Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

De paden op, de lanen van Scheveningen in

Wandelen is goed voor je, bewegen in het algemeen natuurlijk, maar waarom wandelen in het bijzonder? Hier onder een paar redenen waarom je nu je (stoute wandel) schoenen aan moet trekken, en hop het strand of de duinen van Scheveningen in moet duiken. En heb je nog wat inspiratie nodig qua routes? Klik dan nog maar eens even hier voor een aantal goed routes uit ons archief!


Kom in beweging

We zeiden het woensdag al: beweging is erg belangrijk en zeker in de winter! Dat werd nog maar eens benadrukt toen we hier op de redactie het volgende artikel lazen over wandelen. Hierin vertelt een hoogleraar waarom dit belangrijk is.”Het is eenvoudiger om de vraag 'waarom is wandelen goed?' om te draaien", zegt hoogleraar bewegingswetenschappen Peter Hollander van de Vrije Universiteit in Amsterdam. "Niet wandelen is namelijk niet goed. Ons lichaam is nu eenmaal zo ontworpen dat het zich snel aanpast aan activiteit, dus ook aan inactiviteit, aan nietsdoen. Bij het wandelen gebruiken we spieren en belasten we botten en kraakbeen, en dat alles met relatief weinig inspanning. Dus andersom, als je te weinig lichaamsbeweging krijgt, gaan je botten, je spieren en je kraakbeen snel achteruit." Lees het artikel hier nog even na als je meer wilt weten.

Natuurlijk zen

Meer botmassa, steviger kraakbeen, sterkere spieren, efficiënter afvallen, en een betere conditie zijn redenen genoeg om in de benen te komen. Maar misschien nog wel de beste reden, vonden wij, is een goed humeur! Je stemming verbetert zienderogen als je dicht bij de natuur staat, zonder alle prikkels van technologie om je heen. Even tot jezelf komen, helemaal tot rust, dat is een positief effect dat gelijk merkbaar is. Maar ook de aanmaak van gelukshormonen wordt gestimuleerd waardoor je (winter) depressie kan tegengaan. Meer over hoe belangrijk dichtbij de natuur staan is kon je al lezen in ons artikel over La Caldera.

En denk je nu, ja leuk zeg maar ik heb niemand om mee te wandelen? Je kan natuurlijk altijd meedoen met de training van Yogaseads waar wij over schreven om daar mensen te leren kennen die dezelfde interesse hebben. Of neem eens een kijkje bij Pierewaaien Scheveningen! En houd natuurlijk onze agenda in de gaten, want er zijn altijd wel activiteiten in Scheveningen die aansluiten bij andere interesses en goed samengaan met een ouderwets stukje wandelen over het strand! Dus de paden op, de lanen van Scheveningen in is het devies!

Delen

Bekijk ook deze tips

Yoga op de Pier

Wist je al dat je wekelijks je zen moment op de Pier kan pakken? Zweven boven de zee, dat klinkt toch best ok? Dit kan bij Personal Training at The Pier op het Zuid Eiland van de mooie Scheveningse Pier. Op deze prachtlocatie doe je mee aan flow lessen boven de Noordzee met uitzicht op de zee en het strand.

Lees verder

Blijf beweging met Buitengewoon

Ja daar zijn we weer met een buitengewone tip om in beweging te blijven. Want na al die culinaire tips aan het begin van de week, voelen wij ons verplicht om jullie wel fit te houden. Iets met de zomer komt eraan en dan wil iedereen op z'n paasbest er bij lopen in een bikini of zwembroek. En zo helpen wij je door de winterdip heen, toch? Althans daar hopen we op! Dus lieve mensen, heel erg veel lees en -beweegplezier!

Lees verder

Zen in je lichaam

Breng in februari wat meer balans in je lichaam met Body Talk! Wie wat waar? Lees nog even ons interview met Valentine Schuitema, de leukste Body Talk practitioner in Scheveningen (en Den Haag). Dan ben je weer een beetje op de hoogte, en we hadden jullie een leuke actie beloofd. Dus we voegen daad bij woord, lees even mee met deze buitengewoon leuke Scheveningen Zuivert aanbieding!

Lees verder