Buitengewoon
Scheveningen

Winter aan zee

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

​Wijzer aan zee

Lekker op de creatieve tour? Dat kan natuurlijk ook op Scheveningen. De afgelopen 25 jaar heeft Muzee Scheveningen met veel succes cursussen kunstgeschiedenis verzorgd. Op dinsdag 5 september begint er een bijzonder interessante, korte cursus: ‘Het Franse Hof en de Kastelen langs de Loire’. Waan je even onder de Franse zon aan de Noordzee.

Dromen en nazomeren

Deze cursus wordt niet door de eerste de beste gegeven, maar door een eerstegraads lesbevoegde kunsthistorica met meer dan 30 jaar ervaring!

En saai is het zeker niet, want aan de hand van keynote presentaties gaan kunst en geschiedenis leven. Voorkennis en aanschaf van studiemateriaal is niet noodzakelijk, er worden informatiebladen met samenvattingen van het behandelde uitgereikt.Dus de cursus is ook nog eens toegankelijk voor iedereen. En na de cursus kan je natuurlijk altijd even Scheveningen in lopen voor een heerlijk wijntje. De Keizerstraat zit om de hoek van het Muzee!

Meer weten

De cursus ‘Het Franse Hof en de Kastelen langs de Loire’ start op dinsdagochtend 5 september en bestaat uit vier bijeenkomsten. Data: 5, 6, 12 en 13 september 2017. Tijdstip: 10.15-12.00 uur. De prijs bedraagt € 55.

Langs de Loire staan meer dan 100 kastelen. De interessantste worden getoond in samenhang met het leven en de liefdes aan het Franse Hof.

En welke kastelen worden dan behandeld? Onder andere Loches en Agnes Sorel (een van de eerste ‘maîtresse-en-titre’), Langeais en de ontvoering van Anne van Bretagne, Blois, Chambord en de ambities van Frans I, Diana de Poitiers, Catharina de Medici, Henry II en het kasteel van Chenonceau.

En niet alleen kastelen maar ook kunst komt aan bod. Er worden belangrijke Franse kunstwerken uit de 15de en 16de eeuw besproken.

Is het niet mogelijk om naar Scheveningen te komen voor een keer? Dan is er een parallelgroep in Museum Rijswijk op de dinsdag- en woensdagmiddag (inhaalmogelijkheid!) op dezelfde data.

Een brochure is verkrijgbaar bij Muzee Scheveningen tijdens de openingstijden van het museum of op aanvraag bij de docente: lucyhovinga@kpnplanet.nl of 0181-482236. Dus zorg dat je erbij bent en ga genieten als een god in Frankrijk, op Scheveningen natuurlijk!

Adres Muzee

Neptunusstraat 90-92

2586 GT Den Haag

Delen

Bekijk ook deze tips

Een stukje Baskenland in Scheveningen

Baskisch genieten, gewoon in Scheveningen. Het kan bij Café Bayonne op de Keizerstraat. De lekkerste wijnen en een heerlijke Spaanse keuken.

Lees verder

​Buitengewoon broodje

Een tijdje geleden kon je al lezen over de befaamde club Zo, beter bekend als sushi op een broodje. Maar jongens we hebben nu toch een broodje ontdekt, toch ook wel echt een aanrader. Dit leuke Italiaanse zaakje is al eerder op de buitengewone radar verschenen, maar we lichten natuurlijk graag nog meer toe. O en een kleine tip: Niet verder lezen als je maag al aan het rammelen is.

Lees verder

Floaten met Valentijn

​Donderdag 7 juli opent FloatCenter de Pier op Scheveningen. Vanaf nu kun je ook floaten, oftewel drijven boven zee! Floaten is gewichtsloos en zonder prikkels drijven op zout water in een speciale floatroom. Als je ooit in de Dode Zee hebt gezwommen, weet je eigenlijk al wat het is. Maak nu gebruik van de pre-openingsaanbieding van het FloatCenter op de Pier!

Lees verder