Buitengewoon
Scheveningen

Winter aan zee

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Nazomeren aan zee

De zon zakt steeds vroeger in de zee, de lucht wordt kouder. Hier en daar valt zelfs al een blaadje van de bomen. Dikke regendruppels plenzen over het zand. Maar toch is het nog genieten op Scheveningen. En niet zo zuinig ook. Blijf niet onder de wol liggen dromen, kom ook nazomeren! Hier alle tips hoe je dat het beste kan doen.

Strandtenten langs

Dit is nog je kans, om alle strandtenten gedag te zeggen. Ga nog een keer langs, voor een heerlijk hapje of lekker drankje.

Dit is de laatste maand dat je met je voeten in het zand kan eten waar je wilt. Na deze maand gaan ze dicht, die strandtenten. Maar dat is dan ook weer reden voor een feestje, dus houd je oren en ogen open en zorg dat je er bij bent!Trek in het foodfestival

Food Truck Festival TREK maakt ieder jaar van het Westbroekpark in Den Haag één groot openluchtrestaurant, waar het smullen is.

Het gratis toegankelijke food event weet vier dagen lang de smaakpapillen te verrassen met allerlei lekkernijen: van oesters tot worst en van biologische frites tot vegetarisch eten.

Je kan er flaneren tussen de foodtrucks, maar ook genieten van ander vermaak! Live muziek, theater, noem maar op. Niet alleen wordt je tong geprikkeld, ook voor je ogen is dit festival een feestje.

Zorg dat jij erbij bent, met je voeten in het gras. Kom genieten van de nazomerzon en lichtjes in de avond.

Je ziet ze vliegeren

Een voordeel van de nazomer is ook dat er een aardig windje op kan steken! Dat is gunstig voor bijvoorbeeld het vliegerfestival.

En daar kijken we dan ook zeker naar uit, naar dat festival. Vliegerfestival Scheveningen is namelijk het grootste internationale vlieger evenement van Nederland. Tijdens het Vliegerfestival Scheveningen zijn ten noorden (rechts) van De Pier de meest bijzondere vliegers uit alle hoeken van de wereld te bewonderen.

Vrijwel elk jaar is de grootste vlieger van Europa aanwezig tijdens het Vliegerfestival Scheveningen. Vanwege het fantastische schouwspel is het evenement een perfecte gelegenheid voor een een leuk dagje of weekendje met kinderen aan het Scheveningse strand!

Op zaterdagvond is er ook een spectaculaire show, waar je ze ziet vliegeren met lichtjes. En naast kijken kan je ook zelf proberen te vliegeren, en zijn er bijvoorbeeld workshops voor kinderen. Kortom een luchtig event, dat je niet wilt missen.

Waai uit

Maar het allerlekkerste wat je in de nazomer kan doen, is toch nog even komen uitwaaien op ons prachtige strand.

Maak een mooie wandeling door de duinen, of langs de zee. Laat nog even het schuim langs je voeten spoelen. Luister naar het zingen van het duingras, of geniet van een prachtige zonsondergang.

Nu de woelige zee nog een beetje warm is, is een duikje ook echt een aanrader. Een warme douche kan er vast nog wel vanaf bij The Shore of Hart Beach. Kruip daarna nog een keer bij je favoriete strandtent op de stoel, en met een glaasje wijn of thee in je handen geniet je van de nazomer zon op je gezicht!
Delen

Bekijk ook deze tips

Een stralende lach

Het is weer maandag, het begin van de week, meestal vinden mensen dat er dan weinig te lachen valt. Gelukkig proberen wij met onze leuke tips daar verandering in te brengen. Misschien moet je ook nog even het blog van zaterdag lezen als je dat gemist hebt, lachen wel (vinden wij). De tip van deze week gaat over, je raadt het al, lachen! En niet zomaar lachen...

Lees verder

Met je bedrijf op rolletjes

De zomer betekent bedrijvigheid op de boulevard. Een goede tijd om je daar met je bedrijf in te begeven. En hoe je dat doet? Dat lees je hier onder. Als het tijd is om met je bedrijf op pad te gaan, dan is dit uitje misschien wel waar je door in beweging komt!

Lees verder

Het grote strandtenten overzicht!

Je kent het wel, verheug je je op het strandseizoen, maar dan besef je ineens dat er zoveel strandtenten zijn en zie je door de paviljoens het strand niet meer. Om jullie tegemoet te komen dachten wij van Buitengewoon Scheveningen dat een mooi overzicht wel gewenst zou zijn. Dus check hier de openingsdata en geniet volop van die lente en de zomer, we zijn er tenslotte best wel aan toe!

Lees verder