Buitengewoon
Scheveningen

Spring has arrived

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Mindful up and running

Met Mindul Running sta je stil bij het rennen. Ja dat klinkt een beetje raar. Maar doormiddel van technieken kom je meer in het moment van het hardlopen en gaat het niet om de prestatie die je neerzet. Het is ontspannend en gezond voor lichaam en geest. Vandaar in de maand juni een leuke kortingsactie voor Scheveningen Zuivert met Mindful Run Den Haag!

Hoofd bij je voeten

Het gaat allemaal om in het moment rennen. Daar komen je telefoon, playlist, hartslagmeter niet bij kijken. Hier een paar tips die we zelf goed vonden, zodat je een wat beter beeld krijgt bij wat mindful running is!

1. vertrouw op wat je lichaam zegtLaat het idee los van hoe snel je van jezelf of je hartslagmeter moet lopen. Vertrouw op wat je lichaam je vertelt, loop in een tempo dat prettig voelt en probeer iedere stap bewust te beleven.

2. vind je ritme

Loop in een ritme waarbij je niet buiten adem raakt. Adem diep in door je neus en krachtig uit door je mond. Het is lastig om je continu te blijven concentreren op je ademhaling. Probeer jezelf er af en toe aan te herinneren even je aandacht te richten op je ademhaling.

3. ren zonder muziek

Je rent zonder playlist en daardoor merk je dat je veel meer aandacht hebt voor het registreren van wat er tijdens het lopen met je lichaam gebeurt. Hou die dialoog met je lichaam gaande.

4. je blik op oneindig

Richt je blik op de verte. Daardoor krijg je een ruime blik en word je je bewust van je omgeving.

5. waardeer ieder seizoen

Loop in ieder jaargetijde en bij alle weersomstandigheden. De belangrijkste les die je uit meditatie leert, is ervaren en aanvaarden van het ‘nu’. En het weer is goed zoals het nu is.

De actie

Ja lieve mensen en dan nu de leuke actie die wij samen met Mindful Run Den Haag hebben bedacht! Zodat jij je even helemaal kan ontspannen de maand juni.

Op alle mindful running events zit namelijk een korting in juni van maar liefst tien euro. Hopelijk steekt dit jou een hart onder de riem om erop uit te trekken.

Houd voor al hun evenementen de Facebook pagina in de gaten, en je krijgt ook korting op lessen die je kan boeken (als je liever alleen gaat!). Opgeven kan je doen via de contactinformatie via Facebook of hun website, vergeet alleen niet erbij te melden dat je via Buitengewoon Scheveningen komt, voor de korting. Geniet van het buitenspelen!


Delen

Bekijk ook deze tips

Waar moet je zijn, met Valentijn

De roze neon harten hangen alweer uit in de Keizerstraat hier in Scheveningen, dus we moeten er echt aan geloven (we richten ons vooral even naar de heren): het is bijna Valentijn! Aaaaah klinkt er nu vanachter verschillende computers. Maar wees gerust wij schieten (of schrijven) je te hulp, hier namelijk de allerleukste tips om deze Valentijnsdag echt te shinen. En mocht hier niks tussen staan? Dan kijk je toch even naar ons archief, en kan je zo op pad met je lief!

Lees verder

Pilates pas

Vaak loop je ergens langs op Scheveningen, en denk je: "Daar moet ik ook eens naar toe". Dit hadden wij met The Pilates Studio in de Keizerstraat. Zo gezegd, zo gedaan. We zijn er niet alleen naar binnengegaan, we hebben ook een ontzettend leuke actie geregeld voor alle lezers om de decembermaand flexibel door te komen. The Pilates Studio zorgt dat jij weer helemaal vitaal het nieuwe jaar in kan met korting!

Lees verder

Op glad ijs

Als bij Sea Life bent (geweest) kun je er niet omheen. De enorme ijsglijbaan op de boulevard. Daar moeten de kids - en misschien jijzelf ook - zeker even vanaf! En als je dan in winterse sferen bent, loop je direct door naar het Kurhaus. Daar kun je lekker schaatsen!, maar dat heb je al gelezen als het goed is. Op een leuke manier aan je conditie werken in de winter? Ren even omhoog en roetsj (wat een leuk woord is dat toch) naar beneden bij de Pier.

Lees verder