Buitengewoon
Scheveningen

Winter aan zee

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Een goede vangst

27 november 2017 - Je vist met deze tip zeker niet achter het net. En de vangst is een heerlijke Noordzee vis zonder fratsen. Al jaren is Weduwe van der Toorn een begrip op Scheveningen, dus laat de boel de boel en kom uit je luie stoel. Tijd om aan tafel te gaan bij dit juweeltje in de haven!

Een veilige haven

Het leuke aan dit restaurant is, is dat het niet alleen oud en vertrouwd is. Er is ook plek voor vernieuwing, weemoed in een nieuw jasje. Waardoor het de ontmoetingsplek blijft voor een stuk eerlijke Scheveningse vis. Jong en oud komen hier samen want er is voor ieder wat wils!

Havenrestaurant Weduwe J. van der Toorn kent een rijke Scheveningse historie. Met vele oorspronkelijke details in het interieur, alle ruimte voor de stamtafel, zitplaatsen aan de bar, gelegenheid voor private dining en met zicht op de haven. En voor ons maken die gezellige ouderwetse schoolstoeltjes het helemaal af!Je ziet precies waar de vis vandaan komt want je hebt uitzicht op de zee. Gelegen aan de haven, wordt de vis van de boot meerdere malen per dag rechtstreeks het restaurant binnengebracht, verser kan het niet.

Noordzee vis

Er zijn niet veel plekken meer waar je dagelijks de vers gevangen vis uit de Noordzee kan eten. En zeker niet de gerechten uit de oude doos in een nieuw (krokant) jasje gestoken.

Levensgenieters, dagjesmensen, bourgondiërs, bouwvakkers, kunstenaars, diplomaten en zelfs leden van het koninklijk huis vinden hun weg naar de heerlijke warme paling of spekbokking.

Vele inwoners van de binnenstad en ver daarbuiten bezoeken dit eerste Scheveningse visrestaurant voor een eerlijke Scheveningse vis zonder fratsen.

Wat dacht je van een cocktail van Noordzeegarnalen, of een Makreel à la Russe, gebakken schol met friet, salade en warme groenten? En als toetje een vlaflip misschien?

En geloof ons, het klinkt misschien alsof de geijkte gerechten worden geserveerd, maar toch hebben ze een vleugje meegekregen dat ze bijzonder maakt. Het zijn de details die de klassieker verheffen tot een buitengewoon heerlijk gerecht.

Dus begeef je richting de veilige haven van Scheveningen en ga weer eens langs op het hoekje bij de Weduwe. Een goede vangst is gegarandeerd!

Delen

Bekijk ook deze tips

Brainstormen aan boord van Tall Ship Minerva

In Scheveningen vind je een heel scala aan mogelijkheden om met je collega's te dineren, aan teambuilding te doen of te brainstormen. In de duinen, op het strand, in de haven of aan zee. Zoek je echt een speciale entourage voor je teambuilding evenement, bedrijfsuitje of vergadering in Scheveningen? Dan stap je aan boord van de Minerva!

Lees verder

DVD Festival aan zee

Dit weekend gaat het zonnetje schijnen op Scheveningen, want het Dromen, Voelen, Doen Festival komt terug! Een programma vol muziek, dans, sport, workshops, gezondheid en meer. Sleep al je vrienden en familie mee, voor een spetterend festival aan zee.

Lees verder

Broodje sushi verhalen

We verwennen jullie natuurlijk elke week met tips over de leukste plekjes, events of activiteiten in Scheveningen. Maar soms komt er een hapje of drankje voorbij dat de spotlight verdiend vanwege smaakpapillen strelende kwaliteiten. Zo ook de club ZO, de koning onder de clubsandwichen, het neusje van de zalm, kwijl even mee met de sushi uit het knuistje

Lees verder