Buitengewoon
Scheveningen

The beach is always a good idea!

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Amazigh Nieuwjaar met IDIR

In januari vindt alweer de 8ste editie van de Amazigh Nieuwjaarsviering in Den Haag. Het grootste Amazigh festival van Europa! Deze meerdaagse viering vindt plaats op diverse lokaties in Den Haag, met onder andere educatieve programma's, workshops, filmvertoningen en podiumkunsten rondom de rijke cultuur van de oorspronkelijke bewoners van Noord Afrika: de Imazighen.

Zuiderstrandtheater

Met als hoogtepunt: het grootste en leukste Amazigh Nieuwjaarsfeest op zondag 21 januari in het Zuiderstrandtheater, Den Haag. En ook dit jaar hebben we een ongelooflijk mooi en divers programma met Amazigh artisten uit Kabylie, Rif en Sous.IDIR – Zingt zowel nummers van zijn nieuwste album, als ook zijn oude hits. IDIR kan met recht beschouwd worden als één van de grootste vertolkers van het Amazigh levenslied.

SILYA - Riffijnse activiste en zangeres komt voor het eerst met haar band in NL optreden. Ook zal ze een masterclass Izran geven en spreken over Hirak.

KAOUTAR BERRANI - Heeft tijdens de finale van Arab Idols een Riffijns lied gezongen (lied van Khalid Izri).

GROUPE TIZWIT - Heerlijke Ahidous. Laat je in de foyer en in de zaal entertainen door de dames en heren uit de Atlas.

ANASS AL ANDALOUSSI (Rifgangsters) - Deze jongeman rapt geweldige en snoeihade teksten over Hirak.

En na afloop een afterparty in de foyer!

Het is vooral een avond waarop iedereen bij elkaar komt en samen het nieuwe jaar inluidt. Dit zorgt ervoor dat dit een onvergetelijke avond wordt met verrassende en onverwachte (muzikale) ontmoetingen. Een avond waarop een deel van Nederland de diversiteit viert en gevoelens van verbinding en wederkerigheid ervaart.

Amazigh Nieuwjaar is een initiatief van Multicultureel Jongeren Geluid in samenwerking met het Zuiderstrandtheater.

Delen