Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Zoetekauwen aan zee

Zacht, romig of juist een beetje crunchy? Smaken verschillen, als het maar zoet is! En er iets te kauwen valt...Speciaal voor alle zoetekauwen hebben we een menu samengesteld waar de vingers bij afgelikt gaan worden. Vijf maal de lekkerste taarten op een rij. Zet een potje thee, en vorken in de aanslag. Zwemmen in een zee van zoetigheid!

Perfect Pastry

Aan de Gentsestraat heeft Nermina Brkic Perfect Pastry opgericht. En daar zijn wij heel erg blij mee. Niet alleen kan je er taarten bestellen, cup cakes maken en workshops volgen, je kunt er ook alles kopen voor in de keuken.

Nermina is gediplomeerd cake decorator. En haar werk is zelfs bekend bij Koningin Maxima!

Alles wat ze verkoopt maakt ze vanaf scratch. De taarten zijn altijd vers en ze werkt met ingrediënten van de beste kwaliteit, waar mogelijk biologisch.

In de gezellige winkel hangt de sfeer van een poppenhuis. Het ruikt er altijd heerlijk naar vers gebak. Iedere donderdag, vrijdag en zaterdag bakken ze cupcakes, brownies, carrotcakes en cheesecakes om mee te nemen of om ter plekke van te genieten.

Je kunt ook een high tea reserveren, workshops volgen of kinderfeestjes geven. Verder vind je in de winkel een uitgebreid taartendecoratie assortiment voor de thuisbakker. Of je kan iemand verrassen met een cadeaubon. Wij gaan er zelf liever snoepen!



Patisserie di Stefano

De lekkerste taarten van Scheveningen worden gemaakt door Stefano!

Behalve in de winkel aan de Stevinstraat, kun je ook van deze taarten genieten bij Strandpaviljoen Blue Lagoon , De Waterreus en Werelds in Scheveningen.

Patisserie Di Stefano is gespecialiseerd in internationale gebaksdelicatessen. Sjieke taartjes dus! En je kan ze niet alleen ter plekke opeten, maar bestellen voor een feestje mag ook.

Dagelijks maken ze op ambachtelijke wijze in eigen keuken - naast het brede assortiment van lekkere taarten in diversen smaken - zoete en zoute koekjes, fijn gebak en petit fours.

Door uitsluitend gebruik van alleen de fijnste en de meest kwalitatieve grondstoffen zonder conserveermiddelen hebben de producten een unieke en heerlijke smaak.

De taartbodems worden met met de hand gemaakt door de hoofd patissiers. Ze gebruiken de ouderwetse manier van hun oma’s om de producten te maken, maar vervaardigen dit op een moderne wijze. Kortom, hoog tijd voor een high tea!

De Dessertwinkel

Altijd tijd voor een toetje toch? Dan moet je zeker even langs De Dessertwinkel doorgegroeid in de Stevinstraat 336.

Hier worden niet alleen desserts maar sinds een aantal jaar ook een uitgebreid brood, croissants en boulangerie assortiment aangeboden.

In de winkel is ook gelegenheid om een kopje koffie en thee met een heerlijk dessert of croissantje te nuttigen. En komt het zonnetje tevoorschijn, kan je altijd buiten op het terras zitten.

Opmerkelijk van de desserts van De Dessertwinkel is het feit dat de desserts niet suikerzoet zijn, maar fruitzoet of chocoladezoet.

Er worden geen geur- en smaakstoffen of extra conserveringsmiddelen gebruikt. Daar komt nog bij dat er ook leuke en lekkere wijn-spijscombinaties kunnen worden gemaakt!

Banketbakkerij Plasman

Al in 1909 begint Frits Plasman, banketbakker en kok, aan de Frederik Hendriklaan 106 de banketbakkerij die nu nog steeds zijn naam draagt. Ontzettend bijzonder, of eigenlijk buitengewoon!

De winkel is volledig in Jugendstil ingericht. “Het houtwerk is in vrolijke, lichte kleuren geschilderd en het salonnetje achterin de winkel lokt een zitje uit”. Hij legt met zijn “gebackjes welcke voldoen aan de modernschte eisen betreffende kwaliteit” de basis voor de succesvolle banketbakkerij die je nu nog steeds kent.

Inmiddels is de bakkerij al een paar keer van eigenaar veranderd, en overgegeven van vader op zoon, en van eigenaar op bedrijfsleider. Hierdoor blijft de authenticiteit bewaard.

Plasman is uitgeroepen tot ‘De Banketbakker van Nederland’ door de Vereniging van Luxe Banketbakkers. In 2006 treedt de banketbakkerij toe tot Heerlijk & Heerlijk, het gilde der betere banketbakkers.

Alle producten worden nog steeds ambachtelijk bereid, en dat proef je!

The Welsh Bakestone

Voor alle mensen die dit gelezen hebben, aan het watertanden zijn maar helaas geen taart mogen eten: wij hebben nog een laatste tip speciaal voor jullie!

The Welsh Bakestone is al meer dan 20 jaar gespecialiseerd in glutenvrije producten. Ook met een lactose intolerantie of noten allergie kan je bij ze terecht. Alle producten worden uitsluitend met verse ingrediënten bereid.

Ook als je een speciale wens ter gelegenheid van een verjaardag, feestje, bruiloft of je wilt een speciaal cadeau aan iemand geven, aarzel niet om contact met ze op te nemen, naast het standaard assortiment leveren ze ook maatwerk.

Kortom er valt genoeg te zoetekauwen aan zee, dus laat niet alleen het water in je mond lopen, kom ook even langs voor een taartje of wat petit fours.

Delen

Bekijk ook deze tips

De schaar erin in Scheveningen

Misschien ben je er al eens langsgefietst, of gelopen, maar misschien heb je ook geen idee dat het er zit. Het gaat over de nieuwste kappers aanwinst in Scheveningen: Butcher! Dus mocht je nog zin hebben in een kort pittig kapsel, een nieuw kleurtje, een leuke kerstcoupe of gewoon even bijknippen? Dit is je nieuwe hotspot!

Lees verder

Kidscursussen bij DownUnderBeach!

De leukste workshops en cursussen voor kinderen tussen 4 en 12 bij DownUnderBeach!

Lees verder

Naar Muzee in de zomervakantie

Tijdens de zomervakantie zijn er in Muzee Scheveningen diverse activiteiten voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. In de periode van 12 juli t/m 18 augustus worden elke dinsdag en donderdag workshops gegeven van 10.30-12.00 uur en van 13.00 tot 14.30 uur. Deelname kost € 6 inclusief entree voor Muzee.

Lees verder