Buitengewoon
Scheveningen

Winter aan zee

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Een stukje Surinaams op Scheveningen

16 januari 2018 - Op deze regenachtige dagen is eten extra belangrijk. En zin om te koken op dit soort dagen heb je misschien ook niet altijd. Gelukkig valt er op Scheveningen van alles te happen, meer dan haring. De tip van deze week is iets exotischer dan onze geliefde vis, maar zeker niet minder lekker. Als de zon niet op Scheveningen schijnt dan halen we hem toch gewoon in huis? En wel met het lekkerste eten uit Suriname op Scheveningen.

Surinaams eten

De tongstrelende gerechten uit Suriname zijn een smeltkroes van de beste gerechten uit de hele wereld. Geen saai bordje eten dus!

Met z'n talloze bevolkingsgroepen is Suriname al eeuwenlang een multiculturele samenleving met heel veel verschillende gerechten.

En door de vreedzame multiculturele Surinaamse samenleving, zijn de verschillende bevolkingsgroepen elkaars gerechten en ingrediënten gaan gebruiken en beïnvloeden waaruit weer nieuwe Surinaamse gerechten zijn ontwikkeld.Wat voor gerechten dat zijn? Denk aan Roti, Kip Masala, Pom, Saoto, Snesie Foroe, of Moksie Metie. En wat dacht je van bara? Allemaal even lekker kunnen wij je vertellen!

Surinaams op Scheveningen

Op Scheveningen een broodje warme kip halen? Dan moet je zeker bij Jessy snacks en roti place zijn.

In de Badhuisstraat vind je hier dus de lekkerste broodjes en andere Surinaamse happen. En goed nieuws: ze bezorgen ook! Dus je hoeft niet eens de deur uit in de winter storm.

En voor een heerlijke Roti kip in Surinaamse masala kan je tegenwoordig ook terecht in de Keizerstraat. Daar zit Warung 00597. Hier wordt alles met liefde vers klaargemaakt door de eigenaresse.

Het is wel even zoeken naar dit tentje want het is klein (maar fijn). Een goed orientatiepunt is dan ook de Albert Heijn, daar zit hij namelijk naast.

Dus al trek gekregen in een Bara kip, of wat kousenband? Dan weet je nu waar je zijn moet op Scheveningen! Eet smakelijk!

Delen

Bekijk ook deze tips

Yoga op de Pier

Wist je al dat je wekelijks je zen moment op de Pier kan pakken? Zweven boven de zee, dat klinkt toch best ok? Dit kan bij Personal Training at The Pier op het Zuid Eiland van de mooie Scheveningse Pier. Op deze prachtlocatie doe je mee aan flow lessen boven de Noordzee met uitzicht op de zee en het strand.

Lees verder

Het was weer weekend

Een veelbewogen weekend zo kan je afgelopen weekend wel noemen. Dus daar wilden wij wel wat extra woorden aan vuilmaken. Het begon allemaal vrijdag met Live at the Beach; een groots opgezet strandconcert met vrijdag Golden Earring in de hoofdrol. Dit was een zeer geslaagd concert waar je stiekem nog een beetje van kon meegenieten op een bankje op de duin (niet verder vertellen).

Lees verder

Hardlopen met Rosalie

Een duwtje in de rug, een windje mee, soms heb je het even nodig. Wind daar hebben we de komende tijd vast genoeg van in Scheveningen. Maar omdat hij niet altijd mee zit, hier een duwtje in de rug van Rosalie. Een geboren en getogen Scheveningse, die houdt van hardlopen. Tips van deze topper!

Lees verder