Buitengewoon
Scheveningen

From winter to spring!

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Patatje Pier

Dat sommige mensen op onze redactie friet fan, of zeg maar gerust verslaafde, zijn is geen geheim. Je hebt al in meerdere artikelen kunnen lezen dat geluk in een klein puntzakje zit. Nieuw jaar, nieuwe voornemens en het leuke is, gezond zijn betekent ook af en toe eten waar je heel veel zin in hebt! Dus ja ook die goudgele krokante pretstokjes behoren tot een lijstje ‘not so guilty pleasures’. En waar kan je die in Scheveningen het beste halen? Ach op meerdere plekken, maar deze week een overheerlijke tip met zelfgemaakte mayo en uitzicht!


Par op de Pier

De friterie op De Pier in Scheveningen is het kleine zusje van een grotere zaak in hartje Amsterdam. Maar afgezien van de grootte, is Par Hasard op De Pier nagenoeg hetzelfde. Ook hier wordt de aardappel op de locatie zelf bereid tot verse friet en wordt er gewerkt met mooie producten.Het verhaal van deze friet begint bij de bijzondere aardappels. Par Hasard heeft niet zo maar voor een aardappel gekozen maar voor de heerlijke Agria aardappel. Deze worden elke maand opnieuw op smaak, kleur en grootte geselecteerd.

Met de modder nog aan de schil, komen ze binnen, waar ze vervolgens met aandacht en liefde voor het product geschild en gesneden worden. En die worden niet zo maar in een potje met vet gegooid maar ook hier is weer een gespecialiseerde techniek voor ontwikkeld. Tja mensen, die snackbar van tegenwoordig is geëvolueerd tot een gespecialiseerd restaurant.

Neem je menu

Er staat niet alleen maar verse friet op het menu, ook kan je er smikkelen van huisgemaakte kroketten & frikadellen, verse sauzen, wijn en een koud biertje van de tap. En mocht je nog zin hebben in iets anders of een toetje, zitten er genoeg leuke tentjes om Par Hasard heen waar je even naar toe kunt lopen. Dat is het leuke aan de Pier, keus te over! En niet te vergeten: je eet je frietje op terwijl je kunt genieten van het mooiste uitzicht van Nederland, en dat laat alles toch net even wat extra lekker smaken op Scheveningen!

Delen

Bekijk ook deze tips

Duik in de winter

Een duik in de zee is verfrissend, maar niet waar je aan denkt als het winter is. Toch zijn wij op Scheveningen niet van suiker, en brengt de zee ons ook in de winter in beweging. Wil je een stok achter de deur om te duiken? Dan hebben we daar ook nog wat tips voor. Laat ook de koude zee je hart verwarmen, en lees mee!

Lees verder

Marathon langs het strand

Altijd al een echte marathon willen lopen? Of liever eentje bekijken en aanmoedigen mag natuurlijk ook! Dan hebben we goed nieuws, want er komt (alvast in het kader van goede voornemens) eentje aan in 2018, en ook nog eens langs onze mooie kust. De Scheveningen Zandvoort Marathon is de enige echte kustmarathon van Nederland.

Lees verder

Het Scheveningen van Sjanet Schot

De Dagvisser is een begrip op Scheveningen. Vlakbij het Noorderlijk Havenhoofd en om de hoek van de visafslag, zit dit heerlijke restaurant waar je elke dag van de lekkerste verse vis (what’s in a name) kunt genieten. Het is pas verbouwd en heeft een groot terras met uitzicht over de hele haven. Sjanet Schot is een van de drijvende krachten achter deze fijne plek.

Lees verder