Buitengewoon
Scheveningen

From winter to spring!

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Wandelroutes

Veel wandelaars laten Scheveningen links liggen, maar dat is nergens voor nodig. Wanneer je rust, ruimte en schitterende landschappen zoekt kun je hier prachtige wandeltochten maken in de frisse zeelucht.

Wandelroutes Meijendal
Tussen Scheveningen en Wassenaar ligt Meijendel met een oppervlakte van 1.875 hectare. De duinen in dit gebied zijn jonge duinen omdat ze in de late Middeleeuwen zijn ontstaan. Meijendel is een zeer gevarieerd duingebied, rijk aan flora en fauna. De vallei Meijendal heeft drie gemarkeerde wandelroutes variërend van 3 tot 5 kilometer.

Historische wandeling door Scheveningen, waar de oude gebouwen de bewogen geschiedenis vertellen van het dorp als vissersplaats en badplaats. De tocht begint en eindigt bij het Kurhaus.

Pierewaaien
Eens in de 7 weken wordt er op zondag een strandwandeling georganiseerd voor singels. De wandeling start om 12 uur en verzamelpunt is de pier. De kosten voor de wandeling zijn 2 euro, drankjes en lunch onderweg zijn voor eigen rekening, maar dat spreekt voor zich. Meer informatie vind je op http://www.pierewaaienscheveningen.nl.

Scheveningen-Haringroute
Naast het oude dorp, de haven of het strand is er ook in de diverse wijken van het stadsdeel Scheveningen genoeg te zien. Op de site http://www.scheveningen-haringroute.nl staan wandelroutes door heel Scheveningen, welke gemarkeerd door haringen. Bij iedere wandeling is naast de route ook een plattegrond van de betreffende wijk gevoegd. De wandelingen met plattegrond zijn vrij te downloaden.

Duin- en strandwandeling (12 km) - Een wandeltocht door de duinen en langs het strand ten noorden van Scheveningen.

Heb jij een buitengewoon bijzondere wandelroute gelopen en wil je hem met ons delen? Delen of mailen mag! Dan voegen we hem toe aan ons overzicht!Delen

Bekijk ook deze tips

Trek je fit pakkie aan

Naast het leuke feestoverzicht en winterse duiken die je kan nemen in het nieuwe jaar, hebben we ook aan iets actiefs gedacht. Want tja de goede voornemens, die moet je wel meenemen naar 2017! En een leuk nieuw sportpakkie ook!

Lees verder

Tennis op het strand

Tennis op het strand oftewel Beachtennis in januari. Brrr horen we je denken. Dat dacht Lindobeach ook, dus daarom hebben zij een heerlijke zaal om temperatuur met zand op de vloer om in tropische sferen te sporten! Deze maand staat een Beachtennis toernooi op het menu, kom je ook?

Lees verder

Zee van Licht

Even tijd voor jezelf nemen is belangrijk in deze drukke wereld. Op het strand van Scheveningen even uitwaaien om je hoofd leeg te maken is dan een goed idee. En in lichtpuntje in de storm van het drukke leven is het holistisch centrum Zee van Licht. Dein even mee op deze zee van rust, en doe weer wat energie op aan de kust.

Lees verder