Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Herfstvakantie in Scheveningen!

Op 19 oktober is het feest voor kinderen op de basisschool: na de zomer is de eerste vakantie alweer een feit namelijk de herfstvakantie! Ideaal om nog even wat mooie dagen op het strand mee te pakken (veel strandtenten staan nog tot eind oktober). Natuurlijk wil je liever niet dat je kind uren voor vierkante schermpjes spendeert en daarom organiseren de Scheveningse musea genoeg leuke en leerzame activiteiten die het ideale dagje uit vormen. Je hebt geen kind meer aan ze!

Muzee
Vuurtoren versieren


Creatieve kids kunnen hun hart ophalen in Muzee. Daar mogen ze naar eigen inzicht een vuurtoren versieren. En die hoeft heus niet per se rood te zijn. Na het knutselen is er vast nog wel tijd voor het maken van een speurtocht of een zoekactie naar de mooiste schelpen van het museum.

Di. 20/10, 10.30 - 12.00 & 13.00 - 14.30
Woe. 21/10, 10.30 - 12.00 & 13.00 - 14.30
Do. 22/10, 10.30 - 12.00 & 13.00 - 14.30

Let op: je moet reserveren via 070 3500830/deelname kost 6 euro en dat is inclusief toegang voor het kind en 2 begeleiders.

Museum Beelden aan Zee
Maak je eigen penning


Voor veel kinderen is de beeldhouwkunst iets te abstract. Breng het tot leven! Tijdens de workshop penning maken ontdekken ze in de Gipsotheek aan Zee hoe ze deze munt moeten maken. Het staat symbool voor een bijzonder moment of persoon in je leven. Meteen stof om over na te denken dus! Tijdens het drogen van de penningen neemt de museumdocent de kinderen mee om ze te leren over het werken met gips en al wat daarbij komt kijken. Daarna is het natuurlijk tijd om je eigen meesterwerk te bekijken!

Dinsdag 20 okt 10.00-12.00u (6-12 jaar)
Dinsdag 20 okt 14.00-16.00u (8-12 jaar)
Woensdag 21 okt 10.00-12.00u (6-12 jaar)
Woensdag 21 okt 14.00-16.00u (8-12 jaar)
Donderdag 22 okt 10.00-12.00u (6-12 jaar)
Donderdag 22 okt 14.00-16.00u (6-10 jaar)

Let op: ook hier is reserveren verplicht via 070 3589076 of educatie@beeldenaanzee.nl Vermeld de naam van het kind, leeftijd en naam & telefoonnummer van het contactpersoon. Geef ook aan welke dag je kiest (let op de leeftijd!).

Omniversum
Elk uur een andere film


Kick back and relax. Bij het Omniversum nemen ze dat heel serieus. In plaats van zittend kijken naar de leukste en meest interessante films, lig je lekker met je kinderen op je rug. Het indrukwekkende scherm neemt je mee in de wereld van de mooiste natuurtaferelen of kinderfilms. Ook zonder kinderen is het Omniversum genieten overigens. Zelfs de meest geavanceerde flatscreen tv kan niet tippen aan hoe de spannende documentaires op dit doek getoond worden.

In de herfstvakantie is het Omniversum dagelijks open van 09.30 tot 21.00 en wordt er elk uur een andere film getoond. Houd de programmering in de gaten op de website!

Een kijkje achter de schermen bij Billy Elliot

Altijd al een kijkje willen nemen achter de schermen van het AFAS Circustheater? Grijp dan nu je kans! In de herfstvakantie verzorgt het AFAS Circustheater diverse rondleidingen voor jong en oud. Tijdens de rondleiding kom je op plaatsen die normaal gesproken niet toegankelijk zijn voor publiek. Verplaatst je in de rol van Billy Elliot op het toneel, doe een dansje in de repetitieruimte, gluur naar binnen bij de artiestenfoyer en bewonder alle kostuums, pruiken en decorstukken van dichtbij!


Delen

Bekijk ook deze tips

Lunchzaken

Dat eten een belangrijk onderdeel van de dag is, begrijpen wij maar al te goed. Daarom hebben wij voor onze lezers de maand juni een aanbieding geregeld om je vingers bij af te likken. We hebben vooral gedacht aan alle mensen die met dit weer binnen moeten zitten.

Lees verder

Een gekroonde voorstelling

Een Haags accent, het koningshuis en wat lucky shots. Dit zijn de ingrediënten voor Lucky TV! Als je de avonturen van Willy en Max niet helemaal hebt meegekregen, raden wij je aan om toch even in het archief van De Wereld Draait Door te duiken. Daar kan je je uren onderdompelen in de grappige filmpjes. Maar die zijn niet alleen meer te zien op TV, namelijk al een tijdje in het Zuiderstrandtheater. En daar blijven ze nog een maand, dus als je snel bent...

Lees verder

Pretty Face voor een prikkie

Beautysalon Pretty Face zit nu bijna een jaar op de Zandvoortstraat. Misschien herinner je je Sanne nog van ons artikel ‘Meet Sanne’? De salon staat voor een hoge kwaliteit, wat wel betaalbaar is voor iedereen. Met de aanwezigheid van Sanne staat de salon voor een warme, professionele en perfectionistische manier van werken. Omdat iedereen deze koude dagen wel wat warmte kan gebruiken, hebben wij een hele leuke aanbieding geregeld in het kader van ‘Scheveningen Zuivert’.

Lees verder