Buitengewoon
Scheveningen

From winter to spring!

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Maak een ritje met de Tourist Tram!

Deze prachtige Tourist Tram rijdt sinds zaterdag 9 juli! De 60 jaar oude tram verbindt het centrum van Den Haag met het strand van Scheveningen. Met een ticket voor de Tourist Tram kun je de hele dag onbeperkt in- en uitstappen en zeker niet alleen leuk voor toeristen.

Tijdens de rondrit langs de vele toeristische attracties en bezienswaardigheden krijg je via een audiotour, beschikbaar in verschillende talen, van alles te weten over Den Haag. Ook in het Haags!

Alleen in het weekend
De Tourist Tram rijdt elke 30 minuten op zaterdag en zondag van 9 juli t/ 25 september tussen 09:30 en 17:30 uur van de Haagse binnenstad naar het Scheveningse strand. De route heeft een totale lengte van 16 kilometer, en wordt gereden binnen 55 minuten. Voor deze nieuwe toeristische tramroute gebruikt het Haags Openbaar Vervoer Museum uitsluitend voertuigen uit de jaren '50 met een klassieke, Haagse kleurstelling: crème-geel met groene biezen.Route met 14 haltes waar je in of uit kunt stappen
De route begint naast de Grote Kerk in het centrum van Den Haag en rijdt via een rondje door de binnenstad naar zee. Op de terugweg neemt de tram de route via het Statenkwartier en het Zeeheldenkwartier om uiteindelijk op het Kerkplein weer te eindigen. Tijdens de route passeert de tram tal van toeristische attracties en bezienswaardigheden, zoals Paleis Noordeinde, Escher in Het Paleis, Binnenhof, Mauritshuis, Panorama Mesdag, Vredespaleis, Madurodam (stukje lopen), SEA LIFE Scheveningen, Kurhaus, Pier, Scheveningen Haven, Gemeentemuseum en de Paleistuin.

Kaartjes
Voor de historische tram zijn er verschillende tickets te koop. Met een dagkaart kan de gehele dag onbeperkt met de Hop-on Hop-off tram worden gereisd. Met een weekendkaart geldt dit voor twee dagen. Kaarten kunnen gekocht worden bij de tram zelf (contant, PIN en creditcard), bij de VVV, op Centraal Station en Hollands Spoor, en in 2017 ook online. Naast de trambestuurder is in elke Tourist Tram een gastheer aanwezig die zorg draagt voor de ontvangst van reizigers, vragen beantwoordt, informatie geeft en kaartjes verkoopt.

  • dagkaart - 14 euro
  • tweedagenkaart - 18 euro
  • tweedagen kinderkaart (4 t/m 11 jaar) - 5 euro

Foto Maurice Haak

Delen

Bekijk ook deze tips

Roxyfitness give away

Zin om een beetje actie in de benentaxi te brengen? Dat komt dan goed uit, want wij mogen weer een cadeautje weggeven van Hart Beach. In september en oktober organiseert Hart Beach Quiksilver Surfschool vier keer op zaterdagochtend dé Roxy Run – SUP -Yoga mini triathlon.

Lees verder

Slapen en chillen aan het strand

Chillen en slapen aan het strand. Bij Jorplace Beach Hostel kan het!

Lees verder

November Mindful Running

Kom ook naar Yogaseads voor een interessante training Mindful Running! Een fysieke en mentale training gericht op genieten van hardlopen zonder prestatiedrang. Hardlopen waar je energie van krijgt i.p.v. dat het energie kost. Genieten van het bewegen in de natuur, je fit voelen en lopen met een flow!

Lees verder