Buitengewoon
Scheveningen

Winter aan zee

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Koele kust

7 december 2017 - De boulevard van Scheveningen en het Kurhausplein zijn weer veranderd in een winterwonderland. De ijzige sferen doen desalniettemin alle harten smelten. De hele winter door kan je weer roetsjen, glijden, lachen, kijken en ijspret beleven bij het coolste event van deze periode; Cool Event.

Cool Event Scheveningen

Het Cool Event keert ieder jaar weer terug naar het Kurhaus plein, de Boulevard en de Pier! Niet alleen zorgt het voor veel ijspret en gezelligheid, ook kan je sportief bezig zijn.

Zo worden er naast alle dagelijkse onderstaande activiteiten ook bootcamps op ijs georganiseerd. Dus begeef je op glad ijs en kom in beweging.

Naderhand kan je jezelf verwennen bij het winterrestaurant met een warm hapje of drankje. Of misschien duik je liever nog even in een ijsbad onder begeleiding? Brrrr!Ijzige sculpturen

Een tour door de Ice Expo is een leuke interactieve beleving voor de hele familie, die je meeneemt langs alle Scheveningse hoogtepunten van toen en nu. Het thema is 200 jaar Scheveningen, als aanloop naar de Feest aan zee viering komend jaar.

Laat je meevoeren langs de expositie van ijsbeelden en ontdek Scheveningen op unieke wijze. De ijsbeelden tentoonstelling is dit jaar grootser dan ooit, met ruim 500 m² Ice plezier kom je ogen te kort!

De Ice Expo is te vinden op het strand van Scheveningen naast De Pier. Je kunt de expo zien tot en met 14 januari 2018, dus laat deze ijskunst niet in de kou staan en wandel er even langs.

Schaatsen op Scheveningen

Schaatsen tussen de lichtjes in hartje Scheveningen? Dat kan want het Kurhausplein is weer omgetoverd tot een schaatsbaan.

Deze top locatie biedt 600m2 schaatsplezier op een overdekte ijsbaan voor het Kurhaus hotel in Scheveningen.

Je kunt je iedere dag van de week van ’s ochtends tot ’s avonds schaatsen. En mocht je het te koud krijgen, rust dan even uit op het verwarmde terras van het winterrestaurant. Tot en met 21 januari ben je meer dan welkom in dit winterse wondere land.

Roetsjen op de boulevard

Glijden over het ijs? Dit kan op de boulevard van Scheveningen! En wel naast de Pier op de boulevard van Scheveningen, hier staat een mega grote Ice Roetsjbaan.

Op tubes glij je zo naar de beneden de boulevard op, gegarandeerde glijpret! De Ice Roetsjbaan is leuk voor jonge en oudere kinderen, veiligheid staat voorop dus je moet wel een helm op.

Het belooft kortom weer een hartverwarmende winter te worden met al deze ijskoude pret. Aan het prachtige Cool Event zal het in ieder geval niet liggen!

Delen

Bekijk ook deze tips

La douce Scheveningen

De koude decembermaand staat bijna voor de deur. En hoewel we het een weekje geleden over het belang van beweging hadden, onderschat ook de kunst van het stilzitten en genieten niet. Dat gaat vaak goed samen (vooral in december) met een heerlijke versnapering. Dus hier alvast een bourgondisch tipje om de dag weer mee door te komen. Niet alleen is deze tip vers van de pers, maar ook nog eens vers van de gers!

Lees verder

Gek op bloemen

De vogeltjes fluiten (of de meeuwen krijsen eigenlijk), alles groeit en bloeit, en de zon schijnt weer wat vaker. Krijg jij daar ook zo’n zin van om de lente in huis te halen? Wij wel anders wel. Helemaal hortensia, of misschien voel je meer voor een blauwe druif, ook narcissen en tulpen mogen gezien worden. Daarom hebben wij een overzicht gemaakt van waar je in Scheveningen moet zijn, als je ook gek bent op bloemen, en planten.

Lees verder

Snuisterijen

Je vast al te wachten op weer een nieuwe tip om je weer eens even richting de Keizerstraat te begeven. Gelukkig hebben wij die voor je, er komt namelijk een feestje aan! Een feestje? Ja zeker, want ons eigen echte Scheveningse 'live-Marktplaats' winkeltje bestaat op 1 februari (dat is morgen al), 1 jaar!

Lees verder