Buitengewoon
Scheveningen

From winter to spring!

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Een winters menu

12 december 2017 - De eerste sneeuw is gevallen en de warme chocolademelk vliegt over de toonbank. Om over de kaasfondue nog maar te zwijgen...Ja we hebben net als jij zin in lekkere winterse happen! En omdat wij de beroerdste niet zijn, hebben we alle buitengewone winterse happen voor jullie geproefd en die op een rijtje gezet. Het winter menu op Scheveningen staat vast, het water loopt je in de mond aan zee!

Warme chocolademelk

Een essentieel drankje voor de winter is warme chocolademelk. Want was is er nou lekkerder na een wandeling aan het strand dan dit gloeiende goedje?

Je raadt het misschien al; de lekkerste warme choco kan je krijgen (volgens ons) bij Meneer Chocola! Ze doen hier chocolade van jouw keuze in een beker en overgieten dit met warme melk. Nog een dot verse slagroom erop? Zo kom je de winter wel door dachten wij.

En voor de echte chocolade liefhebber; neem er nog een heerlijke stuk huisgemaakte chocolade taart bij.Perfecte Pannenkoeken

The Shore is helaas even met vakantie, dus op die heerlijke pannenkoeken moet je even wachten tot de zomer.

Maar we hebben natuurlijk nog meer ijzers voor jullie in het vuur! Je kan namelijk ook langs het Pannenkoekenhuisje op de boulevard. ’t Pannenkoekenhuisje, daar kan je het hele jaar terecht! Een verwarmd terras op de boulevard met een prachtig uitzicht op zee, wat wil je nog meer?

Ook kan je in de haven terecht bij Oma Toos! Heerlijke no nonsense Hollandse gerechten, om je vingers bij af te likken. Van stamppot tot poffertjes en pannenkoeken, zo kom jij de winter wel door toch?

Warme winter soep

Soep is een perfect gerecht om mee op te warmen in de winterse kou. Maar je hebt misschien niet altijd zin om zelf verse soep te maken. Dan raden wij je bij deze aan om langs de Zo te lopen.

De Zo heeft namelijk de lekkerste pompoen wortel soep die wij hebben geproefd, ooit. Verse warme soep met een stukje naanbrood ernaast, is alles wat je nodig hebt na een winterse wandeling.

Kaasfondue

Wist je dat je bij Hart Beach terecht kan voor een hartverwarmende fondue? Een uitgebreid plateau met heerlijkheden die je in de gesmolten kaas kan dopen.

Ook heeft Hart Beach andere winterse gerechten op de kaart gezet, en je kunt er tegenwoordig een heerlijk wijntje of biertje bij drinken.

En na een winterse wandeling op het strand is het toch heerlijk om bij te komen met een uitzicht op zee vinden wij. Of misschien ben je wel zo dapper om voor de fondue nog even een duikje, met of zonder surfboard, te nemen.

Een verrassing

Een andere perfecte tip om deze winter door te komen, is het verrassende pop up restaurant van Durq! Alles is daar lekker dus laat je verrassen.

Maar omdat de wintermaanden ook nooit de goedkoopste zijn met cadeautjes, feesten en veel eten, kan je altijd aanschuiven bij Durq. Op woensdag eet je daar een overheerlijke maaltijd voor een prikkie, wel even reserveren voordat je aan tafel gaat, en je handen wassen.

Stoofschotel

Bij de Snoeshaen in de Keizerstraat eet je de allerlekkerste rode linzenstoofpot. En nog vergetarisch ook!

Hij is gevuld met kikkererwten, tomaat, citroen, kaneel, rucola, rode linzen, en afgetopt met saffraanhangop en granaatappelpitjes. Geloof ons; het perfecte wintermaal in deze gezellige kroeg verlicht de donkere dagen.

We kunnen nog wel even doorgaan, maar ja je keuze is nu al moeilijk genoeg gemaakt. Misschien komen we in januari wel met een vernieuwd buitengewoon menu, gewoon om dat het kan. Eet smakelijk!Delen

Bekijk ook deze tips

Het zee cafe

Een echte zeeman houdt wel van borreltijd, maar andere mensen ook dus daarom deze week een gezellige tip. Zo kom je nog even de laatste koude dagen door, en houdt je jezelf warm op Scheveningen. En Scheveningen wordt verblijd met een nieuw cafe, dus lees snel even mee!

Lees verder

Pretty Face voor een prikkie

Beautysalon Pretty Face zit nu bijna een jaar op de Zandvoortstraat. Misschien herinner je je Sanne nog van ons artikel ‘Meet Sanne’? De salon staat voor een hoge kwaliteit, wat wel betaalbaar is voor iedereen. Met de aanwezigheid van Sanne staat de salon voor een warme, professionele en perfectionistische manier van werken. Omdat iedereen deze koude dagen wel wat warmte kan gebruiken, hebben wij een hele leuke aanbieding geregeld in het kader van ‘Scheveningen Zuivert’.

Lees verder

De Scheveningse Herfstvakantie Hotspots

De blaadjes vallen van de bomen, de wind waait over het strand, het is weer tijd om je dikke truien en jassen weer uit de kast te halen, want de herfst is in het land! Heerlijk uitwaaien op het strand, genietend van de laatste zonnestralen. Vliegeren, surfen, in het reuzenrad, warme choco met slagroom, ja Scheveningen is een paradijs voor kinderen. En dat komt goed uit, want de herfstvakantie komt er aan. Wat zijn alle hotspots voor jullie koters deze vakantie? Zoek niet verder, je hebt ze gevonden en graag gedaan!

Lees verder