Buitengewoon
Scheveningen

Winter aan zee

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Eetbare tuin 'Eden' in het Westbroekpark

In het Westbroekpark is een uniek concept bloeiende, namelijk de eetbare tuin 'Eden'! Op Den Haag FM vertelt initiatiefnemer Wessel Tiessens waarom hij dit idee tot uitvoering brengt. "Ik zat hier vaak met mijn kinderen en dacht waarom kan ik hier geen cappuccino halen?” Toen de gemeente een prijsvraag uitschreef voor het park reageerde Wessel natuurlijk, met een plan waar hij een jaar lang aan werkte. De moeite loonde, want hij won en nu mag hij het park huren van de gemeente. Er staat vanaf nu elke woensdagmiddag en weekend een foodtruck waar mensen eten en drinken kunnen kopen. De moestuin en de kas zijn in de eerste helft van 2017 gereed.

“Dit wordt een mooie plek met een restaurant, terras en een moestuin waar mensen met een geestelijke beperking zorgen dat het eten uit de tuin op de borden van de gasten terecht komt”, zegt Tiessens. “De reacties zijn overweldigend enthousiast. Mensen zijn verrast over hoe idyllisch het hier is. Dit stukje grond is lang verwaarloosd maar het is een prachtige plek. Wij werken hier aan een klein paradijs.”

Bron: http://denhaagfm.nl/2016/04/16/eetbare-tuin-eden-g...
Delen

Bekijk ook deze tips

Floaten via je werkgever

Naast de wellness beleving is floaten het meest geschikte middel om snel en doeltreffend het stress niveau te verlagen. Steeds meer werkgevers en collectiviteiten ontdekken en onderkennen de resultaten van floaten.

Lees verder

Een sportief overzicht

De dagen worden kouder, en de nachten langer. De drang om de bank te hangen met een dekentje en een kopje thee wordt hierdoor groter. De zin om de sporten, die wordt helaas, je raadt het al, kleiner. Om je lichaam de winter door te helpen hebben wij alle activiteiten die je in beweging brengen op een rijtje gezet. Sporten op Scheveningen was nog nooit zo leuk!

Lees verder

Visseropera Harde Handen

De opening van het theaterseizoen wordt een typische Scheveningse: visseropera Harde Handen opent in het Zuiderstrandtheater.

Lees verder