Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Patatje Pier

Dat sommige mensen op onze redactie friet fan, of zeg maar gerust verslaafde, zijn is geen geheim. Je hebt al in meerdere artikelen kunnen lezen dat geluk in een klein puntzakje zit. Nieuw jaar, nieuwe voornemens en het leuke is, gezond zijn betekent ook af en toe eten waar je heel veel zin in hebt! Dus ja ook die goudgele krokante pretstokjes behoren tot een lijstje ‘not so guilty pleasures’. En waar kan je die in Scheveningen het beste halen? Ach op meerdere plekken, maar deze week een overheerlijke tip met zelfgemaakte mayo en uitzicht!


Par op de Pier

De friterie op De Pier in Scheveningen is het kleine zusje van een grotere zaak in hartje Amsterdam. Maar afgezien van de grootte, is Par Hasard op De Pier nagenoeg hetzelfde. Ook hier wordt de aardappel op de locatie zelf bereid tot verse friet en wordt er gewerkt met mooie producten.Het verhaal van deze friet begint bij de bijzondere aardappels. Par Hasard heeft niet zo maar voor een aardappel gekozen maar voor de heerlijke Agria aardappel. Deze worden elke maand opnieuw op smaak, kleur en grootte geselecteerd.

Met de modder nog aan de schil, komen ze binnen, waar ze vervolgens met aandacht en liefde voor het product geschild en gesneden worden. En die worden niet zo maar in een potje met vet gegooid maar ook hier is weer een gespecialiseerde techniek voor ontwikkeld. Tja mensen, die snackbar van tegenwoordig is geëvolueerd tot een gespecialiseerd restaurant.

Neem je menu

Er staat niet alleen maar verse friet op het menu, ook kan je er smikkelen van huisgemaakte kroketten & frikadellen, verse sauzen, wijn en een koud biertje van de tap. En mocht je nog zin hebben in iets anders of een toetje, zitten er genoeg leuke tentjes om Par Hasard heen waar je even naar toe kunt lopen. Dat is het leuke aan de Pier, keus te over! En niet te vergeten: je eet je frietje op terwijl je kunt genieten van het mooiste uitzicht van Nederland, en dat laat alles toch net even wat extra lekker smaken op Scheveningen!

Delen

Bekijk ook deze tips

Gezond aan de Noordzee

Fit de winter in? Dat kan! En nog een beetje lekker uitwaaien krijg je er gratis bij. Met Gezond aan Zee Outdoor, word jij zo fit en fris als een hoentje. Ze hebben de komende tijd een paar goeie events voor jullie in petto, dus zorg dat je erbij bent. Kijken mag ook, maar zet ook eens je beste beentje voor en doe zeker een training mee, aan zee!

Lees verder

Nieuwe vangst

​Er zwemt verse vis in Scheveningse wateren, nieuwe maar toch ook bekend. Je bent vast bekend met Simonis in de haven en Catch. Die hebben er dus een zusje bij gekregen; Encore by Simonis, smullen!

Lees verder

Een stukje Baskenland in Scheveningen

Baskisch genieten, gewoon in Scheveningen. Het kan bij Café Bayonne op de Keizerstraat. De lekkerste wijnen en een heerlijke Spaanse keuken.

Lees verder