Buitengewoon
Scheveningen

From winter to spring!

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Buitenspelen

Weet je nog vroeger? Toen je geen afspraken hoefde in te plannen en je agenda niet overvol was. De dagen dat je gewoon bij elkaar kon aanbellen en vragen: "Kom je buitenspelen?". Die dagen waren leuk, en gevuld met belletje trekken, balletje trappen, verstoppertje, knikkeren en bellenblaas. Ook al is die tijd misschien voorbij, hij komt soms weer terug. En wel in juni, dus ben jij erbij?

Een dag terug in de tijd

Eens per jaar is de straat van de kinderen. Geen auto’s en fietsers, maar van stoep tot stoep ruimte om te spelen. Even terug in de tijd dus. Woensdagmiddag 14 juni is het alweer voor de 10e keer Nationale Buitenspeeldag. Dan is buitenspelen allesbehalve saai of onveilig. In heel Den Haag worden straten afgesloten en diverse plekken omgetoverd tot speelplek.De gemeente Den Haag, Jantje Beton en Nickelodeon hebben ouders en verzorgers, speeltuinen, scholen, jeugdclubs, belangenorganisaties en het verenigingsleven opgeroepen om te helpen van de stad één grote speelplek te maken. Hiervoor kon je een gratis vergunning aanvragen in april.

Maar niet getreurd, je kan nu gewoon meedoen aan alle activiteiten die er al georganiseerd zijn. Nog wel een tip voor alle mensen die al iets georganiseerd hebben: Mocht je straat worden afgesloten? Vergeet dan niet de buurtbewoners hiervan op de hoogte te stellen. Dit voorkomt ergernis en misverstanden.

Prijsvraag Buitenspeeldag Facebook en Instagram

Hoe leuk klinkt dit allemaal? En het wordt nog veel leuker. Speciaal voor de 10e Buitenspeeldag heeft de gemeente Den Haag een prijsvraag bedacht. Wat is de favoriete buitenspeelplek in Den Haag? Kinderen kunnen hun favoriete of meest bijzondere plek laten zien op Facebook of Instagram.

Hoe?

  • Upload de buitenspeelplek vóór 12 juni op Instagram of Facebook. Maak bijvoorbeeld een foto, video of rap.
  • Gebruik de hashtag #Buitenspeeldag2017DenHaag.

De prijs:

  • Een gondelrit in het reuzenrad op de Pier in Scheveningen.


Waar moet je zijn?

Zoals gezegd wordt de dag op verschillende plekken in de binnenstad en Scheveningen georganiseerd. Zoals bijvoorbeeld bij buurtcentra. Op Jantje Beton of Haagse Hopjes vind je meer informatie over de locaties.

Je kunt bijvoorbeeld terecht bij buurtcentrum Kommunika op de Havenkade of op de Westduinweg 38d voor stoepkrijten, een luchtkussen en nog meer van zulks!

De kracht van buitenspelen op de sociale, motorische en emotionele ontwikkeling van kinderen en hun leervermogen is ongekend. Dus zorg dat je erbij bent met je kinderen. Maar als jij behoefte hebt om je ook weer eens kind te voelen, ben je natuurlijk van harte welkom! Kom je ook buitenspelen?

Delen

Bekijk ook deze tips

Andere koffie

Het is altijd koffietijd, zeker op Scheveningen. En dat weet een van de beste barista's (misschien wel de beste) van Scheveningen, maar al te goed. Daarom gaat hij ook zijn eigen koffietent openen aan onze mooie kust. Als je een bakkie van Vincent hebt geproefd dan weet je, dat is nog eens andere koffie!

Lees verder

​Buitengewoon broodje

Een tijdje geleden kon je al lezen over de befaamde club Zo, beter bekend als sushi op een broodje. Maar jongens we hebben nu toch een broodje ontdekt, toch ook wel echt een aanrader. Dit leuke Italiaanse zaakje is al eerder op de buitengewone radar verschenen, maar we lichten natuurlijk graag nog meer toe. O en een kleine tip: Niet verder lezen als je maag al aan het rammelen is.

Lees verder

Het Scheveningen van Marcel Bosman

Marcel Bosman is General Manager van het iconische Kurhaus, maar bij welke andere Scheveningse ondernemers gaat hij nu graag langs?

Lees verder