Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Nazomeren aan zee

De zon zakt steeds vroeger in de zee, de lucht wordt kouder. Hier en daar valt zelfs al een blaadje van de bomen. Dikke regendruppels plenzen over het zand. Maar toch is het nog genieten op Scheveningen. En niet zo zuinig ook. Blijf niet onder de wol liggen dromen, kom ook nazomeren! Hier alle tips hoe je dat het beste kan doen.

Strandtenten langs

Dit is nog je kans, om alle strandtenten gedag te zeggen. Ga nog een keer langs, voor een heerlijk hapje of lekker drankje.

Dit is de laatste maand dat je met je voeten in het zand kan eten waar je wilt. Na deze maand gaan ze dicht, die strandtenten. Maar dat is dan ook weer reden voor een feestje, dus houd je oren en ogen open en zorg dat je er bij bent!Trek in het foodfestival

Food Truck Festival TREK maakt ieder jaar van het Westbroekpark in Den Haag één groot openluchtrestaurant, waar het smullen is.

Het gratis toegankelijke food event weet vier dagen lang de smaakpapillen te verrassen met allerlei lekkernijen: van oesters tot worst en van biologische frites tot vegetarisch eten.

Je kan er flaneren tussen de foodtrucks, maar ook genieten van ander vermaak! Live muziek, theater, noem maar op. Niet alleen wordt je tong geprikkeld, ook voor je ogen is dit festival een feestje.

Zorg dat jij erbij bent, met je voeten in het gras. Kom genieten van de nazomerzon en lichtjes in de avond.

Je ziet ze vliegeren

Een voordeel van de nazomer is ook dat er een aardig windje op kan steken! Dat is gunstig voor bijvoorbeeld het vliegerfestival.

En daar kijken we dan ook zeker naar uit, naar dat festival. Vliegerfestival Scheveningen is namelijk het grootste internationale vlieger evenement van Nederland. Tijdens het Vliegerfestival Scheveningen zijn ten noorden (rechts) van De Pier de meest bijzondere vliegers uit alle hoeken van de wereld te bewonderen.

Vrijwel elk jaar is de grootste vlieger van Europa aanwezig tijdens het Vliegerfestival Scheveningen. Vanwege het fantastische schouwspel is het evenement een perfecte gelegenheid voor een een leuk dagje of weekendje met kinderen aan het Scheveningse strand!

Op zaterdagvond is er ook een spectaculaire show, waar je ze ziet vliegeren met lichtjes. En naast kijken kan je ook zelf proberen te vliegeren, en zijn er bijvoorbeeld workshops voor kinderen. Kortom een luchtig event, dat je niet wilt missen.

Waai uit

Maar het allerlekkerste wat je in de nazomer kan doen, is toch nog even komen uitwaaien op ons prachtige strand.

Maak een mooie wandeling door de duinen, of langs de zee. Laat nog even het schuim langs je voeten spoelen. Luister naar het zingen van het duingras, of geniet van een prachtige zonsondergang.

Nu de woelige zee nog een beetje warm is, is een duikje ook echt een aanrader. Een warme douche kan er vast nog wel vanaf bij The Shore of Hart Beach. Kruip daarna nog een keer bij je favoriete strandtent op de stoel, en met een glaasje wijn of thee in je handen geniet je van de nazomer zon op je gezicht!
Delen

Bekijk ook deze tips

Floaten met Valentijn

​Donderdag 7 juli opent FloatCenter de Pier op Scheveningen. Vanaf nu kun je ook floaten, oftewel drijven boven zee! Floaten is gewichtsloos en zonder prikkels drijven op zout water in een speciale floatroom. Als je ooit in de Dode Zee hebt gezwommen, weet je eigenlijk al wat het is. Maak nu gebruik van de pre-openingsaanbieding van het FloatCenter op de Pier!

Lees verder

Wellness hotel

Scheveningen is een heerlijke plek om uit te waaien, te ontspannen en je even onder te dompelen in helemaal niets. Scheveningen zuivert... Na een dagje, of misschien maak je er een weekend van, kom je met een leeg hoofd en een uitgerust lijf weer thuis. Bij Carlton Beach kan je achteroverleunen of vooruitsprinten.

Lees verder

In de aanbieding: gezonde voeten!

Je kon afgelopen weekend al lezen over Linde en haar Natuurlijk Gezond praktijk. En je kan het misschien al raden, dat onze tweede lezers aanbieding voor de maand april daar mee te maken heeft! Hoe leuk is dat? Dus doe jezelf en je voeten een plezier, en lees even mee.

Lees verder