen).

Vincent van Gogh heeft ideeën voor zijn schilderijen opgedaan in Scheveningen. Tijdens de workshop leer je zijn schildertechniek gebruiken.

Je krijgt een schilderdoek en gaat zelf nadenken wat jij graag wil schilderen van Scheveningen. Bijvoorbeeld schelpen, zeedieren, het strand of de vuurtoren.

Je kunstwerk mag je uiteraard meenemen en een mooi plekje geven in je kamer. Reserveren kan via 070-3500830.

Meer Scheveningen

En mocht je geen van deze activiteiten leuk vinden? Dan raden wij je toch aan om op het strand te gaan spelen.

Of misschien is het Monkeybos, of lekker van de duin rollen. En met bladeren gooien in het Westbroekpark en mooie takjes verzamelen voor een herfststukje, dat kan ook.

Want buitenspelen dat is gratis, en daarna natuurlijk wel lekker met de familie een patatje eten. En als je je ouders wilt overhalen. Hebben wij nog wel een ontspannend arrangement voor ze klaarliggen...Dan heb jij daar geen kind meer aan!

Delen

Bekijk ook deze tips

Koekje erbij?

​Zoals je hier al hebt kunnen lezen, is er een buitengewoon leuk tentje geopend in de Keizerstraat. Dat is dus niks nieuws, maar wat wel nieuw is, is dat wij een leuke aanbieding voor jullie hebben. Dit natuurlijk in het kader van Scheveningen Zuivert! Lees snel even verder als je ook nieuwsgierig bent geworden, en als je houdt van koffie met zelfgemaakte koekjes (en wie houdt daar nou niet van).

Lees verder

De meivakantie op Scheveningen

De meivakantie zit vol kleine feestjes aan zee, voor groot en klein is er wat te doen. De zon laat zijn gezicht zien, dus een strandwandeling of tocht door de duinen is naast alle events ook een must. En na een drukke dag kan je natuurlijk een heerlijk hapje eten bij een van de vele strandtenten, plekjes aan de boulevard of misschien zoek je liever de Keizerstraat en omgeving op. Kom een kijkje nemen in de tips die de meivakantie tot een spetterend succes maken!

Lees verder

NK Beach Soccer

Het wordt heerlijk warm aanstaande woensdag, een perfecte dag dus voor buitensporten. Maar ook om te kijken! En dat komt mooi uit want het Nederlands Kampioenschap Beach Soccer wordt gehouden. In toernooivorm strijden de teams een weekend lang op het zand om nationaal kampioen te worden. Wil jij live getuige zijn van dit spectaculaire sportevenement? Kom dan naar The Hague Beach Stadium, pak een lekker koud drankje, smeer je in en juichen maar.

Lees verder