Buitengewoon
Scheveningen

The beach is always a good idea!

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Aankomst Sinterklaas

Sinterklaas komt weer naar Nederland! Ook dit jaar is de intocht van Sinterklaas in Scheveningen. Met heel veel Pieten, de hofhouding, lansiers, veel muziek, bergen strooigoed en mandarijnen arriveert Sinterklaas op zaterdag 18 november 2017 met zijn stoomboot in de Scheveningse Haven. Daarna vertrekken Sint en zijn optocht van Pieten en praalwagens dwars door de straten van Den Haag om te eindigen in het centrum.

Bereikbaarheid haven

Vanwege drukte tijdens de intocht wordt geadviseerd de auto te laten staan en te kiezen voor fiets of openbaar vervoer. Wie met het openbaar vervoer komt, kan vanaf Station Den Haag Centraal en Hollands Spoor kiezen tussen verschillende tram- en buslijnen richting Scheveningen.

Start met Sint

Start om 10:30 uur met de ontvangst van Sinterklaas in de haven van Scheveningen. De wachtende kinderen en ouders worden getrakteerd op verschillende optredens. Op het grote podium zijn verschillende optredens. Rond 11:15 uur komt De pakjesboot 070 de haven binnen varen en zwaaien Sint en de pieten vanaf het dek de kinderen toe. Zoals elk jaar wordt Sinterklaas officieel ontvangen door burgemeester Jozias van Aartsen en de Spaanse Ambassadeur de heer Javier Vallaure de Acha.

10:30 uur Aanvang podiumprogramma
11:15 uur De stoomboot "pakjesboot 070" vaart de tweede binnenhaven in
11:30 uur Sinterklaas en zijn pieten komen aan wal
11:45 uur Officieel ontvangst door burgemeester en Spaanse ambassadeur
12:00 uur Vertrek Sinterklaas en einde programma in de haven
12:30 uur Start rijtoer door de straten van Den Haag

Een grote tour

Na het ontvangst in de haven vertrekt Sinterklaas rond 12:30 uur met een gevolg van honderden Pieten en een lange stoet praalwagens voor een rijtoer door de winkelstraten van Scheveningen en Den Haag. Tijdens de optocht zijn ook dit jaar natuurlijk weer allerlei Pieten van de partij: Strooipieten, Scooterpieten, Skatepieten, Muziekpieten, Danspieten en nog veel meer. Sommige pieten lopen al meer dan dertig jaar mee in deze optocht. Verder komen er naast de praalwagens weer bijzondere voertuigen, paarden, pony's en ezels voorbij.Delen