Buitengewoon
Scheveningen

From winter to spring!

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Snuisterijen

Je vast al te wachten op weer een nieuwe tip om je weer eens even richting de Keizerstraat te begeven. Gelukkig hebben wij die voor je, er komt namelijk een feestje aan! Een feestje? Ja zeker, want ons eigen echte Scheveningse 'live-Marktplaats' winkeltje bestaat op 1 februari (dat is morgen al), 1 jaar!

Wie wat waar

Je bent er vast wel eens langsgelopen, als je in Scheveningen geweest bent en anders moet je dat zeker even doen. Zo'n winkeltje waarvan je denkt: "Is het tweedehands, wat wordt er verkocht eigenlijk?". Dat is dus niet gelijk duidelijk voor mensen die het niet weten. Dan had je onze site sowieso in de gaten moeten houden, want we hebben er een jaar geleden al over geschreven.Maar voor degene die het niet weten kan Karin (mede eigenaresse) het uitleggen: “Mensen kunnen hier een plank of kast huren en er dan hun spullen neerzetten om te verkopen.” Je kunt niet zomaar binnen lopen met je spullen, maar moet eerst een afspraak maken: “Daarna maak je een lijst met je spullen. Wij maken prijslabels, jij plakt die erop en zet je spullen neer. Het is een Marktplaats, maar dan veel dichter bij en je kunt de spullen bekijken en direct meenemen.” Wat kost nou een plank? €8 per week. Voor verdere huurprijzen zie de website.

Een leuk concept dus, want erg handig om de spullen die je wilt kopen even aan te kunnen raken. En voor de verkoper geeft het iets meer zekerheid. En het is natuurlijk een perfect platform voor mensen die niet zo handig zijn met de computer.

Feest!

Nu hebben ze het afgelopen jaar enorm veel mensen kunnen en mogen helpen, en daar zijn ze erg dankbaar voor. Reden voor een feestje toch? Dus tip van ons, ga eens een kijkje nemen bij dit juweeltje in de Keizerstraat, misschien wil je zelf nog een keer iets verkopen via hun en anders kan je een leuk feestje bijwonen. Wanneer? Nou vrij snel, namelijk morgen al!

Op 1 februari is er alvast een klein feestje, maar in maart willen ze (met iets beter weer) een knaller van een feest gaan geven. Hapjes, drankjes, en leuke kortingen, dus trek je beste pak aan en gaan! Proost!

Delen

Bekijk ook deze tips

Kerstvakantie aan zee

De kerstvakantie nog leuker maken? Dat kan zeker aan de kust. Wij nemen je mee op een knusse tocht door de agenda van Scheveningen. De leukste activiteiten, plekken en events; aan alles is gedacht. Zo wordt dit een kerst en vakantie om nooit te vergeten! Dus pak een warme choco met slagroom en lees even mee.

Lees verder

Marathon langs het strand

Altijd al een echte marathon willen lopen? Of liever eentje bekijken en aanmoedigen mag natuurlijk ook! Dan hebben we goed nieuws, want er komt (alvast in het kader van goede voornemens) eentje aan in 2018, en ook nog eens langs onze mooie kust. De Scheveningen Zandvoort Marathon is de enige echte kustmarathon van Nederland.

Lees verder

Scheveningen van: Lendl

Wie het lokale nieuws in de gaten houdt weet het al; Lendl, sommelier bij restaurant Waterproef in de Scheveningse haven, behoort tot de besten van Nederland. En dat heeft hij snel gedaan. Hoewel al langere tijd bij Waterproef (7 jaar) en met opleiding aan de Hoge Hotelschool in zowel Amsterdam als Den Haag, is hij ‘slechts’ drie jaar volop bezig met wijn. Zijn wijnstudie in Antwerpen rondde hij snel, maar goed, af. En de snelle leerling heeft als doel zich aan te sluiten bij de enkele master sommeliers van de wereld. Dat zijn er 230 in totaal, waarvan er slechts...

Lees verder