Buitengewoon
Scheveningen

Winter aan zee

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Reddingsbootdag

De Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij, een hele mond vol! De helden zijn er voor de veiligheid en het helpen of redden van iedereen in en om onze mooie Noordzee. Denk bijvoorbeeld aan (kite)surfers in problemen, ook pleziervaarders, strandbezoekers of duikers kunnen op hen rekenen! Kortom hoog tijd om de KNRM even in het zonnetje te zetten, en dit weekend nodigen ze jou ook nog eens uit!

KNRM

We hebben in een recent blog de KNRM, en hoe belangrijk zij zijn in Scheveningen, al een keertje genoemd! Scheveningen is een van de oudste reddingstations van de KNRM. Al in 1824 lag hier een roeireddingboot en waren er vrijwilligers om deze boot te bemannen.


Momenteel beschikt Scheveningen over een super snelle allweather reddingboot de Kitty Roosmale Nepveu, de RIB Beluga en een KHV-truck (Kust Hulpverlening Voertuig). Gemiddeld wordt er zo'n 120 keer per jaar een beroep gedaan op de vrijwilligers van KNRM Scheveningen. En daar zijn wij dan ook ontzettend dankbaar voor toch!?

Een dagje meevaren

Nou dat kan dus, een dagje mee varen. Want eén keer per jaar organiseert de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) haar landelijke open dag. Dé dag om actief kennis te maken met het werk, de professionele vrijwilligers en het materieel van de KNRM.

Hoe kan jij meevaren, horen wij je denken...Of misschien wil je vrijwilliger worden? Of zelfs donateur! Het kan allemaal. Donateurs kunnen sowieso mee varen en om mee te varen moet je donateur worden. Snap je het nog? Fluitje van een cent toch!

De dag duurt van 10.00 tot 16.00 en je moet op de Visafslag 2 zijn. Kortom zorg dat je er bij bent want dit belooft een spetterende dag te worden, we zien je daar!Delen

Bekijk ook deze tips

De groene reis

Wandelen, de hort op, buiten de gebaande paden treden, en kan allemaal in Scheveningen! En mocht je niet helemaal weten waar je moet zijn, of je zoekt naar een speciale ervaring, dan ben je bij De Groen Reis aan het juiste adres. Loop mee door hun natuurlijk verhaal!

Lees verder

Cadeau aan de kust

Niet alleen is de kou weer in ons land, ook de Sint, en straks doet de Kerst zijn intrede. Tijd voor gezelligheid, lekker eten, haardvuur, en meer van zulks. De feestmaand is begonnen en wij verlichten hem nog wat meer. Dit keer zijn we in een gulle bui en gaan wij je verklappen waar je de beste cadeautjes vandaan haalt. Hartverwarmende tips die zelfs de december kou doen smelten.

Lees verder

Yin Yoga met Juul bij Zowat aan Zee

In hartje Scheveningen, op loopafstand van strand en zee, vind je Zowat aan Zee, een studio voor (yoga)lessen, kinderyoga & mindfulness, meditatie, workshops, massage, coaching, etc.

Lees verder