Buitengewoon
Scheveningen

Winter aan zee

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Patatje Pier

Dat sommige mensen op onze redactie friet fan, of zeg maar gerust verslaafde, zijn is geen geheim. Je hebt al in meerdere artikelen kunnen lezen dat geluk in een klein puntzakje zit. Nieuw jaar, nieuwe voornemens en het leuke is, gezond zijn betekent ook af en toe eten waar je heel veel zin in hebt! Dus ja ook die goudgele krokante pretstokjes behoren tot een lijstje ‘not so guilty pleasures’. En waar kan je die in Scheveningen het beste halen? Ach op meerdere plekken, maar deze week een overheerlijke tip met zelfgemaakte mayo en uitzicht!


Par op de Pier

De friterie op De Pier in Scheveningen is het kleine zusje van een grotere zaak in hartje Amsterdam. Maar afgezien van de grootte, is Par Hasard op De Pier nagenoeg hetzelfde. Ook hier wordt de aardappel op de locatie zelf bereid tot verse friet en wordt er gewerkt met mooie producten.Het verhaal van deze friet begint bij de bijzondere aardappels. Par Hasard heeft niet zo maar voor een aardappel gekozen maar voor de heerlijke Agria aardappel. Deze worden elke maand opnieuw op smaak, kleur en grootte geselecteerd.

Met de modder nog aan de schil, komen ze binnen, waar ze vervolgens met aandacht en liefde voor het product geschild en gesneden worden. En die worden niet zo maar in een potje met vet gegooid maar ook hier is weer een gespecialiseerde techniek voor ontwikkeld. Tja mensen, die snackbar van tegenwoordig is geëvolueerd tot een gespecialiseerd restaurant.

Neem je menu

Er staat niet alleen maar verse friet op het menu, ook kan je er smikkelen van huisgemaakte kroketten & frikadellen, verse sauzen, wijn en een koud biertje van de tap. En mocht je nog zin hebben in iets anders of een toetje, zitten er genoeg leuke tentjes om Par Hasard heen waar je even naar toe kunt lopen. Dat is het leuke aan de Pier, keus te over! En niet te vergeten: je eet je frietje op terwijl je kunt genieten van het mooiste uitzicht van Nederland, en dat laat alles toch net even wat extra lekker smaken op Scheveningen!

Delen

Bekijk ook deze tips

Op je blote voeten zondag

Je staat er de hele dag op, en ze brengen je overal naar toe. Je voeten neem je vaak voor lief. Maar het is ontzettend belangrijk om er goed voor te zorgen! En om je voeten een beetje zen te krijgen, is je schoenen uit doen een belangrijke stap in de goede richting. Gelukkig wordt er op Scheveningen van alles aan gedaan om jou op de been te houden.

Lees verder

Een winters menu

De eerste sneeuw is gevallen en de warme chocolademelk vliegt over de toonbank. Om over de kaasfondue maar te zwijgen...Ja we hebben net als jij zin in lekkere winterse happen! En omdat wij de beroerdste niet zijn, hebben we alle buitengewone winterse happen voor jullie geproefd en die op een rijtje gezet. Het winter menu op Scheveningen staat vast, het water loopt je in de mond aan zee!

Lees verder

Picasso op Scheveningen

Museum Beelden aan Zee programmeert een unieke tentoonstelling over één van de belangrijkste meesters van de moderne kunst wereldwijd: Pablo Picasso (1881 – 1973).

Lees verder