Buitengewoon
Scheveningen

Winter aan zee

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

See Lab, een droom met een plan!

In het oude schoolgebouw aan de Duinstraat wordt hard geklust. Niet alleen om het gebouw nieuw leven in te blazen, er wordt ook druk gewerkt aan indrukwekkende kunstinstallaties. Culturele broedplaats See Lab opent dit najaar haar deuren en geeft Scheveningen een boost op het gebied van kunst.

Goede match
Twee initiatiefnemers van See Lab, Anke en Liam, komen beiden uit twee andere tijdelijke, Haagse broedplaatsen. Toen bekend werd dat de broedplaats Noordwal 117 verkaveld zou gaan worden en EAP Lab moest wijken voor De Vloek kwamen ze met elkaar in contact. “We vonden het eigenlijk meteen een heel goede match", aldus Anke.

Noordwal 117 was al met de Gemeente Den Haag in een vergevorderd stadium van onderhandelingen over het pand aan de Duinstraat. “De gemeente zou ons een huurcontract aanbieden mits we met een goed plan en begroting kwamen”, vertelt Anke. “We hebben deze kans met beide handen aangegrepen en kregen in juni dit jaar de sleutel.”Studio's te huur
Er zijn nog twee studio’s te huur op de eerste etage. Liam: “We hebben al gesprekken gehad met de kunstacademie, de gemeente, en andere broedplaatsen. We zijn vooral op zoek naar jonge, experimentele, professionele kunstenaars die in een plek als See Lab passen. Kunstenaars die naast de ontwikkeling en verdieping van hun eigen werk samen willen werken in de programmering van de projectruimte en het dagelijks reilen en zeilen van het beheer van het pand."


Ruimte voor culturele ambitie
Op dit moment onderzoeken ze de mogelijkheid om de enorme zolderetage op te laten knappen. "De ideale locatie voor startende kunstenaars om een atelier op locatie te hebben", legt Liam uit. De ruimte zal verdeeld worden in sfeervolle, betaalbare ateliers.

En juist deze culturele ambitie is wat er op Scheveningen nog een beetje ontbreekt. “Het is tijd om daar verandering in te brengen!”

See Lab wil een bijdrage leveren aan de Haagse humuslaag van kunstenaars en cultureel ondernemers en aan een levendige sfeer in de stad. Houd de ontwikkelingen van See Lab dus vooral in de gaten via de Facebookpagina.

Delen

Bekijk ook deze tips

Hardlopen met Rosalie

Een duwtje in de rug, een windje mee, soms heb je het even nodig. Wind daar hebben we de komende tijd vast genoeg van in Scheveningen. Maar omdat hij niet altijd mee zit, hier een duwtje in de rug van Rosalie. Een geboren en getogen Scheveningse, die houdt van hardlopen. Tips van deze topper!

Lees verder

Trakteer jezelf op een beetje Trattoria

​Als paddenstoelen schieten ze uit de grond; leuke nieuwe eettentjes in de Keizerstraat. Of funghi in dit geval want dit keer is onze tip een Italiaanse. Dit leuke restaurant en delicatesse zaakje is niet zo nieuw meer, want hiervoor zat Terranova Panini 10 jaar op het Noordeinde.

Lees verder

Fit op Scheveningen

Hey pssst jij daar, ja jij! Weet je nog ons artikel over skaten aan zee? Of misschien het nieuwtje dat er een fitpark is aangelegd? Je bent er nog niet geweest? Of misschien al wel...In ieder geval hier een paar tips hoe je de toestellen kan gebruiken en een beetje motivatie. Hop hop hop in de beentjes dus!

Lees verder