Buitengewoon
Scheveningen

Spring has arrived

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

MUSEON!

  • Herinneringsroute

Samen met Bewonersoverleg Duinoord en het Haags Historisch Museum heeft het Museon aan een herinneringsroute langs sporen van de Atlantikwall in het gebied vanaf Madurodam tot aan de Goudsbloemlaan gewerkt. Op markante punten langs de route staan nu panelen, die laten zien hoe deze plekken er voor de oorlog en ten tijde van de Atlantikwall uitzagen en welke keuzen er tijdens de wederopbouw werden gemaakt. Bij de route hoort ook een website: www.atlantikwalldenhaag.nl

  • Babydieren

De tentoonstelling Babydieren, jong geleerd oud gedaan neemt de bezoekers mee naar de spannende wereld van babydieren. Je volgt ze vanaf hun geboorte tot het moment dat ze zichzelf kunnen redden. Wie zorgt er voor de kleintjes? Wat eten babydieren? Hoe leren ze lopen, zwemmen of vliegen? Beleef met elkaar de getekende verhalen, animaties en filmpjes over opgroeien, omgaan met gevaren, de relatie met de ouders en hoe ze overleven.

De tentoonstelling bestaat uit 6 thema's

geboorte
bedreiging en bescherming
leren
levensfuncties
groei en ontwikkeling
zelfstandigheid

en is samengesteld rond 75 ‘levensechte’ dieren (zoogdieren, vissen, vogels en insecten) uit de collectie van gerenommeerde natuurhistorische musea. Stripverhalen, animaties, natuurfilmpjes en natuurlijk veel interactieve opstellingen vullen deze familietentoonstelling aan. De expositie is een coproductie van het Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel, het Muséum d’Histoire Naturelle in Toulouse en het Museon in Den Haag.

van 1 okt 2015 tm 28 mrt 2016

http://www.museon.nl/nl/tentoonstellingen/babydieren#sthash.jXMuHb37.dpufDelen

Bekijk ook deze tips

All that sugar and spice...

Shakes, zoet, de lekkerste broodjes en lekker gezond; bij ZO vind je het allemaal. Bovendien ook nog eens een heel fijne hang out!

Lees verder

Bonfire Beachfest

Voetjes in het zand, de zon op je bol, koude drankje, en dansen tot de nacht valt aan zee. Het belooft weer een bruisende zomer te worden op Scheveningen. En we trappen af met tropische temperaturen en het Bonfire Beachfest. Dit tweedaagse festival zet de kust in vuur en vlam en zorgt voor activiteiten die je niet wilt missen. Lees mee waar je moet zijn 20 en 21 april!

Lees verder

Beleef Scheveningen vanaf het water

Een bootje huren, je lekker rond laten varen of met de watertaxi in de haven van Scheveningen naar de overkant in plaats van met de benenwagen. Opties om een stukje te varen in en rondom Scheveningen zijn er genoeg!

Lees verder