Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

​Wijzer aan zee

Lekker op de creatieve tour? Dat kan natuurlijk ook op Scheveningen. De afgelopen 25 jaar heeft Muzee Scheveningen met veel succes cursussen kunstgeschiedenis verzorgd. Op dinsdag 5 september begint er een bijzonder interessante, korte cursus: ‘Het Franse Hof en de Kastelen langs de Loire’. Waan je even onder de Franse zon aan de Noordzee.

Dromen en nazomeren

Deze cursus wordt niet door de eerste de beste gegeven, maar door een eerstegraads lesbevoegde kunsthistorica met meer dan 30 jaar ervaring!

En saai is het zeker niet, want aan de hand van keynote presentaties gaan kunst en geschiedenis leven. Voorkennis en aanschaf van studiemateriaal is niet noodzakelijk, er worden informatiebladen met samenvattingen van het behandelde uitgereikt.Dus de cursus is ook nog eens toegankelijk voor iedereen. En na de cursus kan je natuurlijk altijd even Scheveningen in lopen voor een heerlijk wijntje. De Keizerstraat zit om de hoek van het Muzee!

Meer weten

De cursus ‘Het Franse Hof en de Kastelen langs de Loire’ start op dinsdagochtend 5 september en bestaat uit vier bijeenkomsten. Data: 5, 6, 12 en 13 september 2017. Tijdstip: 10.15-12.00 uur. De prijs bedraagt € 55.

Langs de Loire staan meer dan 100 kastelen. De interessantste worden getoond in samenhang met het leven en de liefdes aan het Franse Hof.

En welke kastelen worden dan behandeld? Onder andere Loches en Agnes Sorel (een van de eerste ‘maîtresse-en-titre’), Langeais en de ontvoering van Anne van Bretagne, Blois, Chambord en de ambities van Frans I, Diana de Poitiers, Catharina de Medici, Henry II en het kasteel van Chenonceau.

En niet alleen kastelen maar ook kunst komt aan bod. Er worden belangrijke Franse kunstwerken uit de 15de en 16de eeuw besproken.

Is het niet mogelijk om naar Scheveningen te komen voor een keer? Dan is er een parallelgroep in Museum Rijswijk op de dinsdag- en woensdagmiddag (inhaalmogelijkheid!) op dezelfde data.

Een brochure is verkrijgbaar bij Muzee Scheveningen tijdens de openingstijden van het museum of op aanvraag bij de docente: lucyhovinga@kpnplanet.nl of 0181-482236. Dus zorg dat je erbij bent en ga genieten als een god in Frankrijk, op Scheveningen natuurlijk!

Adres Muzee

Neptunusstraat 90-92

2586 GT Den Haag

Delen

Bekijk ook deze tips

Opwarmen in de winter

Brrr wat een kou he mensen? Daarom hebben wij voor jullie op een rijtje gezet waar je je binnen kan opwarmen. Niet iedereen heeft zin om buiten te gaan wandelen, fietsen of rennen. Dus hier een rijtje met de leukste sportscholen in Scheveningen! Hop hop laat die spieren maar werken en trakteer jezelf op een extra kerstkransje of chocoladeletter.

Lees verder

Het was weer weekend

Een veelbewogen weekend zo kan je afgelopen weekend wel noemen. Dus daar wilden wij wel wat extra woorden aan vuilmaken. Het begon allemaal vrijdag met Live at the Beach; een groots opgezet strandconcert met vrijdag Golden Earring in de hoofdrol. Dit was een zeer geslaagd concert waar je stiekem nog een beetje van kon meegenieten op een bankje op de duin (niet verder vertellen).

Lees verder

Pretty Face voor een prikkie

Beautysalon Pretty Face zit nu bijna een jaar op de Zandvoortstraat. Misschien herinner je je Sanne nog van ons artikel ‘Meet Sanne’? De salon staat voor een hoge kwaliteit, wat wel betaalbaar is voor iedereen. Met de aanwezigheid van Sanne staat de salon voor een warme, professionele en perfectionistische manier van werken. Omdat iedereen deze koude dagen wel wat warmte kan gebruiken, hebben wij een hele leuke aanbieding geregeld in het kader van ‘Scheveningen Zuivert’.

Lees verder