Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Ijsbaden in actie

Het wordt weer kouder op Scheveningen, en de maand september zelfs ijskoud. Met onze aanbieding van het Ijsbadhuis zit jij er straks warmpjes bij! De koude is bij uitstek een oer-element om jouw wilskracht, angsten en overtuigingen op de proef te stellen. Het IJsbadhuis werkt met deze 3 krachtige peilers uit de Wim Hof Methode.

Een stukje geschiedenis

Het Ijsbadhuis is opgericht door Angelique, ze kwam zelf vier jaar geleden in contact met Wim Hof en zijn methode. Na een week in Polen allerlei ontberingen te hebben doorstaan, kan ze uit ervaring spreken.

Sterker nog…het zette haar wereld op zijn kop! Ze ging met een groepje fanatiekelingen in zee zwemmen en zag om zich heen de helende effecten van koudeblootstelling, bewust ademen en focustraining. Zowel psychisch als fysiek gebeurden er kleine wonderen!En die wonderen zijn de wereld nog niet uit, en gebeuren nog steeds op de Badhuisstraat! Je kan het nu zelf gaan ondervinden, en dankzij onze leuke actie blijf je er nog warmpjes bij zitten ook.

Ijskoude aanbieding

De locatie bevat een mooie meditatieruimte, er zijn ook omkleed ruimtes en douche mogelijkheden. Ook is er een mooie binnenplaats waar het hele jaar door een ijsbad aanwezig is.

Hier is een workshop op je aan het wachten, met een fikse korting. Die ijskoude korting is maar liefst 15 % als je zegt dat je via Buitengewoon Scheveningen komt! Zo ga je goed voorbereid de winter tegemoet.

Wat leer je tijdens de workshop?

- Hoe het lichaam en geest in balans te brengen.

- Beter verloop bloedcirculatie en uithoudingsvermogen spieren creëren.

- Beter leren om te gaan met de koude door beter bewustwording en focus.

- Hoe het concentratievermogen en doelgerichtheid te ontwikkelen.

- Meer vertrouwen krijgen in eigen kunnen en dit bewust te ervaren.

Ze beginnen met de uitleg en kennismaking van de eerste twee componenten van de Wim Hof Methode, dit zijn de ademhaling en focus.

Ook bij dit gedeelte word je al uitgedaagd om je grens op te zoeken buiten het comfortabele gebied van je kunnen. En toch zal je dit als een prachtige en leerzame ervaring beleven.

Je hebt je dan eigenlijk al voor op het derde component voorbereid ‘de koude prikkel”. Daarna maak je je eerste duik in het ijsbad, maar niet voordat je het maximale aantal ademloze push ups hebt gedaan.

Dan is het tijd voor een lichte lunch break om even bij te komen.

Na de break zullen ze je nog meer vertellen over de Wim Hof Methode en gaan ze jou verrassen met mooie fysieke uitdagingen. Waarbij je je geen zorgen hoeft te maken dat je te ver je eigen grenzen over gaat.

De gehele workshop zal er koffie, thee en fruit beschikbaar zijn. Je zult zo fris als een hoentje de workshop weer verlaten. Dus ga in de maand september ook de kou in op Scheveningen zodat je er weer warmpjes bij zit!


Delen

Bekijk ook deze tips

Nieuwe campagne van start: 'Aan zee is het net werken'

'Aan zee is het net werken' is de nieuwe campagne van Stichting Marketing Scheveningen. Het is de tweede campagne die voor het regionale MKB is ontwikkeld in het kader van de activatie van de relatief rustige maanden op Scheveningen van september tot juni. Scheveningen Zuivert - 365 dagen ontspannen aan zee, de eerste campagne, werd in het najaar van 2016 gelanceerd. Als tegenhanger van de welbekende heisessie, vind je op Buitengewoon Scheveningen onder Scheveningen Zakelijk - Aan zee is het net werken, een overzicht met uiteenlopende strandsessies.

Lees verder

Een straaltje zon

Een straaltje zon extra kunnen we allemaal wel gebruiken deze maand januari, om maar even met de Nederlandse deur in huis te vallen. Niet alleen is lekker veel buiten zijn ondanks het gure weer een goed idee, ook kan de juiste voeding veel helpen bij het welzijn van ons mensen! Dus kom eerst lekker pierewaaien en wandel daarna even langs onze fantastische Biowinkel de Zonnestraal in Scheveningen.

Lees verder

See Lab, een droom met een plan!

Culturele broedplaats See Lab opent dit najaar haar deuren en geeft Scheveningen een boost op het gebied van kunst.

Lees verder