Buitengewoon
Scheveningen

Voeten in het zand

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Ballet en Orkest Staatsopera van Tatarstan - Romeo en Julia

Romeo en Julia zijn waarschijnlijk de twee meest vertolkte personages binnen de theatermuren. De thema's die Shakespeare aansnijdt - vurige liefde, haat, geweld en passie - boeien al sinds mensenheugenis en zullen ons nog wel even bezighouden.

Ultieme liefdestragedie

Ook Prokofjev liet zich door het verhaal van een onmogelijke liefde inspireren. Met zijn schitterende compositie uit 1934 legde hij het fundament onder deze wereldwijd geliefde klassieker, een van de hoogtepunten uit de klassiek-romantische ballettraditie.

De uitvoering is in uitstekende handen bij het Ballet van de Staatsopera van Tatarstan, een van de topgezelschappen van Rusland en expert op het gebied van grote klassieke balletten.

Het gezelschap brengt het ultieme liefdesverhaal tot leven met prachtige dans, indrukwekkende decors, weelderige kostuums en hartverscheurende, meeslepende ontmoetingen tussen de twee geliefden.

In de beste Russische danstraditie nemen de sterdansers u mee naar het door familievetes verscheurde Verona. Ondertussen bloeit de liefde tussen Romeo en Julia, tot aan het diep-tragische eind. Met live orkest.

Inleiding

Om 13.45 uur is er een gratis inleiding bij deze voorstelling. De inleiding vindt plaats in de foyer op de 1e verdieping. U hoeft hiervoor niet van te voren te reserveren.

Wilt u hierbij aanwezig zijn? Kom op tijd, want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Credits:

Boris Myagkov, choreografieDelen