Buitengewoon
Scheveningen

Winter aan zee

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Een goede vangst

27 november 2017 - Je vist met deze tip zeker niet achter het net. En de vangst is een heerlijke Noordzee vis zonder fratsen. Al jaren is Weduwe van der Toorn een begrip op Scheveningen, dus laat de boel de boel en kom uit je luie stoel. Tijd om aan tafel te gaan bij dit juweeltje in de haven!

Een veilige haven

Het leuke aan dit restaurant is, is dat het niet alleen oud en vertrouwd is. Er is ook plek voor vernieuwing, weemoed in een nieuw jasje. Waardoor het de ontmoetingsplek blijft voor een stuk eerlijke Scheveningse vis. Jong en oud komen hier samen want er is voor ieder wat wils!

Havenrestaurant Weduwe J. van der Toorn kent een rijke Scheveningse historie. Met vele oorspronkelijke details in het interieur, alle ruimte voor de stamtafel, zitplaatsen aan de bar, gelegenheid voor private dining en met zicht op de haven. En voor ons maken die gezellige ouderwetse schoolstoeltjes het helemaal af!Je ziet precies waar de vis vandaan komt want je hebt uitzicht op de zee. Gelegen aan de haven, wordt de vis van de boot meerdere malen per dag rechtstreeks het restaurant binnengebracht, verser kan het niet.

Noordzee vis

Er zijn niet veel plekken meer waar je dagelijks de vers gevangen vis uit de Noordzee kan eten. En zeker niet de gerechten uit de oude doos in een nieuw (krokant) jasje gestoken.

Levensgenieters, dagjesmensen, bourgondiërs, bouwvakkers, kunstenaars, diplomaten en zelfs leden van het koninklijk huis vinden hun weg naar de heerlijke warme paling of spekbokking.

Vele inwoners van de binnenstad en ver daarbuiten bezoeken dit eerste Scheveningse visrestaurant voor een eerlijke Scheveningse vis zonder fratsen.

Wat dacht je van een cocktail van Noordzeegarnalen, of een Makreel à la Russe, gebakken schol met friet, salade en warme groenten? En als toetje een vlaflip misschien?

En geloof ons, het klinkt misschien alsof de geijkte gerechten worden geserveerd, maar toch hebben ze een vleugje meegekregen dat ze bijzonder maakt. Het zijn de details die de klassieker verheffen tot een buitengewoon heerlijk gerecht.

Dus begeef je richting de veilige haven van Scheveningen en ga weer eens langs op het hoekje bij de Weduwe. Een goede vangst is gegarandeerd!

Delen

Bekijk ook deze tips

Maak een ritje met de Tourist Tram!

Deze prachtige Tourist Tram rijdt sinds zaterdag 9 juli! De 60 jaar oude tram verbindt het centrum van Den Haag met het strand van Scheveningen. Met een ticket voor de Tourist Tram kun je de hele dag onbeperkt in- en uitstappen en zeker niet alleen leuk voor toeristen.

Lees verder

Beach-Fit Skiffa

En in het bos van al deze trainers, staat 1 boom van een vent(je) die het toch echt om iets anders laat draaien in zijn training. Daan Verver is met zijn creatieve manier van training geven, meer een entertrainer dan een trainer. Bij Beach Fit Skiffa wordt naast zweten en rennen ook heel wat afgelachen. Goed voor je buikspieren en je gelukshormonen, als je het ons vraagt.

Lees verder

Italiaanse sferen

Er is weer een nieuwe plek waar je in buitenlandse sferen kan verkeren. Scheveningen herbergt schatten van plekken om te eten, ook buiten het bruisende centrum. Vlakbij het Scheveningse Bos en het Westbroekpark bevindt zich de Gran Tour in Italia. Reis mee door een keuken vol verse pasta en nog veel meer heerlijks, basta!

Lees verder