Buitengewoon
Scheveningen

From winter to spring!

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Vlaggetjesdag? Vlaggetjesweek!

Het is elk jaar weer een happening: Vlaggetjesdag en alle activiteiten eromheen. Het eten van de eerste Nieuwe Haring en genieten van het echte Scheveningen! En dat gaat verder dan alleen smullen van verse vis. Er is zoveel te doen, het zou bijna gek zijn als er niet iets leuks voor ieder bij zat!

Het thema op de Keizerstraat is 'Graaitijd' en de hele week is er van alles te doen op Scheveningen. Oorspronkelijk is het zo dat in de 'graaitijd' de vissersschepen werden klaar gemaakt voor de reis. In de Keizerstraat wordt nu voor het eerst een week lang voorbereid op de traditionele Vlaggetjes op zaterdag 18 juni met allerlei activiteiten. Van maandag 13 juni tot en met zaterdag 18 juni verandert de Keizerstraat in een cultureel, culinair, kunstrijk en muzikaal gebeuren, waar je kunt genieten van lekker eten, muziek, optredens, workshops en meer. De rest van Scheveningen staat natuurlijk ook in het teken van Vlaggetjes, dus kijk snel wat er te doen is!

MAANDAG 13 JUNI

19.00 uur Officiële opening Graaitijd in Muziekcafé De Maatschappij Live muziek van Ragmob

DINSDAG 14 JUNI

18.00 - Jorplace barbecue - Jorplace Beachhostel (12,50 euro)

18.00 - Workshop Haring Schoonmaken - Viswinkel De Lange (10 euro)

18.00 - Workshop Garnalen pellen - Op Scheveningen (10 euro)

18.00 - Workshop Sushi maken - YMCA Scheveningen (10 euro)

18.00 - Workshop (coren)wijn proeverij - Bysso (10 euro)

18.30 - Workshop Burlesque dansen - Barby’s Bar (10 euro)

19.00 - Talenbattle - Jorplace Beachhostel (gratis)

19.00 - Workshop Bier en Bierproeverij - Brouwerij Scheveningen (10 euro)

WOENSDAG 15 JUNI

10.00 Hoedje van... Peutermuziek Special - YMCA Scheveningen (5 euro)

12.00 - Haring buffet pinguïns SeaLife

14.00 Piratendag voor kinderen - strand en YMCA Scheveningen (gratis)

20.00 - Muziek op woensdag - Muziekcafé de Maatschappij (gratis)

17.00 - Veiling eerste vaatje, opbrengst naar Stichting HEt Vergeten Kind - Visafslag

DONDERDAG 16 juni
17.00 - 21.00 - Proef de Keizerstraat (1,50 per hapje)

VRIJDAG 17 JUNI

12.00 - 19.00 - Traditionele vismarkt - Keizerstraat (gratis)

17.00 - 22.00 - Live muziekpodium - Keizerstraat, naar de Oude Kerk (gratis)

ZATERDAG 18 JUNI

12.00 - 18.00 - Sea Salt Market - Eerste Haven (gratis)

Gehele dag:

Opening in de Visafslag, oud-Hollandse Spelen, fanfares, beachsoccer (Visafslagweg), kinderharing proeflokaal, optredens Scheveningse turnverenigingen, oude ambachten, taptoe, vlootschouw en nog heel veel meer!

Meer informatie over Vlaggetjesdag is te vinden op www.vlaggetjesdag.com

PROEVEN IS GELOVEN

Op Vlaggetjesdag organiseert de Dagvisser samen met Bols Corenwijnen een proeverij. In 30 minuten krijg je uitleg over verschillende soorten Corenwijnen en proef je ook nog eens 3 heerlijke haringgerechten. Kosten voor deze proeverij is € 7,50 p.p. Schrijf je in voor een van de volgende sessies:

12.30 tot 13.00 uur

13.30 tot 14.00 uur

14.30 tot 15.00 uur

Inschrijven uitsluitend via info@dedagvisser.nlDelen

Bekijk ook deze tips

Yoga in Scheveningen

De studio van Yogaseads ligt aan de rand van Scheveningen, op steenworp afstand van de zee. Yogaseads is ontstaan vanuit het idee om yoga toegankelijk te maken voor iedereen. Yoga staat voor verbinden, niet alleen van lichaam en geest, maar ook van mensen. Dat is dan ook wat er in de studio gebeurd. Er is veel ruimte voor individuele aandacht & begeleiding. Er zijn lessen voor alle niveaus en voor diverse doeleinden. Kortom voor ieder wat wils! Dus wij hebben een ontzettend leuke 'Zuivert' aanbieding voor iedereen, lees snel meer (of rustig want wel blijven ontspannen).

Lees verder

De e-bike aanbieding

Je snel verplaatsen van het station naar de zee? Dat kan natuurlijk met de tram of de OV fiets. Maar de zakelijke aanbieding voor de maanden juli en augustus brengt de zee wel heel snel dichterbij. Eerst een afspraak in de binnenstad? Een paar keer trappen en je kunt je voeten in het zand stoppen. En dat allemaal dankzij E-bike-to -go!

Lees verder

Ijsbaden in actie

Het wordt weer kouder op Scheveningen, en de maand september zelfs ijskoud. Met onze aanbieding van het Ijsbadhuis zit jij er straks warmpjes bij! De koude is bij uitstek een oer-element om jouw wilskracht, angsten en overtuigingen op de proef te stellen. Het IJsbadhuis werkt met deze 3 krachtige peilers uit de Wim Hof Methode.

Lees verder