Buitengewoon
Scheveningen

Lente in de lucht

Wat is er te doen op Scheveningen? Of je nou op Scheveningen woont of voor een dagje naar Scheveningen komt. Wij hebben tips! Hier vind je 365 dagen per jaar Scheveningen op z'n leukst!

Cool Event Scheveningen

Deze winter is de Haagse badplaats Scheveningen weer dé plek voor de ultieme wintersportervaring aan zee. Voor de 12e keer wordt Cool Event Scheveningen georganiseerd met de inmiddels bekende 600 m2 grote schaatsbaan 'Kurhausplein on ice'. Van 10 november 2018 t/m half januari 2019.

Kurhausplein on Ice - Schaatsbaan

Op de 600 m2 overdekte ijsbaan voor het Kurhaus in Scheveningen kan jong en oud tussen 10 november en half januari 2019 iedere dag van 10:00 tot 22:00 uur schaatsen. De verwarmde terrassen van de restaurants rondom het plein bieden de perfecte plek om even bij te komen en te genieten van winterse dranken en gerechten. De toegangsprijs voor Kurhaus on Ice schaatsbaan 5 euro, schaatshuur 5 euro. Let op: noren worden niet toegelaten op de schaatsbaan in verband met de veiligheid.

Op de vrijdagavonden, tijdens de lichtprojecties van The Hague Highlights, is er discoschaatsen op de schaatsbaan (16, 23 en 30 november en 7 december). Vanaf 19:00 uur tot 22:00 uur zorgen ze voor discoballen en een DJ.

Roetsjbaan

Zaterdag 1 december t/m zondag 13 januari komt op de boulevard van Scheveningen, naast de Pier weer een super coole Ice Roetsjbaan. Van 12.00 t/m 18.00 uur glij je zo naar de beneden de boulevard op. Gegarandeerde Ice glijpret! De Ice Roetsjbaan is leuk voor kinderen vanaf 5 jaar, veiligheid staat voorop dus je moet wel een helmpje op.

IJssculpturen expositie

Het thema is ‘Tales of Steam & Ice’. Een op fantasie gebaseerde wereld die zich afspeelt in de 19e eeuw en de toekomst zoals men die toen zag....

Het was de tijd van de industriële revolutie, de uitvinding van de stoommachine, van staal, stoomboten en van de locomotief. In de toekomst zag men futuristische uitvindingen en zelfs echt bestaande machines zoals computers, die in deze verhalen veel eerder werden uitgevonden dan in werkelijkheid. Er ontwikkeld zich een subcultuur waar kenmerkende kledingstukken werden gedragen, van hoepelrokken tot hoge hoeden met lasbrillen er op, in Victoriaanse stijl. Herkenbare elementen zijn tandwielen, ketels, buizen, bruggen en stalen bouwwerken. Maar ook klokken en vliegmachines zijn niet weg te denken uit die tijd.

Misschien herken je dit thema wel uit bekende films als Hugo, Fantastic Beasts, The Golden Compass en Alice in wonderland. De expositie is bestaat uit 12 verschillende scenes met in totaal zo'n 25 beelden.

Kinderen kunnen tussen de ijsbeelden op pad gaan met 2 opdrachten. Zoek de verstopte hazen & hoe laat is het in elke scene? Vergeet tussendoor niet om mooie foto's van de beelden en super coole selfies te maken ;-)

Tip: kleed je warm aan, want het is maar liefst -15°C in het gekoelde deel van de tent!

Gelukkig kun je in de gezellige & verwarmde voortent genieten van hapje en een drankje.

OPENINGSTIJDEN ijssculpturen expositie 'Tales of Steam & Ice'

1 december t/m 13 januari

maandag t/m zondag 10:00 - 19:00 uur

Tijdens de Kerstvakantie 10:00 - 20:00 uur

Acties

IJSBEELDEN TENTOONSTELLING OP HET STRAND NAAST DE PIER

1. Family ticket €20,00* i.p.v. €30,00 Geldig voor 2 volwassenen en 2 kinderen t/m 11 jaar

2. Groepsticket (tot 10 personen) €70,00 i.p.v. €100,00

*Geldig voor twee volwassenen en 2 kinderen t/m 11 jaar.

PASSE PARTOUT (SCHAATSEN & ROETSJEN & IJSBEELDEN)

Volwassenen (vanaf 12 jaar) €15,00* i.p.v. €18,50 Prijzen zijn exclusief schaatshuur

*Prijzen zijn exclusief schaatshuur.

Koop je tickets online of aan de kassa van de ijssculpturen.
Delen