Buitengewoon
Scheveningen

Spring has arrived

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Een goede vangst

27 november 2017 - Je vist met deze tip zeker niet achter het net. En de vangst is een heerlijke Noordzee vis zonder fratsen. Al jaren is Weduwe van der Toorn een begrip op Scheveningen, dus laat de boel de boel en kom uit je luie stoel. Tijd om aan tafel te gaan bij dit juweeltje in de haven!

Een veilige haven

Het leuke aan dit restaurant is, is dat het niet alleen oud en vertrouwd is. Er is ook plek voor vernieuwing, weemoed in een nieuw jasje. Waardoor het de ontmoetingsplek blijft voor een stuk eerlijke Scheveningse vis. Jong en oud komen hier samen want er is voor ieder wat wils!

Havenrestaurant Weduwe J. van der Toorn kent een rijke Scheveningse historie. Met vele oorspronkelijke details in het interieur, alle ruimte voor de stamtafel, zitplaatsen aan de bar, gelegenheid voor private dining en met zicht op de haven. En voor ons maken die gezellige ouderwetse schoolstoeltjes het helemaal af!Je ziet precies waar de vis vandaan komt want je hebt uitzicht op de zee. Gelegen aan de haven, wordt de vis van de boot meerdere malen per dag rechtstreeks het restaurant binnengebracht, verser kan het niet.

Noordzee vis

Er zijn niet veel plekken meer waar je dagelijks de vers gevangen vis uit de Noordzee kan eten. En zeker niet de gerechten uit de oude doos in een nieuw (krokant) jasje gestoken.

Levensgenieters, dagjesmensen, bourgondiërs, bouwvakkers, kunstenaars, diplomaten en zelfs leden van het koninklijk huis vinden hun weg naar de heerlijke warme paling of spekbokking.

Vele inwoners van de binnenstad en ver daarbuiten bezoeken dit eerste Scheveningse visrestaurant voor een eerlijke Scheveningse vis zonder fratsen.

Wat dacht je van een cocktail van Noordzeegarnalen, of een Makreel à la Russe, gebakken schol met friet, salade en warme groenten? En als toetje een vlaflip misschien?

En geloof ons, het klinkt misschien alsof de geijkte gerechten worden geserveerd, maar toch hebben ze een vleugje meegekregen dat ze bijzonder maakt. Het zijn de details die de klassieker verheffen tot een buitengewoon heerlijk gerecht.

Dus begeef je richting de veilige haven van Scheveningen en ga weer eens langs op het hoekje bij de Weduwe. Een goede vangst is gegarandeerd!

Delen

Bekijk ook deze tips

Waar oud nieuw wordt

Heel Marktplaats afstruinen om tweedehands spullen te vinden is leuk, maar je vindt niet altijd wat je zoekt. En buiten dat (even tussen ons), zitten er een hoop gekken op die site. Dus even struinen in Scheveningen is ook niet verkeerd. Je hebt best een paar leuke 'vintage' winkels hier, zoals je al eerder hebt kunnen lezen. Maar nu is er op de Kanaalweg nog een pareltje van een winkel bij gekomen; Atelier 34bc!

Lees verder

Neem een duik

Iets meer dan een weekje geleden kon je nog gerust een duik nemen in de Noordzee, en liepen er mensen in korte broek over het strand. Inmiddels is dan toch echt de herfst begonnen, met vallende bladeren, gure wind en wilde zee. Dus waar kan je als zwemliefhebber dan naar toe om even de armpjes los te zwaaien? De Blinkerd in Scheveningen is dan een echte aanrader, ook voor de iets minder fanatieke zwemmer natuurlijk!

Lees verder

Zomervakantie in actie

De zomervakantie komt eraan, en dat betekent feest op Scheveningen! Want waar kan je nou beter naar toe gaan? Nergens toch? Precies gewoon op vakantie naar Scheveningen, waar het bruist van de sportieve activiteiten. En wat je deze zomer voor actie in de taxi kan verwachten, dat vind je hier. Dus kom in beweging en lees hier ons sportieve overzicht.

Lees verder