Buitengewoon
Scheveningen

Voeten in het zand

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Bosch Dreams

Het Zuiderstrandtheater komt met een hele bijzondere voorstelling. De wonderlijke wezens, duivelse dromen en magische monsters van middeleeuws kunstenaar Jeroen Bosch spelen de hoofdrol in de voorstelling BOSCH DREAMS van het circusgezelschap Les 7 doigts de la main / 7 Fingers (Canada), geproduceerd door Theater Republique uit Kopenhagen.


Jheronimus Bosch

Het jaar 2016 is het herdenkingsjaar van Jheronimus Bosch - Nederlands beroemdste middeleeuwse kunstenaar. Deze Bosschenaar is al 500 jaar een bron van inspiratie voor andere kunstenaars, voor de mode-, muziek-, theater- en filmwereld, en voor de inwoners van zijn geboortestad. Het welbekende circusgezelschap 7 Fingers herdenkt zijn dood en viert zijn leven en kunstenaarschap met de voorstelling BOSCH DREAMS. Deze voorstelling werd door Festival Circolo geïnitieerd in het kader van het Circus Jeroen Bosch in opdracht van de Stichting JB500

7 Fingers

Les 7 Doigts de la Main (7Fingers) is na Cirque du Soleil het meest vooraanstaande Canadees circusgezelschap. In haar nieuwe voorstelling Bosch Dreams neemt het gezelschap het publiek mee in de vorm van een surrealistische tijdreis naar het universum van Jheronimus Bosch. De artistieke ingrediënten van deze show zijn een combinatie van het ambacht van de Middeleeuwen en de techniek van morgen. met video animaties waarbij de landschappen en karakters uit de tijd van Bosch interacteren met de performers van vandaag.


Visueel kunstwerk

Met muziek die het geluid van oude instrumenten combineert met elektronische composities. En natuurlijk is het circus, waarbij het gemaskerd theater, de komieken en de optochten van 500 jaar geleden worden afgewisseld met de eigentijdse vernieuwende acts, met acrobatische virtuositeit en met theatrale intimiteit. Kortom, een visueel kunstwerk, dat je gezien moet hebben op 26 oktober in het Zuiderstrandtheater.

Delen