Buitengewoon
Scheveningen

Winter aan zee

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

​Zondagochtend aan het Zuiderstrand

Het is zondag, alles mag en niets moet. Nou ja bijna alles dan...Maar een bezoek aan het Residentie Orkest willen wij je niet onthouden! Een weldadige muzikale ervaring zodat je uitgerust en opgepept aan de nieuwe week kunt beginnen. Dat klinkt je toch als prachtige tonen in de oren? En met deze korting klinkt het zelfs als muziek!

Koffie, sapje, danish

Wat je kan verwachten op je luie zondag? Een beetje zen en muziek. En dat begint niet vroeg, niet te laat, precies perfect!

Om 10.15 uur gaan de deuren open en beginnen we met een kopje koffie, een sapje en een danish. Het is rustig binnenkomen.En vlak voordat het concert gaat beginnen, praten we even met een collega van het Gemeentemuseum. Een kort gesprek over de raakvlakken tussen muziek en beeldende kunst aan de hand van een aankomende tentoonstelling in het museum.

Nieuwe energie

Om 11.00 uur volgt een inspirerend muzikaal programma van maximaal vijf kwartier. Waar moeten we aan denken?

De vaste dirigent Nicholas Collon geeft daar antwoord op, en dat is niet mis!

‘Muziek die bij de zondagochtend past, muziek om nieuwe energie op te doen voor de komende week. Om op te reflecteren, maar ook spannend en avontuurlijk. Ik denk dan bijvoorbeeld aan Brahms’ Vierde symfonie, of Chopins’ Eerste pianoconcert. Werken waar we veel in kunnen ontdekken, die ons optillen.’

Workshop voor de kids

Zoals gezegd: een programma van vijf kwartier, waarin tijdloze composities de trommelvliezen en de ziel masseren. Hierna is er nog genoeg tijd voor een strandwandeling of een familiebezoek.

Maar onthoud: niets moet. Een oppas regelen ook niet, want kinderen van 4 tot 10 jaar kunnen tijdens het concert voor slechts € 3,50 deelnemen aan een leuke muzikale workshop in een van de foyers.

Muziek in actie

De hele maand september kun je gebruik maken van een speciale kortingsactie. En niet zomaar een, maar echt een actie met superkorting!

Ga naar het zondagochtendconcert op 8 oktober, genaamd Autumn Leaves, met maar liefst 50% korting! Laat je deze ochtend meevoeren door de meeslepende Vierde symfonie van Brahhms.

Kortingscode: BUITENGEWOON

Als dit geen actie is die de juiste snaar raakt, dan weten wij het ook niet meer!

Delen

Bekijk ook deze tips

Beleving aan Zee

Nu het steeds lekkerder weer wordt, en het badpakkenseizoen van start gaat, heeft niemand meer een excuus om niet zijn voeten in het zand te steken op Scheveningen. Dus trek al je collega's mee en je badpak of zwembroek aan, want het leukste bedrijfsuitje vier je hier!

Lees verder

Een bed aan zee

Scheveningen is een heerlijke plek om te wonen, maar als je er voor een dagje komt zou je dat ook wel eens willen toch? Gelukkig is er een manier om daar even aan te proeven! En misschien is deze plek nog wel leuker dan een woonhuis. We hebben het natuurlijk over Jorplace, het leukste hostel in de Keizerstraat!

Lees verder

Yoga in de buitenlucht

Yogales in de buitenlucht is heerlijk. Met fluitende vogels of het geluid van de zee op de achtergrond kom je helemaal tot jezelf. Met de lange kustlijn van Kijkduin tot en met het puntje in Scheveningen, heeft Den Haag het grootste aanbod buiten yogalessen van heel Nederland.

Lees verder